pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κονιόρδου: Ατυχής η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το Σούνιο

31/03/2018 - 1:40μμ
Η Λυδία Κονιόρδου πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Θέση για την αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για τα γυρίσματα σειράς του BBC πήρε η υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου χαρακτηρίζοντας ατυχή την γνωμοδότηση.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην Ημερίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, η υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα, λέγοντας ότι η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με καινούργια πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τη Μ. Τρίτη στο ΚΑΣ για να λυθεί το ζήτημα. «Πρέπει να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες, να εναρμονιστούμε με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει film friedly για τον κινηματογράφο», υπογράμμισε η Λυδία Κονιόρδου.

Μίλησε για το θέμα της προσέλκυσης διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα αναμεφερόμενη στον πρόσφατο νόμο για το cash rebate.

Από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού, εργαζόμαστε εντατικά στο πλαίσιο ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση αδειοδοτήσεων, τελών χρήσης και κινηματογράφησης και την εναρμόνισή τους με τις καλές  πρακτικές των άλλων χωρών. Μετά το Πάσχα το υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει ολοκληρωμένο το πλήρες σχέδιο σε σχέση με τα παραπάνω», επισήμανε.

Η Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε και γενικότερα στις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και στις συνέργειες και συνεργασίες που πραγματοποιούνται για την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τον ελληνικό κινηματογράφο, το οποίο θα αντιστοιχεί με την άνθιση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην  έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ). «Με τον τρόπο αυτό κινηθήκαμε προς την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για αναπλήρωση πόρων, οι οποίοι μειώθηκαν μετά την κατάργηση του Ειδικού Φόρου επί των εισιτηρίων των κινηματογραφικών αιθουσών» σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Η οικονομική ενίσχυση θα επιτρέψει αφενός στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να προχωρήσει δυναμικά στην επιτάχυνση της χρηματοδότησης σχεδίων κινηματογραφικών έργων, τα οποία είχαν συσσωρευτεί στο παρελθόν και αφετέρου «είχε ως σκοπό να συνδράμει την ανάπτυξη των σημαντικών δράσεων του Hellenic Film Commission στις διεθνείς αγορές – δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα».

Ακόμα αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας και της 17ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio, με 100.000 ευρώ.

Τέλος, ανακοίνωσε την παραγωγή δύο ταινιών μικρού μήκους από κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Με την παραγωγή αυτή ολοκληρώνεται μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων στο ανδρικό και γυναικείο τμήμα του Καταστήματος Κράτησης, που οργανώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στόχος της δράσης υπήρξε -πέρα από την ψυχαγωγία και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κρατουμένων- η δημιουργική απασχόλησή τους, ώστε κάποιοι εξ αυτών να αναδείξουν τις ικανότητές τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και στο στάδιο της κοινωνικής τους επανένταξης να έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν επαγγελματική ενασχόληση στην αγορά της εικόνας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε 3 Ιουλίου 2017.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σταύρος Ξαρχάκος με τα παιδιά του και τη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα εικονίζονται με τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ Δανιήλ Μπερναδούτ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βουλή των Ελλήνων/Φρόσω Κανελλίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σταύρος Ξαρχάκος: Έγινε γραμματόσημο των ΕΛΤΑ – Η συγκινητική τελετή απονομής στη Βουλή από τον Νικήτα Κακλαμάνη

22/06/2026 - 2:29μμ
Η νεανική ανδρική μορφή είναι  στεφανωμένη με φύλλα καλαμιού (πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Σπάνιο ψηφιδωτό με τον θεό Ευρυμέδοντα βρέθηκε σε αρχαία ελληνική πόλη

20/06/2026 - 3:29μμ
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσόγκας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σωτήρης Τσόγκας: Το ελληνικό θέατρο αποχαιρετά έναν γνήσιο υπηρέτη του

18/06/2026 - 4:24μμ
Ζημιές στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς μετά τις ρωσικές επιθέσεις

18/06/2026 - 9:20πμ
(Φωτ.: Δήμος Νάουσας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νάουσας: Στο φως το βασιλικό γυμνάσιο του Φιλίππου Β’ όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο στη Μίεζα

17/06/2026 - 5:19μμ
Η Μάρω Κοντού σε παλαιότερη θεατρική πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου (φωτ. αρχείου: Αποστόλης Παπανικολάου/ Panorama Press)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η αγαπημένη ηθοποιός

16/06/2026 - 11:50πμ
Ο Δούρειος Ίππος δεσπόζει στην έκθεση «Troy and Rome: Myths, Legends and Stories of the Ancient Mediterranean», η οποία φιλοξενείται στο Κολοσσαίο (φωτ.: Anadolu Agency)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τροία στο Κολοσσαίο: Πώς η Τουρκία προβάλλει διεθνώς έναν από τους πιο εμβληματικούς μύθους του αρχαίου κόσμου

14/06/2026 - 11:17μμ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους» στο Μουσείο Ιστορίας Shaanxi, στη Σιάν της Κίνας. (φωτ.: Πρεσβεία Ελλάδας στην Κίνα)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την Ελλάδα στην Κίνα: 250 ελληνιστικά αριστουργήματα ταξίδεψαν στη Σιάν

14/06/2026 - 2:16μμ
Το παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης (φωτ.: Αρχείο Στρατή Μπαλάσκα)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυτιλήνη: Αναγεννάται το εμβληματικό «παλιό Λιμεναρχείο» – Πότε παραδίδεται

13/06/2026 - 11:05πμ
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ποζάρει στην έκθεση των νέων έργων του «Painting and Photography» στην γκαλερί Annely Juda Fine Art στο Λονδίνο, 14 Μαΐου 2015 (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ο ζωγράφος που έβαλε το φως της Καλιφόρνιας στην παγκόσμια τέχνη

12/06/2026 - 2:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pan Macedonian Federation of South Australia/Facebook)

70 χρόνια προσφοράς και παράδοσης για τη Μακεδονική Αδελφότητα «Μέγας Αλέξανδρος» της Αδελαΐδας

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Jeffrey McWhorter)

Μουντιάλ 2026: Πήρε την πρόκριση η Αργεντινή – Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ ο Μέσι

41 λεπτά πριν
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

1 ώρα πριν
Από παλαιότερη εκδήλωση του Συλλόγου (φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Έφτασε η ώρα για τα «Ευξείνια 2026»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από σεμινάριο του Σπουδαστηρίου (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής)

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού – Μια σημαντική προσπάθεια που αξίζει να στηριχτεί και να συνεχιστεί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Της δρ Ντιλέκ Οζκάν Παντζή από το «The Greek Herald», του Μπούρτζι από το Pixabay)

Η δρ Ντιλέκ Οζκάν-Παντζή φωτίζει το ρόλο των οθωμανικών φρουρίων στην Πελοπόννησο του 18ου αιώνα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign