pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκοπιανοί κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία του «μακεδονικού λαού»!

7/03/2018 - 1:45μμ
Σκοπιανοί κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία του «μακεδονικού λαού»!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πάγιας τουρκικής πολιτικής αμφισβήτησης, είναι προφανές πως φέρει η τελευταία επινόηση εθνικιστικών κύκλων στην πΓΔΜ που κατηγορούν ευθέως την Ελλάδα για «γενοκτονία της μακεδονικής μειονότητας» από το 1913 και επί 10ετίες!

Η Ελλάδα, σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «έχει παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία».

Στην επιστολή οι οργανώσεις Macedonian Human Rights Movement International, United Macedonian Diaspora, World Macedonian Congress και Macedonian Global Coordinative Network που την υπογράφουν, κατηγορούν και διεθνείς οργανισμούς για όλα όσα συμβαίνουν.

Κάνουν λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση»
Όπως σημειώνουν, «ο μακεδονικός λαός δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τις αφόρητες και άδικες πιέσεις που του ασκούν η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ μέσω των συνεχιζόμενων “συνομιλιών” για το όνομα, που άρχισαν το 1993». Οι εθνικιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αυτό που άρχισε ως διευθέτηση μιας υποτιθέμενης διαφοράς, 25 χρόνια αργότερα έγινε προσπάθεια διάπραξης γενοκτονίας του μακεδονικού λαού «προσπάθεια να εξαφανίσουν αυτόν, τη χώρα του, τη γλώσσα του και την ιστορία του από τα βιβλία και τους χάρτες όλου του κόσμου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το άρθρο του Μπαϊράμ Αλτούγκ στο Anadolu που αναφέρεται στην ανακοίνωση, υποχρεώνουν τον λαό της πΓΔΜ να διαπραγματευτεί το όνομά του, την εθνική και εθνοτική ταυτότητά του, τη γλώσσα του και την ιστορία του, ως προϋποθέσεις για συμμετοχή σε αυτούς τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που μια τέτοια διεθνώς ενορχηστρωμένη πίεση στρέφεται προς έναν λαό ζητώντας την αυτοκαταστροφή του ‒η πίεση ασκείται από τα έθνη και τις οργανώσεις που υποτίθεται ότι θα ήταν οι φύλακες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον 21ο αιώνα» αναφέρει η επιστολή.


Όταν πριν από λίγες εβδομάδες μέλη των οργανώσεων αυτών διαδήλωναν στα Σκόπια καίγοντας σημαίες…

Κι αν τα παραπάνω φαντάζουν… αστεία, η επιστολή γίνεται ακόμα πιο αστεία. Οι εθνικιστικές οργανώσεις των Σκοπίων με τη βοήθεια των απογόνων του Οθωμανών Τούρκων που διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων της Ανατολής, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στις αρχές του 20ού αιώνα, καλούν την ελληνική κυβέρνηση «να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και μια και καλή να αναγνωρίσει δημοσίως και να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα από το 2013»!

Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούν την Ελλάδα να αναγνωρίσει ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, κάτι που τεκμηριώνεται από πλήθος ιστορικών στοιχείων αναγνωρισμένων διεθνώς και επί 10ετίες, ενώ η Τουρκία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και εξακολουθεί να διαπράττει σε βάρος τόσων λαών και φυλών.

Πόπη Παπαγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μνημείο στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Αίγυπτος: Η Πολεμική Αεροπορία αποκατέστησε το Μνημείο των Ελλήνων Πολεμιστών στο Κάιρο

26/06/2026 - 11:06μμ
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

22/06/2026 - 10:04μμ
(Πηγή: x.com/KubiliusA)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE – Δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Α. Κουμπίλιους

13/06/2026 - 6:33μμ
(Φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

ONEX: Δυνατότητα για ναυπήγηση του πρώτου ελληνικού υποβρυχίου για το Πολεμικό Ναυτικό εντός 8ετίας

10/06/2026 - 3:47μμ
Ο Νίκος Δένδιας στη 19η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι παρενόχλησε το αεροσκάφος του Δένδια στην Κύπρο μέσω διάψευσης

8/06/2026 - 6:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Κύπρος: Τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος Δένδια και των ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας

8/06/2026 - 8:36πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πραγματοποιεί αυτοψία στην πορεία των οχυρωματικών έργων στην περιοχή του Έβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)
ΑΜΥΝΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Ξεκινάει νέα φάση κατασκευής του φράχτη για να καλυφθούν τα κενά

5/06/2026 - 12:12μμ
(Φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Φόρος τιμής στους Έλληνες και Βρετανούς αεροπόρους που έπεσαν την περίοδο 1940-41

5/06/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)
ΑΜΥΝΑ

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

23/05/2026 - 12:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια  ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Κρυπτονομίσματα: Τι απαντά ο Τραμπ για τα κέρδη των 1,2 δισ. δολαρίων

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο U18: Διέλυσε την Κίνα και πέρασε στους «8»

29 λεπτά πριν
Μητέρα με μωρό (φωτ.: Pixabay)

Γαλλία: Νέα άδεια για τους γονείς μετά τη γέννηση παιδιού – Έως και δύο μήνες μετ’ αποδοχών

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Giorgos Theodorakos)

Τρίτοι στην Ελλάδα οι Πόντιοι Κιλκίς στο χάντμπολ Παίδων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Χέρσου)

Ο Σύλλογος Ποντίων Χέρσου Κιλκίς διοργανώνει μεγάλο Ποντιακό Πανοΰρ στην κεντρική πλατεία του χωριού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Ο Χάρι Κέιν έστειλε την Αγγλία στους «16»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign