pontosnews.gr
Σάββατο, 1/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλανόλευκος χείμαρρος στην παρέλαση της Νέας Υόρκης για την 25η Μαρτίου – «Παρών» ο Γ. Μπαλταδώρος

23/04/2018 - 10:49πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ομογενών, που κατέκλυσαν την φημισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου η μεγαλειώδης παρέλαση της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Από παγκόσμιο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης, η ελληνική ψυχή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα επαγρύπνησης, ενότητας, πίστης και αγάπης στα ιδανικά του έθνους και της πατρίδας. Ειδικότερα, η απόφαση της διοργανώτριας αρχής, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, να παραμείνουν τρεις θέσεις κενές στην εξέδρα των επισήμων, ως ένδειξη τιμής στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, καθώς και στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που έχασε τη ζωή του με την πτώση του Μιράζ ανοιχτά της Σκύρου, συγκίνησε τον κόσμο και πρόβαλε δυνατά τα εθνικά θέματα.

Η εντυπωσιακή σε παλμό και ζωντάνια παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821 ξεκίνησε στη 13:45 (20:45 ώρα Ελλάδας) με τους αριστούχους μαθητές των κοινοτικών σχολείων να μεταφέρουν την γιγαντιαία ελληνική σημαία της Ακρόπολης.

Ακολούθησαν σχολεία, κοινότητες, εκκλησίες, ομοσπονδίες, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις, ιδρύματα, άρματα, σκορπώντας υπερηφάνεια για το χθες και αισιοδοξία για το μέλλον.


(Φωτ.: usa.greekreporter.com / Alexandros Ammohostianos)

«Μαγνήτης» όχι μόνο για τον ελληνισμό της ομογένειας αλλά και για τους ξένους θεατές ήταν, για μία ακόμη χρονιά, το άγημα της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.

Οι Εύζωνες παρέλασαν περήφανοι και αγέρωχοι με τον βηματισμό τους να ηχεί σε όλη την 5η Λεωφόρο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Τελετάρχες της φετινής παρέλασης ήταν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, η γενική εισαγγελέας της κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα και ο ομογενής κατασκευαστής και φιλάνθρωπος με έδρα την Οδησσό Παντελής Μπούμπουρας.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο δήμαρχος της πόλης «Greece» στην πολιτεία της Νέας Υόρκης Ουίλιαμ Ρέιλικ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός και ο πρόεδρος της Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.


(Φωτ.: Εθνικός Κήρυκας / Κώστας Μπέη)

Οι ομογενείς, μικροί και μεγάλοι, από το πρωί της Κυριακής περίμεναν υπομονετικά και καρτερικά την έναρξη της παρέλασης, με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό που επικρατούσε, κρατώντας ελληνικές σημαίες, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της Κύπρου.

Με δηλώσεις τους στον «Εθνικό Κήρυκα», μέλη κοινοτήτων, σχολείων και άλλων φορέων χαρακτήρισαν την παρέλαση ως το κορυφαίο γεγονός του Ελληνισμού στην Αμερική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής Δημητρίου. Ακολούθησε δεξίωση στο εστιατόριο «Avra Madison» με ομιλίες από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνεχάρη τους συντελεστές για την διοργάνωση της παρέλασης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλατουλας αναφέρθηκε στο ιστορικό της παρέλασης που διοργανώνεται αδιαλείπτως από την Ομοσπονδία από το 1938 και ευχαρίστησε θερμά τους δεκάδες εθελοντές για την προσφορά τους.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη δρ Κωνσταντίνος Κούτρας συνεχάρη την Ομοσπονδία για την άρτια διοργάνωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων και εξέφρασε τη χαρά και υπερηφάνεια του για την μαζική συμμετοχή των ομογενών.

  • Πηγή: ekirikas.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοκύπρια πρώην δικαστής του Εφετείου του Κουίνσλαντ τιμήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για την προσφορά της στη Δικαιοσύνη και την ομογένεια

1/08/2026 - 11:21πμ
(Φωτ.: Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Κρήτη τιμά τους Κρήτες της διασποράς: Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

31/07/2026 - 10:50πμ
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

30/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ.: masterchefau/instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πέτρος Παπαθωμάς: Κάνει περήφανη την ομογένεια καθώς διεκδικεί τον τίτλο του MasterChef Αυστραλίας

30/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Κρήτη ένωσε τα παιδιά της από κάθε γωνιά του κόσμου

30/07/2026 - 5:18μμ
Ο αναμνηστικός βράχος στο πάρκο του Τζιβνούφ, με δίγλωσση επιγραφή στα πολωνικά και τα ελληνικά, στη μνήμη των Ελλήνων που νοσηλεύτηκαν το 1949 στο μυστικό Νοσοκομείο 250. (φωτ.: Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πολωνία)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το νοσοκομείο που «δεν υπήρχε»: Η μυστική επιχείρηση της Πολωνίας για 2.000 Έλληνες

30/07/2026 - 10:52πμ
Μαθητές από τη Μελβούρνη συμμετείχαν στην εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Νέα εποχή για την ελληνική ομογένεια της Βικτώριας – Από τον ετήσιο εορτασμό σε ένα παγκόσμιο κίνημα

29/07/2026 - 4:44μμ
(Φωτ.: primariesector2/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βουκουρέστι: Διήμερο ελληνικού πολιτισμού με μουσική, χορό και γεύσεις – Το Φεστιβάλ «Kalimera» ένωσε Ελλάδα και Ρουμανία

29/07/2026 - 11:12πμ
(Φωτ.: Facebook / Lazaros Karavidas)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η 80χρονη ομογενής που δεν το βάζει κάτω: Άνοιξε το δικό της ελληνικό εστιατόριο στο Μίσιγκαν

28/07/2026 - 5:08μμ
(Φωτ.: Sacred Patriarchal and Stavropegial Monastery of St. Irene Chrysovalantou/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Γονάτισε» η ομογένεια στην Αστόρια μπροστά στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Η συγκινητική λιτανεία 

27/07/2026 - 10:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: The Greek Herald)

Ελληνοκύπρια πρώην δικαστής του Εφετείου του Κουίνσλαντ τιμήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για την προσφορά της στη Δικαιοσύνη και την ομογένεια

18 λεπτά πριν
Πυροσβέστης σβήνει τη φωτιά στο ένα από τα δύο φορτηγά που ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας, Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: LamiaReport)

Φοβερό τροχαίο με φορτηγά στην Αθηνών-Λαμίας: Νεκρός οδηγός – Εκτροπές σε Κάστρο και Μαρτίνο

42 λεπτά πριν
Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Έχετε κλειστό σπίτι ή έγκριση στο «Σπίτι μου ΙΙ»; Τι πρέπει να προλάβετε έως τις 31 Αυγούστου

1 ώρα πριν
Συνεχίζεται για 2η ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία, στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού, από τη Δομβραίνα εως το Πόρτο Γερμενό, Σάββατο 1 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINSSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Βοιωτία – Δυτική Αττική σε πύρινο κλοιό: Δύο μεγάλα μέτωπα, εκκενώσεις και απεγκλωβισμοί

1 ώρα πριν
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση φωτιάς που  καίει στην περιοχή Φίχτια Αργολίδας, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Η Ευρώπη στις φλόγες: Από την κλιματική κρίση στη γεωπολιτική αστάθεια

2 ώρες πριν
H φωτιά καταπίνει δασική έκταση στην Αιγιαλεία (φωτ.: patrapress.gr)

Αιγιάλεια: Ολονύχτια μάχη για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα χωριά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign