pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πάνω από 25 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος που διακινούσε τα αντικαρκινικά φάρμακα

4/05/2018 - 7:30μμ
Πάνω από 25 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος που διακινούσε τα αντικαρκινικά φάρμακα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ τα κέρδη του μεγάλου κυκλώματος με διεθνή δράση, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και το οποίο διακινούσε παράνομα πανάκριβα φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 21 άτομα, ηλικίας από 22 έως 70 ετών, έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Αττική και Μεσολόγγι.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες, φαρμακοποιοί, καθώς και τα τρία αρχηγικά μέλη ηλικίας 70, 57 και 64 ετών.

Μάλιστα, σε βάρος του 64χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για απάτη, συνολικής ποινής φυλάκισης 11 ετών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορά κατά περίπτωση στη συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση επάγγελμα και συνήθεια, πλαστογραφία μετά χρήσεως, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα συνήθεια και εξακολούθηση, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση, καθώς και προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενοι των 21 συλληφθέντων είναι ακόμα 14 άτομα, τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απλή συνέργεια σε αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τα προαναφερόμενα αδικήματα. Επιπλέον, σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, διερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων και γιατροί.

Η εγκληματική οργάνωση, που δρούσε από τον Απρίλιο του 2013, προμηθευόταν παράνομα, μέσω υπεξαιρέσεων, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και απατών, φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους, κυρίως νοσοκομειακής χρήσης, τα οποία στην συνέχεια διακινούσε σε φαρμακαποθήκες της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας, με υπερδιπλάσια τιμή, συγκριτικά με το κόστος αγοράς τους.

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν 70χρονος Αιγύπτιος, που κατοικούσε στη Γερμανία και συνεργαζόταν με διαχειρίστρια φαρμακείου.

Μέσω του φαρμακείου πραγματοποιούνταν οι παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, καθώς και η έκδοση των σχετικών εικονικών τιμολογίων. Οι δράστες, προκειμένου να επεκτείνουν την παράνομη δραστηριότητά τους, έβαλαν στην εγκληματική οργάνωση γιατρούς και προσωπικό νοσηλευτικών ιδρυμάτων, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια προχωρούσαν στη συνταγογράφηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασθενείς και την πρόσβαση σε φάρμακα που χορηγούνται σε πολύ σοβαρές παθήσεις, καθώς και στη συνεργασία με εταιρεία ταχυμεταφορών που πραγματοποιούσε την αποστολή-διακίνηση των φαρμάκων στο εξωτερικό. Παράλληλα, η μεταφορά των φαρμακευτικών σκευασμάτων γινόταν και από τον 70χρονο που τα μετέφερε μέσα σε αποσκευές όταν ταξίδευε αεροπορικώς, ενώ σημειώνεται ότι είχε συστήσει φαρμακαποθήκη με έδρα στη Γερμανία.

Η σπείρα προχώρησε στη σύσταση φαρμακευτικής εταιρείας στο εξωτερικό, η οποία φέρεται ως εκδότης πλήθους εικονικών τιμολογίων που αφορούσαν ανύπαρκτες πωλήσεις πανάκριβων φαρμάκων προς το συγκεκριμένο φαρμακείο στην Αττική. Επίσης, πραγματοποιούσαν εικονικές συναλλαγές προμήθειας φαρμάκων με συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη, την οποία επίσης διαχειρίζονταν μέλη της οργάνωσης.

Ενδεικτικό στοιχείο της δράσης της οργάνωσης ήταν, μεταξύ άλλων, το γεγονός, ότι δύο νοσηλεύτριες μεγάλου νοσοκομείου, οι οποίες και συνελήφθησαν, έδιναν σε καρκινοπαθείς μικρότερη δόση φαρμάκου από αυτή που είχαν ανάγκη και την υπόλοιπη ποσότητα την προωθούσαν στο κύκλωμα. Παράλληλα, οι δράστες, μεταξύ άλλων, έκρυβαν τα πανάκριβα φάρμακα σε φελιζόλ με πάγο σε … ιχθυοπωλείο στην Καλλιθέα και σε ανθοπωλείο στο Παγκράτι, την προηγούμενη ημέρα από την αποστολή τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει έως τώρα η Οικονομική Αστυνομία, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 2013 έως 2016, εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρεία με έδρα το εξωτερικό, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ, ενώ τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401 σκευασμάτων. Όσον αφορά τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου από τη δράση της οργάνωσης, ανέρχεται σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κατ’ ελάχιστο στα 13.690.376 ευρώ.

Σε αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων συνολικής αξίας 307.258 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 63.815 ευρώ, εννέα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζών, καθώς και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων. Επισημαίνεται, ότι οι χώροι που κατασχέθηκαν τα σκευάσματα – φάρμακα δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για την αποθήκευση και διακίνησή τους, με αποτέλεσμα να κρίνονται ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ταξίαρχος Γεώργιος Καρβουνάκης, αφού ευχαρίστησε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για τη συνδρομή του στην επιχειρησιακή δράση, τόνισε: «Η Οικονομική Αστυνομία και γενικότερα η ΕΛ.ΑΣ θέλει τέτοιες βοήθειες και συνεργασίες, ώστε τα αποτελέσματα να είναι μεγαλύτερα και κοινά αποδεκτά, να ωφελούν την κοινωνία και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Τέλος, το μέλος του ΔΣ του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης υπογράμμισε ότι «το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την Οικονομική Αστυνομία και σε αυτή την υπόθεση σηματοδοτεί την αξία και την αποτελεσματικότητα των κοινών δράσεων που θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και προσήλωση στο μέλλον».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσθένης Καλαμπάκας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη στη Λιοσίων

19/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Συνελήφθη 56χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στην περιοχή Πλατάνα

19/04/2026 - 10:05μμ
Ο Ρούμεν Ράντεφ (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στη Βουλγαρία: Προηγείται ο σχηματισμός του πρώην προέδρου Ρούμεν Ράντεφ

19/04/2026 - 9:06μμ
Πάντα μπροστά η αρμενική νεολαία (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ομιλίες, σιωπηλή πορεία και κατάθεση στεφάνων στην 111η επέτειο μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

19/04/2026 - 6:07μμ
Tο σημείο στην οδό Λιοσίων όπου η 16χρονη παρασύρθηκε από τη μοτοσικλέτα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός – Ανήλικος παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη

19/04/2026 - 3:18μμ
Στιγμιότυπο από παλαιότερο πρωτάθλημα με ταχυδρομικά περιστέρια (φωτ.: Αθλητική Ομοσπονδία Αγωνιστικών Περιστεριών Ελλάδας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: 5.800 ταχυδρομικά περιστέρια στον ουρανό για το πανελλήνιο πρωτάθλημα

19/04/2026 - 2:54μμ
Άδεια βιτρίνα στο τμήμα κρεοπωλείου σε σουπερμάρκετ της Μυτιλήνης (φωτ.: stonisi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Στον «πάγο» η τροφοδοσία για 6η ημέρα – Μπλόκο κτηνοτρόφων, άδεια ράφια και εμπορεύματα εγκλωβισμένα

19/04/2026 - 11:17πμ
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε κοινωνικά δίκτυα
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Νέα τροπή στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτώς – Στο «κάδρο» ο 66χρονος, ανοίγει ο κύκλος των ερευνών

19/04/2026 - 10:54πμ
Γιατρός βγαίνει από τη μονάδα ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Λιοσίων: Μάχη για τη ζωή δίνει 16χρονη μετά από τροχαίο με εγκατάλειψη – Τρεις συλλήψεις, άφαντος ο οδηγός

19/04/2026 - 9:42πμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Η Θεσσαλονίκη τιμά τη μνήμη των 1,5 εκατομμυρίου θυμάτων

19/04/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΕΛΑΣ: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο ανήλικος που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 16χρονη στη Λιοσίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League – Play Off: Σκόρπισε τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ – «Ζωντανός» ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο

3 ώρες πριν
Το Ισλαμαμπάντ προετοιμάζεται για τις αβέβαιες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

Μέση Ανατολή: Το Ιράν δεν έχει αποφασίσει αν θα προσέλθει στις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Φιντάν: Υπάρχουν μουσουλμανικές χώρες ενοχλημένες με τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εύβοια: Συνελήφθη 56χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στην περιοχή Πλατάνα

4 ώρες πριν
Υποδοχή των Ρώσων μπροστά στο κτήριο της όπερας, τον Απρίλιο του 1916 (πηγή: Αρχείο Μ. Τερζοπούλου / orthodoxiapontos.blogspot.com)

Μαρτυρία Νικόλαου Μπαλκίδη: Πριν μπούνε στα πράματα οι Νεότουρκοι, όλο αγαθοσύνη ήτανε ο Τούρκος μαζί μας

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign