pontosnews.gr
Τρίτη, 23/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουτιά έκανε σήμερα το ρούβλι – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016

11/04/2018 - 3:17μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το ρούβλι έκανε βουτιά σήμερα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2016, καθώς οι φόβοι αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων με τη Δύση και οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας επισκίασαν τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Η ρωσική αγορά παραμένει σε φάση μαζικών πωλήσεων, η οποία ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή μετά την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά ρωσικών εταιρειών και προβεβλημένων επιχειρηματιών. Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε στα 64,77 ρούβλια ανά δολάριο στην αγορά συναλλάγματος της Μόσχας, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου 2016, σημειώνοντας απώλειες 11% σε σχέση με πριν την επιβολή των κυρώσεων.

Ενώ θεμελιώδεις παράγοντες όπως η κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και οι μακροοικονομικές πολιτικές παρέμειναν αμετάβλητοι, η αποστροφή στον κίνδυνο των ρωσικών στοιχείων ενεργητικού διογκώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Η αγορά αναζητεί τώρα κάποια ένδειξη για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα στις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ. Η επίσημη αντίδραση της Ρωσίας ήταν έως τώρα συγκρατημένη. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες ότι δεν είναι σκόπιμο να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά τα αντίποινα, και τόνισε ότι οι μαζικές πωλήσεις στην αγορά ήταν συναισθηματικά καθοδηγούμενες και θα ακολουθήσει διόρθωση.

Σε μια φανερή ένδειξη ότι η υποτίμηση του ρουβλιού προκάλεσε ανησυχία στις Αρχές, το υπουργείο Οικονομικών δεν αγόρασε τη Δευτέρα συνάλλαγμα για τα διαθέσιμά του, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία διενεργεί καθημερινά αγορές συναλλάγματος για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σε δήλωση που έστειλε με e-mail ότι οι αγορές ξένων νομισμάτων γίνονταν για διάφορους λόγους, περιλαμβανομένης της υψηλής μεταβλητότητας της αγοράς. Στις 11:45 (ώρα Ελλάδος) το ρωσικό νόμισμα σημείωνε απώλειες 1,3% σε σχέση με χθες, και η ισοτιμία του διαμορφωνόταν στα 63,80 ρούβλια ανά δολάριο. Σε σχέση με το ευρώ υποχωρούσε 1,4% και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 78,94 ρούβλια.

«Οι μακροοικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι το ρούβλι είναι πολύ υποτιμημένο», ανέφερε σε σημείωμά της η Otkritie Brokerage.

Η αγορά αγνόησε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, που είναι το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας. Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε χθες στα 71,34 δολάρια το βαρέλι ενώ σήμερα κυμαινόταν περί τα 70,70 δολάρια. Η τελευταία φορά που οι τιμές του πετρελαίου είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο αυτό, στα τέλη Μαρτίου, η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος ήταν στα περίπου 57 ρούβλια ανά δολάριο. Η επίπτωση των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων κατά 17 Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων, επτά αποκαλούμενων «ολιγαρχών» και 12 εταιρειών που αυτοί έχουν στην ιδιοκτησία ή υπό τον έλεγχό τους, εξαπλώθηκε σε όλες τις ρωσικές αγορές.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Χ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Graham Hughes)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς – Ανάμεσά τους ο ύποπτος

22/06/2026 - 11:29μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

22/06/2026 - 8:12μμ
Μια Ιρανή περνάει μπροστά από μια αντιαμερικανική τοιχογραφία δίπλα στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική ανατροπή: Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο με αντάλλαγμα πυρηνικούς ελέγχους

22/06/2026 - 7:24μμ
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Άλαν Γκρίνσπαν ενώπιον της υποεπιτροπής Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας και Οικονομικής Ανάπτυξης της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 (φωτ.: EPA/ MICHAEL REYNOLDS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο Άλαν Γκρίνσπαν, ο θρυλικός «μαέστρος» της Federal Reserve των ΗΠΑ

22/06/2026 - 6:30μμ
(Φωτ.: irafina.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Σπάτα – Μάχη με τις φλόγες σε Ακραίφνιο και Ελαιώνα Θηβών

22/06/2026 - 4:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για την κινηματογραφική αρπαγή και εκβίαση 25χρονου

22/06/2026 - 4:27μμ
Η οδός Πόντου στην Καλαμαριά από ψηλά (πηγή: kalamaria.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: «Πράσινο φως» και 24,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της οδού Πόντου

22/06/2026 - 1:37μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε την παραίτησή του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο. Στα αριστερά βρίσκεται η σύζυγός του Βικτόρια Στάρμερ και οι συνεργάτες του (φωτ.: EPA/NEIL HALL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Κιρ Στάρμερ από την ηγεσία των Εργατικών – Πώς θα εκλεγεί ο διάδοχός του

22/06/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Τα κενά στην απολογία του 43χρονου και τα ερωτήματα για το πραγματικό κίνητρο

22/06/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταία ημέρα για τον καθαρισμό οικοπέδων – Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι και πρόστιμα

22/06/2026 - 10:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλλιθέα: Το Σωματείο «Οι Μωμόγεροι» φέρνει χορούς και ρυθμούς της Μακεδονίας στην πλατεία Δαβάκη – Στο τραγούδι η Βιβή Βουτσελά

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Graham Hughes)

Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς – Ανάμεσά τους ο ύποπτος

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Pan Macedonian Federation of South Australia/Facebook)

70 χρόνια προσφοράς και παράδοσης για τη Μακεδονική Αδελφότητα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αδελαΐδας

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Jeffrey McWhorter)

Μουντιάλ 2026: Πήρε την πρόκριση η Αργεντινή – Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ ο Μέσι

5 ώρες πριν
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

5 ώρες πριν
Από παλαιότερη εκδήλωση του Συλλόγου (φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Έφτασε η ώρα για τα «Ευξείνια 2026»

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign