pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν πάνω από 300 εκατομμύρια «έξυπνα» αυτοκίνητα

28/02/2018 - 3:30μμ
Μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν πάνω από 300 εκατομμύρια «έξυπνα» αυτοκίνητα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πραγματικότητα, συντομότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να αποτελέσει το πλήρως διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο που θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που έχουμε μάθει να οδηγούμε και να κινούμαστε, σύμφωνα με συγκλίνουσες προβλέψεις όλων των εμπλεκόμενων βιομηχανιών όπως διατυπώνονται στο Mobile World Congress (MWC), στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων της βιομηχανίας από 5 τρισ. δολάρια που ήταν το 2015 σε 7,9 τρισ. δολάρια το 2030.

Ήδη έχουμε ξεπεράσει την πιλοτική φάση και κάποιες εφαρμογές διατίθενται και σε εμπορική εφαρμογή από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με νέες να προστίθενται σταδιακά και εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα διασυνδεδεμένα μέχρι το 2025.

Όπως αναφέρει στο περίπτερο της Visa στο ΜWC στέλεχος του οργανισμού, καθώς παρουσιάζει τις δυνατότητες αυτόματων πληρωμών σε μια εντυπωσιακή Bentley, στο Λονδίνο υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης αυτόματων πληρωμών σε πρατήρια καυσίμων αλλά και σε πάρκινγκ, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου ο ανθρώπινος παράγοντας. Για παράδειγμα, σε πρατήριο βενζίνης όλα γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα καθώς έχουν ενσωματωθεί συστήματα πληρωμών σε αυτοκίνητο, που επιτρέπουν να γίνει η εξόφληση ψηφιακά. Το ίδιο και στην εξόφληση για μια θέση παρκαρίσματος, η οποία έχει βρεθεί αυτόματα καθώς το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα αναζήτησης κενών θέσεων, με την πληρωμή να πραγματοποιείται χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται μετρητά ή πλαστικό χρήμα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Visa, ο οργανισμός βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την ενσωμάτωση των αυτόματων συστημάτων πληρωμών σε αυτοκίνητα νέας παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν στελέχη της Ericsson που παρουσιάζουν στο περίπτερο της εταιρείας λύσεις διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου, στη Σουηδία κυκλοφορούν αυτοκίνητα που παρέχουν ήδη πολλές αυτοματοποιημένες λύσεις που επιτρέπουν στον οδηγό να «συμμετέχει» ολοένα και λιγότερο στην οδήγηση. Διαθέτουν συστήματα πληροφόρησης και ενημέρωσης που αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Η εποχή που θα φτάσουμε στην αυτόνομη οδήγηση με ελάχιστη ανθρώπινη συμμετοχή είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαντάζεται ο μέσος πολίτης, επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρείας, που παρουσιάζουν τις λύσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη του διαδικτύου των πραγμάτων στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το αυτοκίνητο και ο οδηγός του θα δέχονται σε πραγματικό χρόνο μεγάλο όγκο πληροφοριών για τα πάντα: για τις καιρικές συνθήκες, την κατάσταση των δρόμων όπως ακριβώς είναι τη στιγμή που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο, όχι μόνον αναφορικά με την κίνηση αλλά και εμπόδια και τις τυχόν κακοτεχνίες, καθώς θα διαθέτουν αισθητήρες που θα μεταδίδουν πληροφορίες σε κέντρα και στην τροχαία (τα οποία θα αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους οδηγούς).

Ήδη στη Σουηδία κυκλοφορούν αυτοκίνητα αυτοματοποιημένα στο επίπεδο 3, επισημαίνουν στελέχη της Ericsson (με την κλίμακα μέτρησης από το 1 ως το 5, όπου το 5 είναι το επίπεδο που το όχημα θα κινείται αυτόνομα).

Σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάζονται στο MWC η διασυνδεδεμένη οδήγηση θα μειώσει τα θανατηφόρα ατυχήματα κατά 50%.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Λ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Google προειδοποιεί: Καμία εταιρεία δεν θα μείνει «αλώβητη» αν «σκάσει η φούσκα» της τεχνητής νοημοσύνης

18/11/2025 - 4:35μμ
Οι ταλαντούχες μαθήτριες είδαν την ιδέα τους να αναδεικνύεται πρώτη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης (φωτ.: Έλενα Κασιμάτη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Braille Voice: Μαθήτριες γυμνασίου μεταμορφώνουν τις αγορές στο σουπερμάρκετ για τα άτομα με οπτική αναπηρία

16/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιωάννης Κυμίσης: ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια

16/11/2025 - 4:55μμ
(Φωτ.: ΑΠΘ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΠΘ: Ρομποτάκια στις τάξεις του νηπιαγωγείου – Τι είναι το ερευνητικό πρόγραμμα TINKER

13/11/2025 - 5:44μμ
(φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI, J. Diego (Instituto de Física de Cantabria, Spain), J. D'Silva (U. Western Australia), A. Koekemoer (STScI), J. Summers & R. Windhorst (ASU), and H. Yan (U. Missouri)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εργοστάσιο… αστεριών εντόπισαν αστρονόμοι σε μακρινό γαλαξία

12/11/2025 - 3:13μμ
Παραμονή του φεγγαριού του κάστορα στην Αργολίδα (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρχεται η υπερπανσέληνος του κάστορα – Γιατί ονομάστηκε έτσι – Πώς εξηγείται το πορτοκαλί χρώμα της

4/11/2025 - 11:28μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δήμος Αριστοτέλη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ψηφιακό ταξίδι του Αλέξη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

2/11/2025 - 3:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κορινθιακός: Γλυκό νερό εντοπίστηκε κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα, σε υδάτινο σύστημα ηλικίας 800.000 ετών

26/10/2025 - 8:07μμ
Απεικόνιση των νεαρών γαλαξιών στο σύμπαν (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI, B. Robertson (UC Santa Cruz), B. Johnson (CfA), S. Tacchella (Cambridge), P. Cargile-CfA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Χαοτικοί και ακατάστατοι οι «νεαροί» γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν, μετά το Big Bang

22/10/2025 - 3:36μμ
Τα νέα γιαπωνέζικα σταφύλια (φωτ.: Okayama University of Science)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιαπωνία: Νέα ποικιλία μοσχάτου σταφυλιού made in Japan θα δίνει γλυκό και γευστικό κρασί

20/10/2025 - 11:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, 26 Νοεμβρίου 1961  (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού)

500 χρόνια από την Άλωση της Τραπεζούντας: Οι ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τους «Υψηλάντηδες» στο Βερολίνο

48 λεπτά πριν
Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

1 ώρα πριν
Βροχή (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καιρός: Αρχίζει κακοκαιρία 3 ημερών – Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες

2 ώρες πριν
Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ισοπέδωσε την Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign