pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρίγκιπα Κάρολο

9/05/2018 - 10:16μμ
Θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρίγκιπα Κάρολο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του, στο δείπνο προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο. Επικαλούμενος τη μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των κλασικών σπουδών και του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο πολύτιμο εταίρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ευχή, η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της χώρας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. «Ανεξαρτήτως όμως τούτου, και υφ’ οιεσδήποτε συνθήκες, η αρμονική συμπόρευση των χωρών μας και των λαών μας θα συνεχισθεί αδιατάρακτη» επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας μας στον τομέα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για την Ευρώπη, και όχι μόνον. Είπε ακόμη ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε συλλογικά τις προσπάθειες για να σώσουμε ζωές, να καταπολεμήσουμε τη στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπου, να ενισχύσουμε την συνεργασία για τη διαχείριση των συνόρων και ν’ αντιμετωπίσουμε τις αιτίες της παράνομης μετανάστευσης, εστιάζοντας στα πολλαπλά αίτιά της.

«Ας μην ξεχνάμε ότι το επίκεντρο και το έμβλημα του κοινού μας πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, επωμίσθηκε ένα τεράστιο βάρος, το οποίο αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σεβόμενη στο ακέραιο τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, παρά το γεγονός ότι παράλληλα η χώρα βρισκόταν σε μίαν εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία» σημείωσε.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει, ιδίως μετά την έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε επώδυνες θυσίες στον ελληνικό λαό, ν’ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ειρήνη, μέσω των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μέση Ανατολή.

Στις θυσίες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, στο θάρρος με το οποίο οι Έλληνες αντιμετώπισαν τις απροσδόκητες προσφυγικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στους κοινούς δεσμούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς που ενώνουν την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του.

Στο δείπνο προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους παρευρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αρκετά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς και εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού, διπλωματικού και ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και της διανόησης από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμητρα Κατσιμεντέ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστος Στρατιώτης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας περνά η συντήρηση και διαχείριση του μνημείου

12/10/2025 - 12:40μμ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου διακρίνονται μέσα από τα συρματοπλέγματα στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας απέσυρε έκθεση με αναφορά στην «ΤΔΒΚ» και το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» – «Απαράδεκτες ανακρίβειες»

11/10/2025 - 6:27μμ
Στιγμιότυπο από εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών  
(φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ: Η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο της

9/10/2025 - 12:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών: Η απάντηση στη Μαρία Ζαχάροβα για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο

8/10/2025 - 11:31μμ
(Φωτ.: EPA / STR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

8/10/2025 - 8:56μμ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη: Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των μνημείων

8/10/2025 - 8:20μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στο 5ο Economist Thessaloniki Metropolitan Summit.  Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραίτηση Τσίπρα, το παρασκήνιο και οι κραδασμοί: Θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι θα τον ακολουθήσουν

6/10/2025 - 2:48μμ
( Φωτ.: Glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι μετά την πρωτοφανή σύγκρουση Αθήνας-Λευκωσίας

6/10/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.: https://x.com/atsipras)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν παραιτούμαι από την πολιτική δράση» δήλωσε

6/10/2025 - 10:48πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού που ζήτησε να φυλακιστούν οι ακτιβιστές

3/10/2025 - 9:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραηλινοί στρατιώτες χαιρετούν ενώ κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού φέρνει μια από τις σορούς (φωτ.: glomex)

Γάζα: Άλλες τέσσερις σορούς Ισραηλινών ομήρων θα παραδώσει σήμερα η Χαμάς – «Τεράστιοι» οι κίνδυνοι από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Μάντζιαρης)

Από το 1,09€/λίτρο αρχίζει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

60 λεπτά πριν
Στιγμιότυπα από την εφαρμογή (φωτ.: Σάκης Ευαγγέλου)

Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία με ξεναγό τον Παύλο Μελά ή έναν… δράκο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Johnnys_pic)

Βροχές στα ηπειρωτικά, Ιόνιο και Κρήτη, σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράδοση των ομήρων μέσω του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ (φωτ.: Al-Jazeera)

Άλλες τέσσερις σορούς ομήρων παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ

10 ώρες πριν
Παρά την καλή εμφάνιση του Πίτερς, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Εφές (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Ματθαίος)

Μέτρια εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Εφές

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign