pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

19/04/2018 - 10:57πμ
Στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η προσοχή των Βρυξελλών και της Αθήνας στρέφεται από σήμερα στην Ουάσινγκτον, όπου ξεκινούν κρίσιμες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το ελληνικό ζήτημα δεν αναμένεται να πρωταγωνιστήσει αυτή τη φορά, ωστόσο αναμένεται να απασχολήσει παρασκηνιακά τους συμμετέχοντες, καθώς η προοπτική συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος θεωρείται πλέον ισχυρή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερα θετικά εκλαμβάνονται από τους Ευρωπαίους οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την μεσοπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη και παρουσιάζουν μεγαλύτερη σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές. Συγχρόνως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται πεπεισμένοι πλέον για τη «βούληση» του ΔΝΤ να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, πριν ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος.

Το περασμένο καλοκαίρι, το ΔΝΤ συμφώνησε «επί της αρχής» σε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, του οποίου η πλήρης ενεργοποίηση εξαρτάται από τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι Ευρωπαίοι για την ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να εξασφαλιστεί τη βιωσιμότητά του. Επιπρόσθετα, τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του EuroWorking Group η τεχνική εργασία για την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, αλλά και για τον λεγόμενο «γαλλικό μηχανισμό» σύνδεσης του ρυθμού ανάπτυξης με την αποπληρωμή του ελληνικού κρατικού χρέους.

Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις του ΔΝΤ θα φανούν στην πράξη τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα γίνουν μεταξύ όλων των «παικτών» στην Ουάσινγκτον.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα βρίσκονται από σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα, με στόχο να διερευνήσουν την πορεία προς την ολοκλήρωσή του, τον Αύγουστο.

Ιδιαίτερη σημασία προσλαμβάνει το λεγόμενο «Washington Group» -η συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) με τους αρμόδιους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και την επικεφαλής του ΔΝΤ-, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο. Όπως σημειώνουν οι ιθύνοντες, στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα διαφανούν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης της Γερμανίας, καθώς θα είναι η πρώτη ουσιαστική συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή του νέου σοσιαλδημοκράτη Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Εκτός από το «Washington Group», το επόμενο διήμερο στην Ουάσινγκτον αναμένεται να λάβουν χώρα συνεχείς, διμερείς και πολυμερείς, παρασκηνιακές συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ των εκπροσώπων όλων των πλευρών. Απώτερος στόχος, σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι στο Eurogroup της Σόφιας την επόμενη Παρασκευή να επιτευχθεί προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χρ. Βασιλάκη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγρότες: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση – Τι προβλέπεται για ρεύμα και πετρέλαιο

7/01/2026 - 3:46μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις και στα διόδια από 1η Ιανουαρίου 2026

31/12/2025 - 3:41μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: «Τέλος χρόνου» για τα τέλη κυκλοφορίας – Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα

31/12/2025 - 9:11πμ
Λογαριασμός από την ΕΥΔΑΠ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΔΑΠ: Το 2026 κάνει ποδαρικό με αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού

31/12/2025 - 8:40πμ
Τμήμα της Εγνατίας Οδού έξω από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ περνά η Εγνατία Οδός για τα επόμενα 35 χρόνια

30/12/2025 - 8:36μμ
(Πηγή: The Ellinikon)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Αγοραστές από τουλάχιστον 110 χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου

30/12/2025 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόροι: Όλες οι ελαφρύνσεις που έρχονται το 2026 – Τι κερδίζουν μισθωτοί, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

29/12/2025 - 9:12πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Σχεδόν 27 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους δικαιούχους έως τις 2 Ιανουαρίου

27/12/2025 - 12:10μμ
Σιταροχώραφα στην περιοχή Κρόκος Κοζάνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Στραβού)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα 50 αγρότες για μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων από το Ε9

24/12/2025 - 6:10μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/publicdomainpictures-14/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσός: Για πρώτη φορά η τιμή του έσπασε το φράγμα των 4.500 δολαρίων ανά ουγγιά

24/12/2025 - 4:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκίτσο του Φ. Κτενίδη σε σχετικά νεαρή ηλικία (με δυσανάγνωστη υπογραφή), και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Ποντιακής Εστίας» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ιανουάριος 1950: Κυκλοφορεί το 1ο τεύχος της «Ποντιακής Εστίας» – Η έκκληση προς τους αναγνώστες, το όνειρο του Φίλωνα Κτενίδη

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Απογοήτευση και δυσαρέσκεια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

1 ώρα πριν
(Από το εικαστικό της αφίσας της εκδήλωσης)

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Η ποντιακή κουζίνα στα καλύτερά της, με τρεις μαγείρισσες ολκής!

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Sasin Tipchai / Pixabay)

Μεταμοσχεύσεις: Δώρα ζωής από 50χρονο που απεβίωσε στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου»

2 ώρες πριν
Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο ανήλικος που συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου (φωτ.: EUROKINISSI)

Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου – Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του παιδιού»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγρότες: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση – Τι προβλέπεται για ρεύμα και πετρέλαιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign