pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόσος Σόιμπλε κρύβεται μέσα στον Σολτς;

28/04/2018 - 1:40μμ
Πόσος Σόιμπλε κρύβεται μέσα στον Σολτς;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα ζητήματα που πρέπει να λύσει η Ευρώπη μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος στάθηκε με δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς μετά το Eurogroup στη Σόφια, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει τις θέσεις του.

Το χθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε αποφάσεις για τους ακριβείς χειρισμούς στο θέμα της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος δανειακού προγράμματος το καλοκαίρι.

Μέχρι τότε πάντως θα πρέπει να διευθετηθούν πολλά θέματα, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που πραγματοποίησε χθες την παρθενική του εμφάνιση στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Έχουμε μόνο λίγες ημέρες και εβδομάδες στη διάθεσή μας, και γι’ αυτό είναι ορθό και σημαντικό να συζητήσουμε με πολλούς σε προσωπικό επίπεδο. Αξιοποιώ λοιπόν την ευκαιρία όχι απλά για να συμμετάσχω στη συνάντηση του Eurogroup, αλλά και για πολλές διμερείς συνομιλίες ούτως ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε που μπορεί να επιτευχθεί από κοινού μια καλή λύση», επισήμανε ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD από τη Σόφια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε πάντως σε συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο θέμα της Ελλάδας.  Εξάλλου το φλέγον ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους δεν συζητήθηκε τελικά, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να τεθεί στο τραπέζι του Eurogroup. Η χθεσινή πρεμιέρα του Όλαφ Σολτς αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ομολόγους του και όχι μόνο. Όλοι περίμεναν τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού Οικονομικών με την προσδοκία να απαντήσουν στο ερώτημα εάν και κατά πόσο θα αποκλίνει από την αυστηρή γραμμή του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πόσος Σόιμπλε κρύβεται μέσα στον Σολτς», ρώτησε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Γερμανός ανταποκριτής στη Σόφια.

«Η γερμανική πολιτική έθεσε τον στόχο να μεριμνά στη Γερμανία για ισορροπημένους προϋπολογισμούς. Όταν κάνουμε πολιτική στην Ευρώπη, το πράττουμε με τη λογική να μεριμνούμε, για παράδειγμα, για ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα», απάντησε ο Όλαφ Σολτς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γραμμή των σφιχτών δημοσιονομικών εντός και εκτός γερμανικών συνόρων, που ακολουθούσε πιστά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα συνεχιστεί.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός εκφράστηκε θετικά για την πρεμιέρα του στο Eurogroup, χωρίς να κρύψει πάντως ότι υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων. «Νιώθω ότι έγινα δεκτός με πολύ φιλικό τρόπο. Πολλοί χαίρονται για τις συνομιλίες και πιστεύω ότι η εξέλιξη των συζητήσεων δείχνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο. Είναι σαφές ότι υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες, αλλά στο πλαίσιο της δημοκρατικής πολιτικής είναι καλύτερα να είναι κανείς συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο».

  • ΠΗΓΗ: Deutsche Welle.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

19/03/2026 - 8:32μμ
Άποψη του κτηρίου της ΔΟΥ Ψυχικού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση δύο εβδομάδων για την υποβολή με δικαίωμα έκπτωσης 4%

19/03/2026 - 4:19μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξήγγειλε νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

18/03/2026 - 9:41μμ
Οι Κωστής Χατζηδάκης,  Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Παπαθανάσης λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο 5,3 δισ. για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις: Ποιοι κερδίζουν και τι αλλάζει

17/03/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Τα σημεία στο Ε2 που θέλουν μεγάλη προσοχή

17/03/2026 - 2:21μμ
Πλημμυρισμένα σπίτια στον Βλοχό Καρδίτσας μετά την κακοκαρία Daniel (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και το 2026 στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/2026 - 8:36πμ
Το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025

16/03/2026 - 9:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Παναγόπουλος: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ – «Έλειπαν» από το πόθεν έσχες του 3,2 εκατ. ευρώ

16/03/2026 - 2:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Στα €2,29 δισ. το συνολικό ποσό

15/03/2026 - 8:50μμ
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και δηλώσεις

15/03/2026 - 10:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Τα φώτα στο Τόρουν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Οι ελληνικές συμμετοχές και το πρόγραμμα

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η συμφωνία Τραμπ–Νετανιάχου για τα ιρανικά κοιτάσματα και οι ισορροπίες που θέλει να κρατήσει ο Ερντογάν

44 λεπτά πριν
Αριστερά η Σαπιγιέ, άλλοτε Βαρβάρα, Ελληνίδα που τούρκεψε, με την εγγονή της (φωτ.: «Η Έξοδος», εφ. Καθημερινή, τόμος Γ')

Μαρτυρία Ευλαμπίας Μουμτζόγλου: Ένας πατριώτης μας, από τη λύπη του που άφησε το χωριό, έριξε τον εαυτό του στη θάλασσα και πνίγηκε

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA)

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

2 ώρες πριν
Ludovico Lipparini, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» (1840, χαλκογραφία από το πρωτότυπο έργο του Civico Museo Sartorio, Τεργέστη). Συλλογή Χρήστου Ζερεφού. (φωτ. αρχείου: Ακαδημία Αθηνών)

Η Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign