pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιωάννα Ιωαννίδου: Η Θεσσαλονικιά καλλονή που γκρεμίζει τα στερεότυπα στην άρση βαρών

9/04/2018 - 1:45μμ
Ιωάννα Ιωαννίδου: Η Θεσσαλονικιά καλλονή που γκρεμίζει τα στερεότυπα στην άρση βαρών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ιωάννα Ιωαννίδου, η 25χρονη Θεσσαλονικιά, αποφάσισε να κάνει μεγάλη, διπλή, στροφή στη ζωή της πριν από μερικά χρόνια. Σχεδόν ταυτόχρονα και εντελώς συμπτωματικά προέκυψε η ενασχόληση με την άρση βαρών και το μόντελινγκ, σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως λέει η ίδια.

«Ο πρώτος μου αγώνας ήταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017. Έκανα ό,τι μπορούσα. Θα συνεχίσω να κατεβαίνω σε αγώνες. Είναι σκληρή προπόνηση, δεν μας χαρίζονται! Αυτό όμως που μου αρέσει στην άρση βαρών είναι ότι δοκιμάζεις τα όριά σου και καθημερινά συνειδητοποιείς ότι είναι μεγαλύτερα. Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες να ξεπεράσεις τα όριά σου…» λέει η Ιωάννα Ιωαννίδου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ενασχόληση με το άθλημα των δυνατών, μετά από το μπαλέτο, τη ρυθμική και την κολύμβηση, ξεκίνησε συμπτωματικά μέσω της φιλίας της με τον Δημήτρη Ασλανίδη. Οι δύο τους μεγάλωσαν μαζί, συμμαθητές από το νηπιαγωγείο, κι ο Ασλανίδης –πλέον μέλος της εθνικής ομάδας άρσης βαρών– της πρότεινε να δοκιμάσει. Ωστόσο, για να γίνει η δοκιμή… συνήθεια, τον μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε ο Χρήστος Καμαργιαννάκης, προπονητής του Υπερίωνα Τούμπας.

«Ο προπονητής Χρήστος Καμαργιαννάκης με την προσωπικότητά του, με έπεισε να συνεχίσω. Διαπίστωσα ότι δεν αισθανόμουν καθόλου άσχημα που ξεκίνησα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Είχα την τύχη να βρεθώ μαζί με την κορυφαία αθλήτρια του χώρου, την Κωνσταντίνα (σ.σ. Μπεντέλη) η οποία στην αρχή μου έδειχνε πράγματα και με διόρθωνε. Γενικά αυτό που μου άρεσε ήταν ότι ο προπονητής πίστεψε σε μένα. Και τα παιδιά και ο Χρήστος ήταν συνεχώς κοντά μου ασκώντας μία πίεση η οποία μου άρεσε γιατί δείχνουν πως θέλουν να πάω παραπάνω. Δεν ήμουν εκεί απλώς για να γεμίζω το γυμναστήριο» λέει η Ιωάννα Ιωαννίδου.

Όσο για την ενασχόληση με το μόντελινγκ ξεκαθαρίζει ότι «… δεν το κάνω επαγγελματικά».

Και εξηγεί: «Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με επαγγελματικές φωτογραφήσεις και όλα προέκυψαν τυχαία. Κάποιος φωτογράφος με είδε στο Instagram στα τέλη του 2015 δηλαδή σχεδόν ταυτόχρονα με την ενασχόλησή μου με την άρση βαρών. Στην πορεία προέκυψαν διάφοροι που ενδιαφέρθηκαν για επαγγελματική φωτογράφηση. Δεν είχα πρόβλημα να το δοκιμάσω και έκανα αρκετές φωτογραφήσεις. Τώρα θα συνεργαστώ με μία φίλη μου η οποία θα ανοίξει κατάστημα με ρούχα και αξεσουάρ. Θέλω να τη βοηθήσω σε αυτό».

Σχετικά με τα στερεότυπα, ότι η άρση βαρών είναι ουσιαστικά άθλημα των ανδρών, η αντίδρασή της είναι άμεση και κατηγορηματική: «Είναι πάρα πολύ λανθασμένα! Το γνωρίζω από πρώτο χέρι αφού σε όσους λέω ότι ασχολούμαι με την άρση βαρών οι πρώτες αντιδράσεις είναι κάκιστες! Όταν όμως μαθαίνουν περισσότερα, γνωρίζουν εμένα και τα άλλα κορίτσια, τότε αλλάζει η γνώμη τους.

»Γενικά υπάρχει κόσμος που θεωρεί ακόμα, εντελώς λανθασμένα, ότι αν ασχολείσαι με την άρση βαρών πρέπει να παίρνεις και κάτι.

»Δεν είναι παράλογο. Κι εγώ όταν ήμουν εντελώς άσχετη με το χώρο, ίσως να νόμιζα το ίδιο. Όμως αυτό που συνάντησα είναι εντελώς διαφορετικό. Ούτε το σώμα σου αλλάζει άσχημα, μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο, γυμνάζεται αρμονικά. Επίσης επειδή όπως είπα είναι ένα άθλημα με υψηλές απαιτήσεις και πίεση, τα αποτελέσματα στο σώμα είναι πιο άμεσα, σε σύγκριση με την κλασική δουλειά που γίνεται στα γυμναστήρια».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Μανταίος.
  • Οι φωτογραφίες της Ιωάννας Ιωαννίδου παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (credits: Βασίλης Ζαφείρης, Τάσος Τριανταφύλλου).
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Έχασε δικό του παιχνίδι στη Σόφια ο Παναθηναϊκός

2/04/2026 - 10:02μμ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη

2/04/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξι μετάλλια για την ελληνική πάλη στο Ταλίν

2/04/2026 - 1:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EBNL: Αποκλείστηκε ο Ηρακλής με δεύτερη ήττα από την Ντζίκι

1/04/2026 - 10:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Basketball Champions League: Προβάδισμα για Final 4 η ΑΕΚ

1/04/2026 - 10:06μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

FIBA Europe Cup: Πρώτο βήμα για τους τελικούς ο ΠΑΟΚ

1/04/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλη χωρίς γκολ με την Ουγγαρία η Εθνική

31/03/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: ΕΠΟ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική πρόκριση στο Μουντιάλ U17 η Εθνική παίδων

31/03/2026 - 8:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

30/03/2026 - 9:40μμ
(Φωτ.: facebook / PAOK FC)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Στην Τούμπα κυματίζει η επετειακή σημαία για την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του

30/03/2026 - 9:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

5 ώρες πριν
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

5 ώρες πριν
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

6 ώρες πριν
Φωτεινοί πίνακες και οθόνες με τις μετοχές στην είσοδο του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πλέον θα μετονομαστεί (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετονομάζεται σε Euronext Athens

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/aetoitoupontou)

Ποντιακό σεμινάριο 2026 από τους «Αετούς του Πόντου» στο Έσσεν της Γερμανίας

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Προσοχή: Άσκηση ετοιμότητας σε σταθμούς της Γραμμής 1 του μετρό την Παρασκευή

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign