pontosnews.gr
Τρίτη, 27/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

16χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη μέλος της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας

10/04/2018 - 2:30μμ
16χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη μέλος της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στον προγραμματισμό υπολογιστικών συστημάτων αλλά και την επιστήμη της κυβερνοασφάλειας «βλέπει» το μέλλον –το δικό του αλλά και όσων επιζητούν επαγγελματική αποκατάσταση– ο νεαρός μαθητής Λευτέρης Τουλουμτζίδης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο συμμετείχε στην ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας «European Challenge 2017» στη Μάλαγα της Ισπανίας, ως το νεότερο μέλος της. Με το μυαλό ήδη στραμμένο στους προκριματικούς του διαγωνισμού για το 2018, που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του τρέχοντος μήνα στην Αθήνα, ώστε να πάρει το «εισιτήριο» και για τον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, ο νεαρός μαθητής μίλησε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» για την εμπειρία της περσινής συμμετοχής αλλά και τα όνειρά του για το μέλλον.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο Λευτέρης Τουλουμτζίδης επιλέχθηκε στις αρχές του 2017 (μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου τότε), μέσα από μια απαιτητική διαδικασία, να συμμετάσχει στην ελληνική ομάδα που πήρε μέρος στο «European Challenge 2017».

Την ομάδα προετοίμασε και συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς Χρήστος Ξενάκης, υπεύθυνος οργάνωσης και συντονισμού της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας.

Ποιο είναι όμως το διακύβευμα όταν αναφερόμαστε στον απαιτητικότατο διαγωνισμό «European Cyber Security Challenge»; «Μέσω του διαγωνισμού που γίνεται κάθε χρόνο, στόχος είναι να καλύψουμε προβλήματα στην ασφάλεια σε υπολογιστικά συστήματα. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πρέπει κάποιοι [σ.σ.: από τους συμμετέχοντες σε κάθε εθνική ομάδα] να “σπάσουν” τα συστήματα των άλλων ομάδων και κάποιοι άλλοι πρέπει να τα “διορθώσουν” και να μην αφήσουν την άλλη ομάδα να μπει» εξήγησε ο νεαρός μαθητής μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

Για τον Λευτέρη Τουλουμτζίδη η ενασχόληση με τον προγραμματισμό υπολογιστικών συστημάτων ήρθε από ακόμη νεαρότερη ηλικία, και σε όλη τη μέχρι σήμερα πορεία του είχε πάντα στο πλευρό του το οικογενειακό του περιβάλλον, που τον παρότρυνε να ασχοληθεί με την τεχνολογία. «Πιστεύω ότι για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται με αυτό τον τομέα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει από μόνος του» τονίζει, εξηγώντας πως όσοι ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια δεν στρέφονται προς την κακόβουλη χρήση των ικανοτήτων τους. Αντίθετα, λέει, «προστατεύουμε αυτά τα συστήματα».

Η συμμετοχή του μαθητή από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στην ελληνική ομάδα, που πήρε μέρος στον περσινό διαγωνισμό, ήρθε ύστερα από συζήτηση με κάποιον φίλο του, ο οποίος και του εξήγησε την όλη διαδικασία πείθοντάς τον να περάσει από τις ειδικές απαιτητικές διαδικασίες. Η δοκιμασία ήταν επιτυχής και ο Λευτέρης έγινε ένα από τα συνολικά δέκα μέλη της ομάδας που ταξίδεψαν στη Μάλαγα και διαγωνίστηκαν απέναντι σε άλλες δεκατέσσερις εθνικές ομάδες.

Στη Μάλαγα η ελληνική ομάδα (κατετάγη τελικά 12η), για να φέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα έπρεπε –μεταξύ άλλων– να προστατεύσει τα συστήματά της από τις αντίπαλες ομάδες, με το επίπεδο των συμμετεχόντων να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, όπως επισημαίνει ο Λευτέρης.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα το επίπεδο στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα εκτιμά πως «είμαστε πολύ ψηλά», επισημαίνοντας, παράλληλα, πως είναι ένα επάγγελμα που έχει σημαντικότατες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. «Υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις σε αυτό τον τομέα και όσοι ασχολούνται με αυτόν πιστεύω πως θα στραφούν προς τα εκεί» σημειώνει ο Λευτέρης, ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει πως ο προγραμματισμός υπολογιστικών συστημάτων είναι ο επαγγελματικός χώρος με τον οποίο θα ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον, αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία που αποκτά πλέον από την επιστήμη της κυβερνοασφάλειας.

«Υπάρχει μια πάρα πολύ στενή σχέση μεταξύ του προγραμματισμού και της κυβερνοασφάλειας. Ο προγραμματιστής πρέπει να είναι ενημερωμένος για τα κενά ασφαλείας που μπορεί να υπάρχουν στο πρόγραμμά του, οπότε πρέπει να ξέρει να τα προστατεύει», τονίζει, ενώ με το μυαλό του ήδη «ταξιδεύει» στη φετινή διοργάνωση του Λονδίνου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Κυριακίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Πού προσανατολίζονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής των θυμάτων

26/01/2026 - 11:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουλάχιστον 21 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα από το πολικό ψύχος που σαρώνει τις ΗΠΑ

26/01/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στις Σέρρες – Πλημμύρες, ισχυρές βροχές και πάνω από 43.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα

26/01/2026 - 8:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατροκτονία στη Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα ο δράστης – Η δικαστική πορεία της δολοφονίας της μητέρας του το 2014

26/01/2026 - 6:48μμ
Η στιγμή της έκρηξης όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας (πηγή: glomex.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα-Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την 5η αγνοούμενη – Στη δημοσιότητα βίντεο από τη φονική έκρηξη

26/01/2026 - 6:20μμ
Η μητέρα του δολοφονημένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη 
(φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λυγγερίδη: Συγκλονίζει από το βήμα του μάρτυρα η μητέρα του δολοφονημένου αστυνομικού – «Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ήταν οργανωμένο»

26/01/2026 - 5:23μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπάτα: Όχημα παρασύρθηκε από νερά ρέματος λόγω της καταιγίδας

26/01/2026 - 4:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Μπισκοτοποιία «Βιολάντα»: Από ένα συνοικιακό αρτοποιείο, στις εξαγωγές σε 40 χώρες και την τραγωδία

26/01/2026 - 3:25μμ
Αλέξανδρος Αποστολίδης ήταν το λαϊκό όνομα του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας Παύλου, ενός σπουδαίου Έλληνα άρρηκτα συνδεδεμένου με τον Πόντο (φωτ. αρχείου: Νικόλαος Μαγγίνας/Οικουμενικό Πατριαρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Φόρος τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο και τον Πόντο η ίδρυση επώνυμης έδρας στο ΑΠΘ

26/01/2026 - 2:51μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά»: Λίγες μέρες απομένουν για τον μεγάλο ετήσιο χορό

26/01/2026 - 1:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας)

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας: Με ποντιακό παλμό και όλες τις παραδόσεις ο ετήσιος χορός της

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Πού προσανατολίζονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής των θυμάτων

4 ώρες πριν
(Φωτ.: greekherald.com.au)

Επίσκεψη του μητροπολίτη Φλωρίνης στον ιστορικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στο Πρέστον της Μελβούρνης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Τουλάχιστον 21 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα από το πολικό ψύχος που σαρώνει τις ΗΠΑ

5 ώρες πριν
Τα παιδιά είναι πάντα οι πρωταγωνιστές της Γιορτής των Γραμμάτων – και δικαίως

Σωματείο & Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά»: Για μια ακόμη χρονιά αναβίωσε η Γιορτή των Γραμμάτων – Μια παράδοση που μετρά 51 χρόνια

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος»)

«Υγείαν, ευτυχίαν και καλήν χρονίαν» ευχήθηκαν οι Πόντιοι Περάματος στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign