pontosnews.gr
Σάββατο, 24/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιωάννα Ιωαννίδου: Η Θεσσαλονικιά καλλονή που γκρεμίζει τα στερεότυπα στην άρση βαρών

9/04/2018 - 1:45μμ
Ιωάννα Ιωαννίδου: Η Θεσσαλονικιά καλλονή που γκρεμίζει τα στερεότυπα στην άρση βαρών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ιωάννα Ιωαννίδου, η 25χρονη Θεσσαλονικιά, αποφάσισε να κάνει μεγάλη, διπλή, στροφή στη ζωή της πριν από μερικά χρόνια. Σχεδόν ταυτόχρονα και εντελώς συμπτωματικά προέκυψε η ενασχόληση με την άρση βαρών και το μόντελινγκ, σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως λέει η ίδια.

«Ο πρώτος μου αγώνας ήταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017. Έκανα ό,τι μπορούσα. Θα συνεχίσω να κατεβαίνω σε αγώνες. Είναι σκληρή προπόνηση, δεν μας χαρίζονται! Αυτό όμως που μου αρέσει στην άρση βαρών είναι ότι δοκιμάζεις τα όριά σου και καθημερινά συνειδητοποιείς ότι είναι μεγαλύτερα. Δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες να ξεπεράσεις τα όριά σου…» λέει η Ιωάννα Ιωαννίδου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ενασχόληση με το άθλημα των δυνατών, μετά από το μπαλέτο, τη ρυθμική και την κολύμβηση, ξεκίνησε συμπτωματικά μέσω της φιλίας της με τον Δημήτρη Ασλανίδη. Οι δύο τους μεγάλωσαν μαζί, συμμαθητές από το νηπιαγωγείο, κι ο Ασλανίδης –πλέον μέλος της εθνικής ομάδας άρσης βαρών– της πρότεινε να δοκιμάσει. Ωστόσο, για να γίνει η δοκιμή… συνήθεια, τον μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε ο Χρήστος Καμαργιαννάκης, προπονητής του Υπερίωνα Τούμπας.

«Ο προπονητής Χρήστος Καμαργιαννάκης με την προσωπικότητά του, με έπεισε να συνεχίσω. Διαπίστωσα ότι δεν αισθανόμουν καθόλου άσχημα που ξεκίνησα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Είχα την τύχη να βρεθώ μαζί με την κορυφαία αθλήτρια του χώρου, την Κωνσταντίνα (σ.σ. Μπεντέλη) η οποία στην αρχή μου έδειχνε πράγματα και με διόρθωνε. Γενικά αυτό που μου άρεσε ήταν ότι ο προπονητής πίστεψε σε μένα. Και τα παιδιά και ο Χρήστος ήταν συνεχώς κοντά μου ασκώντας μία πίεση η οποία μου άρεσε γιατί δείχνουν πως θέλουν να πάω παραπάνω. Δεν ήμουν εκεί απλώς για να γεμίζω το γυμναστήριο» λέει η Ιωάννα Ιωαννίδου.

Όσο για την ενασχόληση με το μόντελινγκ ξεκαθαρίζει ότι «… δεν το κάνω επαγγελματικά».

Και εξηγεί: «Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με επαγγελματικές φωτογραφήσεις και όλα προέκυψαν τυχαία. Κάποιος φωτογράφος με είδε στο Instagram στα τέλη του 2015 δηλαδή σχεδόν ταυτόχρονα με την ενασχόλησή μου με την άρση βαρών. Στην πορεία προέκυψαν διάφοροι που ενδιαφέρθηκαν για επαγγελματική φωτογράφηση. Δεν είχα πρόβλημα να το δοκιμάσω και έκανα αρκετές φωτογραφήσεις. Τώρα θα συνεργαστώ με μία φίλη μου η οποία θα ανοίξει κατάστημα με ρούχα και αξεσουάρ. Θέλω να τη βοηθήσω σε αυτό».

Σχετικά με τα στερεότυπα, ότι η άρση βαρών είναι ουσιαστικά άθλημα των ανδρών, η αντίδρασή της είναι άμεση και κατηγορηματική: «Είναι πάρα πολύ λανθασμένα! Το γνωρίζω από πρώτο χέρι αφού σε όσους λέω ότι ασχολούμαι με την άρση βαρών οι πρώτες αντιδράσεις είναι κάκιστες! Όταν όμως μαθαίνουν περισσότερα, γνωρίζουν εμένα και τα άλλα κορίτσια, τότε αλλάζει η γνώμη τους.

»Γενικά υπάρχει κόσμος που θεωρεί ακόμα, εντελώς λανθασμένα, ότι αν ασχολείσαι με την άρση βαρών πρέπει να παίρνεις και κάτι.

»Δεν είναι παράλογο. Κι εγώ όταν ήμουν εντελώς άσχετη με το χώρο, ίσως να νόμιζα το ίδιο. Όμως αυτό που συνάντησα είναι εντελώς διαφορετικό. Ούτε το σώμα σου αλλάζει άσχημα, μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο, γυμνάζεται αρμονικά. Επίσης επειδή όπως είπα είναι ένα άθλημα με υψηλές απαιτήσεις και πίεση, τα αποτελέσματα στο σώμα είναι πιο άμεσα, σε σύγκριση με την κλασική δουλειά που γίνεται στα γυμναστήρια».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Μανταίος.
  • Οι φωτογραφίες της Ιωάννας Ιωαννίδου παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (credits: Βασίλης Ζαφείρης, Τάσος Τριανταφύλλου).
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Adalar Belediyesi / Facebook)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν τη μνήμη του θρυλικού Λεφτέρ στην Πρίγκηπο

23/01/2026 - 10:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στοχεύει στο χάλκινο η Ελλάδα – Έχασε στον ημιτελικό από την Ουγγαρία

23/01/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Ισοπαλία… πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στη Βουδαπέστη

23/01/2026 - 12:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Ήττα στο Τελ Αβίβ για τον Παναθηναϊκό

23/01/2026 - 12:06πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, νίκησε την Μπέτις και προκρίθηκε

22/01/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Νίκη στην Πόλη και φουλ για τετράδα ο Ολυμπιακός

22/01/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Australian Open: Αποχαιρέτισε νωρίς ο Τσιτσιπάς

22/01/2026 - 12:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

22/01/2026 - 12:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroCup: Διασύρθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ο Πανιώνιος

21/01/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: FIBA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

FIBA Europe Cup: «Διπλό» πρόκρισης στη Σλοβακία για τον ΠΑΟΚ

21/01/2026 - 11:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H κατηγορούμενη Τζέσικα Μορετί, σύζυγος του ιδιοκτήτη του μοιραίου μπαρ αποχωρεί από το γραφείο του εισαγγελέα μαζί με τον δικηγόρο της (φωτ.: EPA/Jean-Christophe Bott)

Κραν Μοντανά: Αποφυλακίστηκαν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου μπαρ και η σύζυγός του με εγγύηση 200.000 ελβετικών φράγκων

8 ώρες πριν
Ισραηλινός κοιτά τον πίνακα των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ (φωτ. αρχείου: EPA/Abir Sultan)

Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή – Φόβοι για σύγκρουση

9 ώρες πριν
Άποψη της Μεγάλης του Γένους Σχολής (πηγή: facebook.com/filoimgsx)

Ραντεβού για την καθιερωμένη «Φασολάδα» δίνει ο Σύνδεσμος της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής

9 ώρες πριν
Ουκρανός στρατιώτης στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Ντόνετσκ (φωτ.: EPA/Oleg Movchaniuk)

Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας από ΕΕ και ΗΠΑ και χρηματοδότηση 800 δισ. δολ. με αντάλλαγμα το Ντονμπάς

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Adalar Belediyesi / Facebook)

Τίμησαν τη μνήμη του θρυλικού Λεφτέρ στην Πρίγκηπο

10 ώρες πριν
Η είσοδος στον Άγιο Γεώργιο Ζαντό στη Μούζενα (φωτ.: Χρήστος Ξενίδης)

Μαρτυρία Ελισάβετ Παπαδοπούλου: Τα ιερά άμφια τα κάψαμε για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων, γιατί το θεωρούσαμε αμαρτία να τα περιπαίξουν αυτοί

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign