Μετά από τέσσερις μέρες επιθέσεων κουκουλοφόρων και αναρχικών σε όλο το νομό Αττικής, με αφορμή την απόφαση των σωφρονιστικών Αρχών να μη μεταφέρει τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό, και αφού έχουν καταστραφεί περιουσίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας κρούσης 200 αστυνομικών που θα περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνουν όπου χρειάζεται.
Το σώμα θα ενεργοποιηθεί σήμερα, δήλωσε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
Απαντώντας στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «αν δεν μπορεί η Υπηρεσία να βρει τους 200 επιπλέον αστυνομικούς που χρειάζεται η Αθήνα θα τους ξετρυπώσω εγώ σε όλη την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται.
Άσκησε σκληρή κριτική σε ΝΔ, Καμίνη, αστυνομικούς
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους συνδικαλιστές της αστυνομίας, καλώντας τους «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους, ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην Επαρχία. Δεν μπορεί να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα συνδικαλιστές που δεν έχουν φορέσει ποτέ στολή».
Άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού.
Μιλώντας για τον δήμαρχο Αθηναίων, είπε ότι καλό θα ήταν να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του. Ανάλογη κριτική άσκησε και για τη στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Ερμού ήταν υποκριτική και -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Νίκος Τόσκας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμιά εντολή για κάλυψη των μελών του Ρουβίκωνα.
Μπαράζ επιθέσεων τη νύχτα
Αργά χθες το βράδυ νεαρά άτομα πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Άμεσα έφτασαν στην περιοχή πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προλάβουν νέα επεισόδια.
















