Συγκλονιστικοί ήταν οι δύο ημιτελικοί του Europa League σε Ισπανία και Αυστρία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στο άλλο παιχνίδι η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τη Μαρσέιγ (2-0), στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Οι Γάλλοι με γκολ του Ρολάντο στο 116΄ πήραν τη νίκη και θα βρεθούν σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 χρόνια.
Ο τελικός του Europa League θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου στο γήπεδο της Λιόν.
Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ έχοντας ελαφρύ αβαντάζ από το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο. Ο Κόστα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γκριεζμάν και λάθος της άμυνας των Κανονιέρηδων και πέτυχε το 1-0.
Η Σάλτσμπουργκ για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι, απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Αν και η Μαρσέιγ είχε νικήσει 2-0 στη Γαλλία, οι Αυστριακοί πάλεψαν και στο 53΄ ο Αϊνταρά με ωραία ενέργεια πέτυχε το 1-0. Στο 65΄ ο Σλάγκερ έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Σαρ και να καταλήγει με αυτογκόλ στα δίχτυα για το 2-2. Η εμπειρία της Μαρσέιγ έπαιξε ρόλο στην παράταση και ο Ρολάντο με πλασέ στο 116΄ έστειλε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό.
















