pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν πάνω από 300 εκατομμύρια «έξυπνα» αυτοκίνητα

28/02/2018 - 3:30μμ
Μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν πάνω από 300 εκατομμύρια «έξυπνα» αυτοκίνητα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πραγματικότητα, συντομότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να αποτελέσει το πλήρως διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο που θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που έχουμε μάθει να οδηγούμε και να κινούμαστε, σύμφωνα με συγκλίνουσες προβλέψεις όλων των εμπλεκόμενων βιομηχανιών όπως διατυπώνονται στο Mobile World Congress (MWC), στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων της βιομηχανίας από 5 τρισ. δολάρια που ήταν το 2015 σε 7,9 τρισ. δολάρια το 2030.

Ήδη έχουμε ξεπεράσει την πιλοτική φάση και κάποιες εφαρμογές διατίθενται και σε εμπορική εφαρμογή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με νέες να προστίθενται σταδιακά και εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα διασυνδεδεμένα μέχρι το 2025.

Όπως αναφέρει στο περίπτερο της Visa στο ΜWC στέλεχος του οργανισμού, καθώς παρουσιάζει τις δυνατότητες αυτόματων πληρωμών σε μια εντυπωσιακή Bentley, στο Λονδίνο υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης αυτόματων πληρωμών σε πρατήρια καυσίμων αλλά και σε πάρκινγκ, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου ο ανθρώπινος παράγοντας. Για παράδειγμα, σε πρατήριο βενζίνης όλα γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα καθώς έχουν ενσωματωθεί συστήματα πληρωμών σε αυτοκίνητο, που επιτρέπουν να γίνει η εξόφληση ψηφιακά. Το ίδιο και στην εξόφληση για μια θέση παρκαρίσματος, η οποία έχει βρεθεί αυτόματα καθώς το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα αναζήτησης κενών θέσεων, με την πληρωμή να πραγματοποιείται χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται μετρητά ή πλαστικό χρήμα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Visa, ο οργανισμός βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την ενσωμάτωση των αυτόματων συστημάτων πληρωμών σε αυτοκίνητα νέας παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν στελέχη της Ericsson που παρουσιάζουν στο περίπτερο της εταιρείας λύσεις διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου, στη Σουηδία κυκλοφορούν αυτοκίνητα που παρέχουν ήδη πολλές αυτοματοποιημένες λύσεις που επιτρέπουν στον οδηγό να «συμμετέχει» ολοένα και λιγότερο στην οδήγηση. Διαθέτουν συστήματα πληροφόρησης και ενημέρωσης που αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Η εποχή που θα φτάσουμε στην αυτόνομη οδήγηση με ελάχιστη ανθρώπινη συμμετοχή είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαντάζεται ο μέσος πολίτης, επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρείας, που παρουσιάζουν τις λύσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη του διαδικτύου των πραγμάτων στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το αυτοκίνητο και ο οδηγός του θα δέχονται σε πραγματικό χρόνο μεγάλο όγκο πληροφοριών για τα πάντα: για τις καιρικές συνθήκες, την κατάσταση των δρόμων όπως ακριβώς είναι τη στιγμή που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο, όχι μόνον αναφορικά με την κίνηση αλλά και εμπόδια και τις τυχόν κακοτεχνίες, καθώς θα διαθέτουν αισθητήρες που θα μεταδίδουν πληροφορίες σε κέντρα και στην τροχαία (τα οποία θα αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους οδηγούς).

Ήδη στη Σουηδία κυκλοφορούν αυτοκίνητα αυτοματοποιημένα στο επίπεδο 3, επισημαίνουν στελέχη της Ericsson (με την κλίμακα μέτρησης από το 1 ως το 5, όπου το 5 είναι το επίπεδο που το όχημα θα κινείται αυτόνομα).

Σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάζονται στο MWC η διασυνδεδεμένη οδήγηση θα μειώσει τα θανατηφόρα ατυχήματα κατά 50%.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Λ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο Αδριανός Γολέμης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αρχίζει την εκπαίδευση αστροναυτών ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

23/03/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: Pixabay / Marghe)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εαρινή Ισημερία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν πειραματικά τη σφαιρικότητα της Γης

16/03/2026 - 1:06μμ
Από τη δημοσίευση στο περιοδικό «Astronomy and Astrophysics» (πηγή: NAOJ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο Ήλιος ίσως «μετανάστευσε» στον Γαλαξία – Νέα μελέτη αλλάζει όσα γνωρίζαμε για την προέλευσή του

13/03/2026 - 7:49μμ
Φωτογραφία από την καλλιέργεια ρεβιθιού (πηγή: University of Texas / Institute for Geophysics)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ρεβίθια στη Σελήνη; Το πείραμα που μπορεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα για τους αστροναύτες

6/03/2026 - 5:28μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/kyraxys-41857870/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κίνα: Γεγονός το πρώτο εθνικό πλαίσιο ρυθμιστικών κανόνων για τα ανθρωποειδή ρομπότ

6/03/2026 - 12:13μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση του WOH G64 κατά την πρόσφατη μεταμόρφωσή του, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
(πηγή: Daniel Cea Martinez)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Εντυπωσιακή μεταμόρφωση του άστρου WOH G64 – Διεθνής ανακάλυψη με ελληνική υπογραφή

24/02/2026 - 6:00μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την έρευνα, στο οποίο μητέρα και παιδί παίζουν φορώντας ειδικά ηλεκτρόδια που καταγράφουν την εγκεφαλική λειτουργία τους (φωτ.: Frontiers in Cognition)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βρετανία: Μια Ελληνίδα μελετά την επιρροή της διγλωσσίας στη σύνδεση μεταξύ μελών μιας οικογένειας – Πώς συγχρονίζονται οι εγκέφαλοι μητέρας-παιδιού

24/02/2026 - 12:04πμ
(Φωτ.: appavlos.web.auth.gr)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο Απόστολος Παύλος στην Πιερία: Εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας του ΑΠΘ «ζωντανεύει» τα βήματα του

22/02/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexandra_koch-621802/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παιδιά και τεχνητή νοημοσύνη: Οι κίνδυνοι πίσω από τα chatbots

20/02/2026 - 11:25πμ
Στιγμιότυπο από το εντυπωσιακό βίντεο (πηγή: YouTube)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κίνα: Επιδέξια ανδροειδή κάνουν παρκούρ και πολεμικές τέχνες, και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό

18/02/2026 - 3:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

3 ώρες πριν
Άποψη της έκθεσης στην Αγιορείτικη Εστία (φωτ.: Αγιορείτικη Εστία)

Θεσσαλονίκη: Παράταση στην έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» – «Ζωγραφιές της πιο σπάνιας τελειότητος»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: GANP/Dimitrios Panagos)

Ο Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζόραν Μαμντάνι

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις πρόβες της παράστασης (φωτ.: Χριστίνα Τσαρδίκου)

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αργεντινή

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4.9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign