pontosnews.gr
Τετάρτη, 16/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουτιά έκανε σήμερα το ρούβλι – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016

11/04/2018 - 3:17μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το ρούβλι έκανε βουτιά σήμερα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2016, καθώς οι φόβοι αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων με τη Δύση και οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας επισκίασαν τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου. Η ρωσική αγορά παραμένει σε φάση μαζικών πωλήσεων, η οποία ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή μετά την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά ρωσικών εταιρειών και προβεβλημένων επιχειρηματιών. Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε στα 64,77 ρούβλια ανά δολάριο στην αγορά συναλλάγματος της Μόσχας, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου 2016, σημειώνοντας απώλειες 11% σε σχέση με πριν την επιβολή των κυρώσεων.

Ενώ θεμελιώδεις παράγοντες όπως η κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και οι μακροοικονομικές πολιτικές παρέμειναν αμετάβλητοι, η αποστροφή στον κίνδυνο των ρωσικών στοιχείων ενεργητικού διογκώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Η αγορά αναζητεί τώρα κάποια ένδειξη για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα στις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ. Η επίσημη αντίδραση της Ρωσίας ήταν έως τώρα συγκρατημένη. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες ότι δεν είναι σκόπιμο να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά τα αντίποινα, και τόνισε ότι οι μαζικές πωλήσεις στην αγορά ήταν συναισθηματικά καθοδηγούμενες και θα ακολουθήσει διόρθωση.

Σε μια φανερή ένδειξη ότι η υποτίμηση του ρουβλιού προκάλεσε ανησυχία στις Αρχές, το υπουργείο Οικονομικών δεν αγόρασε τη Δευτέρα συνάλλαγμα για τα διαθέσιμά του, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία διενεργεί καθημερινά αγορές συναλλάγματος για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σε δήλωση που έστειλε με e-mail ότι οι αγορές ξένων νομισμάτων γίνονταν για διάφορους λόγους, περιλαμβανομένης της υψηλής μεταβλητότητας της αγοράς. Στις 11:45 (ώρα Ελλάδος) το ρωσικό νόμισμα σημείωνε απώλειες 1,3% σε σχέση με χθες, και η ισοτιμία του διαμορφωνόταν στα 63,80 ρούβλια ανά δολάριο. Σε σχέση με το ευρώ υποχωρούσε 1,4% και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 78,94 ρούβλια.

«Οι μακροοικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι το ρούβλι είναι πολύ υποτιμημένο», ανέφερε σε σημείωμά της η Otkritie Brokerage.

Η αγορά αγνόησε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, που είναι το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας. Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε χθες στα 71,34 δολάρια το βαρέλι ενώ σήμερα κυμαινόταν περί τα 70,70 δολάρια. Η τελευταία φορά που οι τιμές του πετρελαίου είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο αυτό, στα τέλη Μαρτίου, η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος ήταν στα περίπου 57 ρούβλια ανά δολάριο. Η επίπτωση των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων κατά 17 Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων, επτά αποκαλούμενων «ολιγαρχών» και 12 εταιρειών που αυτοί έχουν στην ιδιοκτησία ή υπό τον έλεγχό τους, εξαπλώθηκε σε όλες τις ρωσικές αγορές.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Χ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα προαναγγέλλει ο Ζελένσκι για τη «μαύρη τρύπα» των 23 δισ. ευρώ

15/09/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Μαραθώνια απολογία για τη γιατρό Ιωάννα Γάκα – Στον ανακριτή ο σύζυγός της

15/09/2026 - 10:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από καταδίωξη – Οδηγούσαν κλεμμένο όχημα

15/09/2026 - 8:31μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ

15/09/2026 - 6:32μμ
Λευκές ποδιές σαν αυτή της εικόνας αναμένεται να φορούν οι εκπαιδευτικοί στην Τουρκία, γεγονός που τους έχει εξοργίσει (φωτ.: syriacpress.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για την υποχρεωτική λευκή ποδιά στα σχολεία

15/09/2026 - 6:00μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την αναγνώριση σορού άνδρα που βρέθηκε στον Θερμαϊκό

15/09/2026 - 4:16μμ
Άποψη του Συνεδριακού Κέντρου Λάρισας όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για το κινητό του σταθμάρχη – Τι κατέθεσε ο Παύλος Ασλανίδης

15/09/2026 - 3:28μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θετικό το Κρεμλίνο για το μορατόριουμ στις ενεργειακές υποδομές

15/09/2026 - 3:00μμ
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στον ανακριτή οι δύο γιατροί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

15/09/2026 - 1:34μμ
Αποφυλακίστηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, από τις φυλακές Δομοκού, μετά από έκτιση του συνόλου της ποινής του (φωτ.: lamiareport.gr/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης – Δήλωσε πως επιστρέφει στην πολιτική

15/09/2026 - 1:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ουκρανία: «Δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα προαναγγέλλει ο Ζελένσκι για τη «μαύρη τρύπα» των 23 δισ. ευρώ

22 λεπτά πριν
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Ιαπωνία: Ρεκόρ με 107.677 αιωνόβιους – Οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: Μαραθώνια απολογία για τη γιατρό Ιωάννα Γάκα – Στον ανακριτή ο σύζυγός της

2 ώρες πριν
Πορτρέτο της Γκιουλ Μπαχάρ από Ιταλό ζωγράφο του 17ου αι. (πηγή: commons.wikimedia.org)

Γκιουλ Μπαχάρ: Η «Μαρία της Λιβεράς» ανάμεσα στην ποντιακή παράδοση και τις οθωμανικές πηγές

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/syllogospontionedessas.gavras)

Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»: Αρχίζουν οι εγγραφές – Ποια τμήματα θα λειτουργήσουν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV