pontosnews.gr
Σάββατο, 13/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δασκάλα πέθανε στις φυλακές του Ερντογάν

1/05/2018 - 11:02πμ
Δασκάλα πέθανε στις φυλακές του Ερντογάν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συγκλονιστική είναι η ιστορία της Halime Gülsu, η οποία έχασε τη ζωή της στις φυλακές της Τουρκίας το Σάββατο, γεγονός που υποδεικνύει τον απάνθρωπό τρόπο που λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης και σωφρονισμού στη γειτονική χώρα. Η 35χρονη δασκάλα έπασχε από ερυθηματώδη λύκο και της αρνήθηκαν πρόσβαση στα φάρμακά της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Μετά από αρκετές μέρες χωρίς φάρμακα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά επέστρεψε στη φυλακή, όπου έπεσε σε κώμα και πέθανε.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον αδελφό της, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και τα ψυχολογικά βασανιστήρια Η Halime Gülsu συνελήφθη, μαζί με ακόμα 80 γυναίκες, στις 20 Φεβρουαρίου με την κατηγορία ότι ενίσχυε το κίνημα των γκιουλενιστών. Συγκεκριμένα, βοηθούσε οικογένειες ανθρώπων που είχαν χάσει τη δουλειά τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Κατά την κράτησή της τις πρώτες δύο εβδομάδες, δεν της επετράπη να έχει πρόσβαση στη φαρμακευτική της αγωγή, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές, όπου μοιραζόταν ένα κελί με 21 άτομα. Στις 25 Απριλίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τελικά επέστρεψε στη φυλακή όπου και πέθανε. Η ιατρική έκθεση με το ιστορικό της Halime Gülsu χάθηκε από τους αξιωματούχους της φυλακής, ενώ η αντίδρασή τους στις φωνές των συγκρατουμένων της όταν αρρώστησε ήταν σκέτη αδιαφορία, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στην Τουρκία.

Ο αδελφός της Halime Gülsu ορκίστηκε να φέρει τους υπεύθυνους για τον θάνατό της ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν από την πλευρά της το γεγονός ότι η Halime Gülsu δεν είχε σωστή περίθαλψη, ωστόσο η περίπτωσή της δεν είναι η μοναδική. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Turkey Purge, τον τελευταίο χρόνο 28 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στις τουρκικές φυλακές και το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων πολιτών που βρίσκονται φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες.

Οι καταγγελίες για βασανιστήρια, σωματικά και ψυχολογικά, στις φυλακές της Τουρκίες είναι πολλές, με τον αριθμό των κρατουμένων να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 συνελήφθησαν πάνω από 77.000 άνθρωποι, με την κατηγορία ότι είναι ακόλουθοι του Φετουλάχ Γκιουλέν, δημιουργώντας απαράδεκτες συνθήκες ασφυξίας στις τουρκικές φυλακές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηκτικό κλίμα στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στο μέτωπο της Ουκρανίας

13/12/2025 - 9:14μμ
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα, δεν πάνε στο Μαξίμου και στέλνουν γραπτά τα αιτήματά τους

13/12/2025 - 5:00μμ
Στιγμιότυπα από τις επιχειρήσεις κατάσχεσης της ΕΛΑΣ (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χειροπέδες σε 16 από την εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη – Δήλωναν μέχρι και εκτάσεις θανόντων

13/12/2025 - 3:11μμ
Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ – Συνάντηση με τον Πούτιν στο Τουρκμενιστάν

13/12/2025 - 2:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφορεία: Στάση εργασίας την Τετάρτη

13/12/2025 - 10:09πμ
Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες σε νέα φάση αποφάσεων στη Νίκαια: Πανελλαδική σύσκεψη, πρόσκληση Μητσοτάκη

13/12/2025 - 8:34πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

13/12/2025 - 8:10πμ
Ουκρανοί κρατούν πανό που αναγράφει «Χρησιμοποιείστε ρωσικά κεφάλαια: Ένας νόμιμος και σωστός τρόποος να υπερασπιστείτε την Ουκρανία» έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Παγώνουν επ’ αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη

12/12/2025 - 11:31μμ
Υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κρατούν φωτογραφίες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου – Αντιμετωπίζει ποινή… 2.352 ετών

12/12/2025 - 8:48μμ
Το τουρκικής ιδιοκτησίας «CENK T» στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στις φλόγες έπειτα από τη ρωσική επίθεση (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική επίθεση σε λιμάνι της Οδησσού: Ζημιές σε τρία τουρκικά πλοία

12/12/2025 - 8:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)

Super League: Καλπάζει ο Λεβαδειακός – Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook Sophia Tsipidis)

«Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ: Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά των Ποντίων της ομογένειας

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Εκρηκτικό κλίμα στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στο μέτωπο της Ουκρανίας

1 ώρα πριν
Τα κορίτσια της Ένωσης Ποντίων Αμβρούργου και Περιχώρων, που βρίσκονται στην Κω (φωτ.: Facebook / Enosi Pontion Ambourgo)

Από το Αμβούργο στα 8α «Διογένεια»: Πόντιοι και Πόντιες της διασποράς στην Κω

2 ώρες πριν
Οι «Κομνηνοί» της Εύβοιας στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Χαλκίδα (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Χριστούγεννα στις γειτονιές της Χαλκίδας με διηγήσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες

2 ώρες πριν
Με μπουνάτσες και... μποφόρια, με πλοία και λεωφορεία, ο προορισμός είναι ένας: η Καρδίτσα (φωτ.: Facebook / Γιώργος Ιακωβίδης)

Δείτε: Το ταξίδι προς την Καρδίτσα για το 19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign