pontosnews.gr
Τετάρτη, 25/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων 2018: Κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ

6/05/2018 - 9:55μμ
Εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων 2018: Κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τη συμμετοχή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλλινοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ) θα πραγματοποιηθεί φέτος η κεντρική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. 

Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ, στη σημερινή (6/5) συνεδρίασή του, επικυρώνοντας πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του ΔΣ υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεδρίαση του, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, αναφορικά με τις πανελλαδικές εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποφάσισε την πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλλινοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ)».

«Αυτή τη φορά, η χρονική συγκυρία και οι γεωπολιτικοί παράγοντες επιβάλλουν να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς υπεκφυγές» σημειώνει η επιστολή της ΠΟΠΣ που στάλθηκε στην ΠΟΕ. 

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Χ. Σαχινίδου (πρόεδρος), Κ. Σαμουρκασίδης (γενικός γραμματέας) και Χ. Γεωργιάδης (ειδικός γραμματέας), υπογραμμίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ας γυρίσουμε επιτέλους σελίδα και ας αλλάξουμε εντελώς το βιβλίο των σχέσεων μεταξύ των Ομοσπονδιών μας, θέτοντας τις εκδηλώσεις της 19ης Μαΐου ως το πρώτο βήμα συνεργασίας ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των προγόνων μας από τα άγια χώματα της πατρώας γης.

»Σε αυτές τις κρίσιμες εθνικές στιγμές, δεν έχουμε την πολυτέλεια τεχνητών διαχωρισμών και διαιρέσεων. Το αποδείξαμε στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, μπορούμε να το αποδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν αφορά στην κοινή μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μέσα από μία κεντρική εκδήλωση, όπου θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και θα στείλουμε το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Ας πάψουμε επιτέλους να ομφαλοσκοπούμε και ας κάνουμε πράξη τη βούληση του οργανωμένου, και όχι μόνο, ποντιακού χώρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΕ. Για να πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με την ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των ομοσπονδιών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού την υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

25/02/2026 - 4:58μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι ήταν το λαγώτιν, λαβότ’ ή λαβούτ’;

25/02/2026 - 2:47μμ
Η φωτογραφία του Ελευθέριου Κούση και το απόσπασμα του χειρόγραφού του βρίσκονται στη συλλογή της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ελευθέριος Κούσης: Ένας λόγιος του Πόντου μέσα στη δίνη του 1918

25/02/2026 - 1:23μμ
(Φωτ.: αρχείο pontosnews.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Δωρεάν μαθήματα ποντιακών για τους απόδημους της Ευρώπης

25/02/2026 - 11:28πμ
(Φωτ.: facebook.com/ profile.php?id/ Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου Δράμας «Παναγία Σουμελά»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η λύρα στην Κρήτη, τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μακεδονία: Ένα διήμερο σεμινάριο μουσικής και χορού στο Μικροχώρι Δράμας

25/02/2026 - 10:20πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νεκταρία Μπαλωματίνη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

PontionLeague 2025-2026: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα ποντιακών σωματείων Θεσσαλονίκης

24/02/2026 - 11:00μμ
Αριστερά ο Θόδωρος Κανονίδης και δεξιά το πρόγραμμα της παράστασης του 1963 (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΟΝΤΟΣ

Θόδωρος Κανονίδης: Από το Σοχούμ στο ΡΕΞ του 1963 και το ΚΘΒΕ του 2002

24/02/2026 - 9:25μμ
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων, 71 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης

24/02/2026 - 3:04μμ
Κυριακή της Τυρινής στην Καλλιθέα Δράμας, 22 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κική Σαλωνίδου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φλόγες παράδοσης και ποντιακός παλμός στην Καλλιθέα Δράμας

23/02/2026 - 5:32μμ
Ένας κουκαράς στην αποκριάτικη γιορτή του Δήμου Χαλανδρίου (φωτ.: Δήμος Χαλανδρίου)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Σήμερα, Σταχτοδευτέρα, κάθε ποντιακό σπίτι, κρεμά τον κουκαρά! Το ταπεινό φυλαχτό της Σαρακοστής στον Πόντο

23/02/2026 - 4:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει την Ιωάννα Παπαντωνίου, 17 Ιανουαρίου 2001 (φωτ.: EUROKINISSI)

Πέθανε η Ιωάννα Παπαντωνίου, η πρώτη γυναίκα σκηνογράφος της Επιδαύρου

24 λεπτά πριν

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού την υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

48 λεπτά πριν
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και μέτρα αποκατάστασης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Eurokinissi)

Φυλακές Δομοκού: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια όπλα σε έρευνα σε κρατούμενους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex)

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας και η ζωή της μακριά από τα φώτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Ηράκλειο: Στο Δικαστικό Μέγαρο 48χρονος κατηγορούμενος για να δώσει εξηγήσεις για το αιματηρό επεισόδιο στα Βορίζια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign