pontosnews.gr
Σάββατο, 16/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι γνωρίζουμε για το κύκλωμα που έκλεβε φάρμακα καρκινοπαθών

4/05/2018 - 2:08μμ
Covid-19 και φυματίωση: Οδηγίες από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τους τέσσερις αρχηγούς και δεκαεπτά εκτελεστικούς πυρήνες θεωρεί ότι έχει στα χέρια της η αστυνομία μετά τη μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος που έκλεβε φάρμακα για καρκινοπαθείς που διατίθενται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, και στη συνέχεια τα πωλούσε στη μαύρη αφορά. Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι στη… μπίζνα εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών.

Η Οικονομική Αστυνομία εκτιμά ότι το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια και είχε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Το κύκλωμα έπαιρνε τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα από δύο νοσοκομεία και τα διακινούσε σε πολύ υψηλότερες τιμές σε χώρες του εξωτερικού, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη Σκανδιναβία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει ήδη κατασχέσει σημαντικές ποσότητες σκευασμάτων και διάφορα χρηματικά ποσά.

Το ότι το κύκλωμα «επέλεξε» τα ογκολογικά φάρμακα, το κόστος των οποίων στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1.000 έως 6.000 ευρώ, δεν θεωρείται τυχαία καθώς η τιμή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να είναι διπλάσια, ακόμα και τριπλάσια. Νοσοκομειακές πήγες είπαν στο protothema.gr ότι η υπεξαίρεση των φαρμάκων γινόταν με παράνομες συνταγογραφήσεις – για παράδειγμα, συνταγογραφούνταν φάρμακα σε υγιείς ασφαλισμένους που τους εμφάνιζαν ως ασθενείς, σε ανθρώπους που μόλις είχαν αποβιώσει, ή συνταγογραφούνταν περισσότερα φάρμακα απ’ όσα είχε ανάγκη ο ασθενής.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται και στελέχη μεταφορικής που θεωρείται ότι βοηθούσαν στη διοχέτευση των αντικαρκινικών φαρμάκων στην Ευρώπη. Οι αστυνομικοί χθες συνέλαβαν, μεταξύ άλλων, δύο νοσηλεύτριες στο «Λαϊκό». Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Τάσος Αντωνόπουλος τόνισε στο protothema.gr ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της κεντρικής μονάδας διάλυσης των κυτταροστατικών, δηλαδή των ογκολογικών φαρμάκων.

Οι πρώτες καταγγελίες για το κύκλωμα είχαν γίνει το 2013, ωστόσο, σύμφωνα με τους αξιωματικούς, δεν υπήρχαν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Πλέον, όμως, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η υπόθεση είναι «δεμένη» μιας και έχουν εντοπιστεί πολλά και αδικαιολόγητα ποσά, εικονικά τιμολόγια των εξαγωγών και χιλιάδες ακριβά σκευάσματα σε φαρμακαποθήκες, σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ αλλά και σε ψυγεία που ανήκουν στους κατηγορούμενους.

Τα αρχηγικά στελέχη, ένα εκ των οποίων ζει μόνιμα εκτός Ελλάδας, είχαν φτιάξει και εταιρείες για να καλύπτουν τη δράση τους. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ, σε μια δεύτερη φάση, θα ακολουθήσουν τη ροή του χρήματος για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλαστά φάρμακα και σκευάσματα που κατασχέθηκαν (πηγή: YouTube / Eurojust)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα – Έρευνες και στην Ελλάδα

16/05/2026 - 6:57μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Τροποποιείται το δρομολόγιο της Γραμμής 56 λόγω εκδηλώσεων για τη 19η Μαΐου

16/05/2026 - 2:40μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKNISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Συνελήφθη ζευγάρι για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο

16/05/2026 - 2:11μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Νέα Φιλαδέλφεια λόγω αγώνα δρόμου και φιέστας της ΑΕΚ

16/05/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και τραυματισμοί σε ποντιακό γλέντι στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης

16/05/2026 - 10:00πμ
Οι εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με ψηφιακά «όπλα» και τεχνητή νοημοσύνη κυνηγά η ΑΑΔΕ ληξιπρόθεσμα χρέη δισεκατομμυρίων

16/05/2026 - 8:36πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή, άνοδο της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη έχει το μετεωρολογικό προφίλ του Σαββάτου

16/05/2026 - 8:08πμ
(Από την αφίσα των εκδηλώσεων)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Ο Σύλλογος Ποντίων τιμά την 107η επέτειο της Γενοκτονίας με πολυήμερες εκδηλώσεις

15/05/2026 - 11:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη μετά από πτώση από μπαλκόνι 7ου ορόφου

15/05/2026 - 10:39μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ηλιούπολης: Νέα κήρυξη τριήμερου πένθους, μετά το θάνατο και της δεύτερης μαθήτριας

15/05/2026 - 10:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλαστά φάρμακα και σκευάσματα που κατασχέθηκαν (πηγή: YouTube / Eurojust)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα – Έρευνες και στην Ελλάδα

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χάρης Ζαμπέτουλας)

Greek Basketball League: Στα ημιτελικά με… περίπατο στη Ρόδο ο Ολυμπιακός

30 λεπτά πριν

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Η φιλοσοφία της ποντιακής διατροφής συναντά «γλυκέα λαλίας και νόστιμα τερετίσματα»

36 λεπτά πριν
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

58 λεπτά πριν
Στη φωτογραφία η οθωμανική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στην υπογραφή της Ανακωχής (πηγή: x.com/mefaba). Στο φόντο το πρωτοσέλιδο της εφ. «Le Matin», και μπροστά σκίτσο από οθωμ. εφ. της εποχής (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πώς ο Μουσταφά Κεμάλ ολοκλήρωσε τη Γενοκτονία των Ποντίων μετά τον Μούδρο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Σάββατο 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Katerina Tsoukala)

«Αντίλαλοι Μνήμης» στις Συκιές: Συγκίνηση και υπόσχεση να μην σβήσει η ιστορική μνήμη των Ποντίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign