pontosnews.gr
Σάββατο, 31/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πτώση Mirage2000-5 στο Αιγαίο: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος

13/04/2018 - 9:23πμ
Πτώση Mirage2000-5 στο Αιγαίο: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο χαμός ενός ακόμα ιπταμένου στα νερά του Αιγαίου, του πελάγους που προασπίζουν με γενναιότητα καθημερινά δεκάδες στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα. Ωστόσο ερευνητές αναζητούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που παρέσυρε στο θάνατο τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στις μέχρι τώρα ενδείξεις είναι πως το αεροσκάφος κατέπεσε λόγω χωρικού αποπροσανατολισμού του πιλότου.

H χαμηλή ορατότητα λόγω υγρασίας και νέφωσης φαίνεται να έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πτώση του Mirage2000-5. Το αεροσκάφος πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος, κάτω των 2.000 μέτρων, μια και όταν προσέγγισε την 135 Σμηναρχία της Σκύρου στην περιοχή υπήρχε περιορισμένη ορατότητα.

Ο Έλληνας σμηναγός είναι πιθανό να έπαθε vertigo, δηλαδή να μην είχε αίσθηση σχετικά με την πραγματική θέση του αεροσκάφους. Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν πως οι πιλότοι παθαίνουν χωρικό αποπροσανατολισμό συνήθως μετά από απότομες στροφές με μεγάλη ταχύτητα και σε συνθήκες με χαμηλή ορατότητα.

Η μοιραία στιγμή
Το Mirage2000-5 του Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν το Νο1 του σχηματισμού του. Έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή αναχαίτισης– που τελικά δεν έγινε γιατί τα τουρκικά αεροσκάφη βγήκαν από το FIR Αθηνών μέχρι να φτάσουν τα ελληνικά αεροσκάφη– και επιστρέφοντας στη βάση τους άρχισαν καθοδική πορεία. Ωστόσο η χαμηλή ορατότητα φαίνεται να τον έκανε να αμφιβάλλει για το εάν τα όργανα πλοήγησης είχαν σωστές ενδείξεις και από ό,τι φαίνεται προσπάθησε να αλλάξει πορεία με αποτέλεσμα να συντριβεί. Ίσως κατάλαβε τι συνέβη αλλά όταν προσπάθησε να αντιδράσει θα ήταν αργά. Επίσης δεν αποκλείεται να του συνέβη κάτι αιφνίδιο.

Φως στα αίτια της πτώσης του ελληνικού μαχητικού και την απώλεια του Έλληνα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Υψώθηκε η γαλανόλευκη στη φρεγάτα Βelharra «Νέαρχος» – Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

30/10/2026 - 4:59μμ
Το Όχημα Διοίκησης και Ελέγχου Drone Dome στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.  Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τα νέα συστήματα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – Τι παρουσιάστηκε

28/10/2026 - 1:10μμ
Ο επισμηναγός Χαρίτος θα χαράξει και φέτος τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

Θεσσαλονίκη: Ο Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας «ΖΕΥΣ» Χρήστος-Πάρις Χαρίτος θα είναι και φέτος στο πιλοτήριο του F-16 στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

25/10/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Μνημόσυνο για τους πεσόντες Ιερολοχίτες στο Πεδίον του Άρεως

23/10/2026 - 8:31μμ
Παρουσίαση από τον Νίκο Δένδια της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε 182 δομές – Ο νέος σχεδιασμός για drones και Ναυτικό

20/10/2026 - 1:06μμ
Το σήμα που λαμβάνουν οι Ενεργοί Έφεδροι μετά από επιτυχή μετεκπαίδευση στα ΚΕΜΕΦ (πηγή: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Χρήστος Πελεκούδας)
ΑΜΥΝΑ

Φύλλα πορείας και ενεργή εφεδρεία: Τι αλλάζει στην Ελλάδα

18/10/2026 - 10:28πμ
(Πηγή: YouTube/Saronic Technologies)
ΑΜΥΝΑ

Πυρπολητής: Το ελληνικό μη επανδρωμένο σκάφος USV που περνά το Πολεμικό Ναυτικό στη νέα εποχή

14/10/2026 - 10:25πμ
Η στιγμή της υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα, από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον διοικητή της Εθνοφρουράς της Φλόριντα υποστράτηγο John Haas (φωτ.: POOL/ ΑΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Στρατιωτική συμφωνία ΓΕΕΘΑ με την Εθνοφρουρά της Φλόριντα

7/10/2026 - 3:42μμ
(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο και drone κατέρριψαν οι Patriot της Ελληνικής Δύναμης

24/09/2026 - 3:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Εθνική άμυνα: Στη Βουλή δύο αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και Σερβία

19/09/2026 - 4:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

8 λεπτά πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Φανάρι: Στο πλευρό της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος – Έκκληση για τα απαχθέντα παιδιά

32 λεπτά πριν
Παιδιά ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με άμαξες από το ορφανοτροφείο της Near East Relief στη Σεβάστεια, 1922-1923 (φωτ.: Little Traverse History Museum / Συλλογή Harry C. Moffett)

Δώδεκα μέρες στα χιόνια: Τα καραβάνια των ορφανών από τη Σεβάστεια

57 λεπτά πριν
Η Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα ανάμεσα στα δέντρα δάσους της Ματσούκας (φωτ.: Anadolu)

Φθινόπωρο στον Βαζελώνα – Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην αγκαλιά του δάσους

1 ώρα πριν
Αστυνομικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)

Απάτη-μαμούθ μέσω ΜΚΟ: Έκλεβαν χρήματα για παιδιά με βαριές ασθένειες – Έξι συλλήψεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Νίκη στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV