Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 80-72 του Ρεθύμνου στο Παλατάκι, σε παιχνίδι για τη 19η αγωνιστική της Basket League, κι έδειξε να ξεπερνά γρήγορα την πίκρα του αποκλεισμού από το Basketball Champions League, πριν από λίγα 24ωρα από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη. Ο Δικέφαλος του βορρά, αν και αγχώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, τελικά πήρε αυτό που ήθελε και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας. Αντίθετα, παραμένει εκτός της οκτάδας η κρητική ομάδα. Ο Δημήτρης Κατσίβελης (16 πόντους με 2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ) βοήθησε σημαντικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κλειδώσει τη νίκη. Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-36, 64-54, 80-72.
Διατηρώντας το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, το Λαύριο νίκησε άνετα εντός έδρας 80-69 τον Κόροιβο. Αυτή ήταν η 9η νίκη του Λαυρίου στην έδρα του σε 10 αγώνες, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να παραμένει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (13-6). Ο ΜακΚένζι Μουρ σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ για τους γηπεδούχους, 16 πόντους πρόσθεσε ο Ντορόν Λαμπ, ενώ 14 πέτυχε ο Ουίγκινς.
Στο 6-13 υποχώρησε η ομάδα της Ηλείας που σε συνδυασμό με τη νίκη του ΓΣΛ Φάρου επί του Άρη θα τα δώσει όλα στις τελευταίες… στροφές στην προσπάθεια για παραμονή. Ο Κουίντον Ντικόσεϊ με 17 πόντους αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Κοροίβου. Τα δεκάλεπτα: 24-17, 41-32, 63-48, 80-69.
Ο «double double» Χρήστος Σαλούστρος, με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ, διατήρησε τον Προμηθέα στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, αφού πρώτα τον οδήγησε στη νίκη με 88-71 επί των Τρικάλων, στην Πάτρα. Από την ομάδα του Φώτη Τακιανού, που βρίσκεται στην τελευταία θέση, με 3 νίκες-16 ήττες, ξεχώρισε ο Έρβιν Μόρις με 21 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 15-23, 45-44, 61-60, 88-71.
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Γυμναστικός Λάρισας Φάρος – Άρης (φωτ.: ΕΣΑΚΕ)
Νίκη «χρυσάφι» (81-76) επί του Άρη πανηγύρισε ο ΓΣΛ Φάρος στην προσπάθεια για παραμονή στην Α1. Ο Στίβεν Μπαρτ Τζιούνορ (28π.) και ο Νώντας Παπαντωνίου (17π.) έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, ενώ υπήρξαν καταλυτικοί και στην 4η περίοδο, όταν οι Κίτρινοι επιχείρησαν να αντιδράσουν. Αυτή ήταν η 7η νίκη των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου, ενώ ο Άρης, που στο β΄ μέρος δεν είχε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο λόγω αποβολής του με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία στους διαιτητές, υπέστη τη 12η ήττα (σε 18 και όχι 19 αγώνες).
Μπελ (16π.), Αθηναίου (15π., 2/10 τρίποντα), Μάρας (14π.), Τσαϊρέλης (12π.) και Μποχωρίδης (10π.) σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που στις 21 Μαρτίου υποδέχεται, με την πλάτη στον τοίχο, τον ΠΑΟΚ σε εξ αναβολής αγώνα της 18ης αγωνιστικής. Τα δεκάλεπτα: 30-17, 45-34, 64-53, 81-76.