pontosnews.gr
Τρίτη, 6/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ενωτικό κλίμα στην τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του ΑΝΥΕΘΑ

1/03/2018 - 7:47μμ
Ενωτικό κλίμα στην τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του ΑΝΥΕΘΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον απελθόντα υπουργό Δημήτρη Βίτσα στο νέο υπουργό Φώτη Κουβέλη. Υποδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί μία προσωπικότητα της πολιτικής ζωής ο οποίος σε δύσκολες περιστάσεις υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του λαού, την ενότητα του έθνους, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι τα Γενικά Επιτελεία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή προασπίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας. Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε ευαίσθητες περιοχές όπως στη Θράκη, στην επανεκκίνηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με πρώτα τα ΕΑΣ, την ΕΑΒ, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαδικασίες με την ΕΛΒΟ όπως είπε.

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Βίτσα λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ανταλλάξαμε ούτε μία κουβέντα διαφωνίας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι «σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα. Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας με οδηγό το εθνικό συμφέρον, την αλληλεγγύη, τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης».

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ευχαριστημένος από τη θητεία του στο υπουργείο από πλευράς εμπειρίας και από πλευράς των ανθρώπων του. Ακόμα, δήλωσε ότι κοιμάται ήσυχος γιατί ξέρει τις δυνατότητες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι φέρουν εις πέρας οποιοδήποτε έργο τους ανατεθεί ώστε ο ελληνικός λαός να επικεντρώνεται στο ειρηνικό έργο του και στις ειρηνικές διαμάχες.

Μιλώντας για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Δημήτρης Βίτσας προέτρεψε «τον Πάνο να τον αγαπάτε». «Η αγάπη του για την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι καρφωμένα στο μυαλό του» προσέθεσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξήρε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά και το υψηλότατο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας τους.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα, είπε ότι το μεταναστευτικό έχει ανάγκες σε αυτή τη φάση όσον αφορά στη δομή και οργάνωση του. Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία δηλώνοντας «πάμε να τα κάνουμε», επικαλούμενος και σχετική ρήση του Νίκου Καζαντζάκη προς τούτο. Τέλος, απευθυνόμενος προς τον νέο αναπληρωτή υπουργό αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι θα επιτύχει και τον προέτρεψε να ζητήσει τη βοήθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία θα ανταποκριθούν άμεσα.

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνηση του για τα νέα καθήκοντα που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός.

Γιατί γνωρίζει -όπως είπε- το έργο που «επιτελείτε προτάσσοντας το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες», όπως τα οικονομικά ζητήματα της πατρίδας… Σχολίασε δε ότι συναρθρώθηκε η λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με το λαό, μαζί με τους ανθρώπους, ενώ βεβαίωσε ότι με όλες του τις δυνάμεις θα προσπαθήσει να είναι άξιος συνεχιστής του άξιου έργου που έχει επιτελεσθεί. Τέλος, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις ως εθνικό όλο, χωρίς μερικεύσεις ή τεμαχίσεις.

Στον απελθόντα αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας απονεμήθηκε η Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης για τις διακεκριμένες πράξεις του προς την πατρίδα. Σχετική εισήγηση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και η χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) ήταν ομόφωνη.

Ο Δημήτρης Βίτσας δέχθηκε αναμνηστικά δώρα από τη στρατιωτική ηγεσία το ξιφίδιο του Ικάρου, κιάλια αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα γερμανικό υποπολυβόλο του 1938 που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Γερμανών, ένα κανοκιάλι, ενώ ο Πανος Καμμένος του χάρισε ένα αυτόματο G3A4 που κατασκευάζουν τα ΕΑΣ.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικό πύραυλο και drone κατέρριψαν οι Patriot της Ελληνικής Δύναμης

24/09/2026 - 3:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Εθνική άμυνα: Στη Βουλή δύο αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και Σερβία

19/09/2026 - 4:13μμ
To 60ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση Viper. Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: EAB - Lockheed Martin)
ΑΜΥΝΑ

Στην Πολεμική Αεροπορία το 60ό F-16 Viper – Πού βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης

16/09/2026 - 9:57μμ
Εικόνα από ορκομωσία 
νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) του Στρατού Ξηράς και του
Κοινού Νομικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

15/09/2026 - 4:37μμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
Φωτιά από την πτώση του Phantom F4 στην Τανάγρα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

5/09/2026 - 4:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τηλεοπτικά μεταδίδονται οι τελευταίες πολεμικές εξελίξεις στην Υεμένη (φωτ.: EPA/YAHYA ARHAB)

Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία λόγω Χούθι

5 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/jaydeep)

Κατερίνη: Προφυλακιστέοι τρεις κατηγορούμενοι για την απάτη με τα κρυπτονομίσματα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: marinetraffic.com/Ηλίας Καλαϊτζίδης)

Σαλαμίνα: Προσάραξε το πλοίο Neptune Ethos – Ασφαλείς επιβάτες και προσωπικό

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/polyskyriacou)

Πόλυς Κυριάκου: Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Κερύνεια ως τα Διόδια» στην Αθήνα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΦΑ Κιλκίς)

Κιλκίς: Η αρχαία λύρα και η πανδούρα «ζωντανεύουν» στην Ευρωπό

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τον Αγιασμό στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων (φωτ.: facebook.com/groupsVakis Kotridis)

Αγιασμός και έναρξη των μαθημάτων για τη νέα χρονιά στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV