pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σαμαράς για Novartis: Η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους

21/02/2018 - 10:10μμ
Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα στην κατάθεσή του
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Δεν ήλθα να απολογηθώ, ήλθα να καταγγείλω», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και ακολούθως εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους». «Δεν είναι κυρίως ο θυμός που νιώθω, είναι η βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα και ο κατήφορος αυτός να σταματήσει», είπε ο Αν. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με τη σκευωρία εναντίον του και εναντίον των άλλων «εμπλεκομένων», η κυβέρνηση θέτει σε διακινδύνευση την ίδια τη δημοκρατία.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι όταν προκύψει ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί.

«Κάθε επόμενη κυβέρνηση θα προσπαθεί να σπιλώνει την προηγούμενη με ψευδομάρτυρες. Αν σπιλώνουν όμως τον πρωθυπουργό χωρίς καμία απόδειξη και με αντιφατικές μαρτυρίες, τότε πού βρισκόμαστε; Κι αν γίνεται εναντίον πολιτικών, τότε γιατί να μην γίνεται και εναντίον των πολιτών… Από τον λασποπόλεμο δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι βρώμικοι, έχουν να χάσουν οι καθαροί… Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση να πάρουν και την εξουσία. Έφθασαν να αμφισβητήσουν ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», είπε αναφερόμενος στον Ν. Κοτζιά.

Ακολούθως επιχειρηματολόγησε ότι η πολιτική μεθόδευση, τα πολιτικά κίνητρα και η άσκηση πιέσεων σε δικαστικούς άρχισαν νωρίς. «Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον μου ή εναντίον του κ. Πικραμμένου. Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν προφητικό χάρισμα; Το έστησαν, πρώτα έστησαν τη συκοφαντία και 11 μήνες μετά βρήκαν και τους ψευδομάρτυρες για να το δέσουν. Δεν ψάξατε τους ενόχους, επιλέξατε τους ενόχους πολύ νωρίτερα» ανέφερε.

«Ουδέποτε έχω συναντήσει τον κ. Φρουζή ιδιωτικά. Τον έχω δει μόνο θεσμικά δύο φορές δημόσια μπροστά στις κάμερες. Εσείς, κ. Τσίπρα, πόσες φορές τον έχετε δει; Δεν ντρέπεστε; Έφθασαν στο σημείο να λένε ότι το όνομά μου υπάρχει στην έρευνα του FBI, αλλά στην έρευνα του FBI δεν υπάρχει ούτε υπαινιγμός για το όνομά μου», είπε ακόμη.

Αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας: «Εσείς και η κ. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI. Είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος, ρωτήστε όμως τους δικαστικούς ποιον θεωρούν παρακράτος». Ακολούθως είπε ότι επί τρεις μήνες δεν έστειλαν τον φάκελο αμελλητί στη Βουλή και μάζευαν αστήρικτες κατηγορίες.

«Αυτά τα απίστευτα πράγματα δεν θα τα έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί δίχως την πίεση των πολιτικών τους προϊσταμένων», είπε ακόμη ο Αν. Σαμαράς.

Ανέφερε επίσης στην ομιλία του: «Μιλάω για Τσίπρα και για Παπαγγελόπουλο. Μπλέξανε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη με τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, καθώς επίσης και ημερομηνίες… Θέλω να θυμίσω ότι το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων τον θέσπισε η δική μου κυβέρνηση το 2014, ενώ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε». Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι έχουν ίδιον όφελος και εμπλοκή στην υπόθεση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των υπουργών κ.κ. Παπαγγελόπουλου και Πολάκη. Αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το δικό σας φερέφωνο, η εφημερίδα του Βαξεβάνη κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με την τελευταία κατάθεση των μαρτύρων που θα δινόταν την Κυριακή το βράδυ».

Κλείνοντας ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι ζητά έλεγχο για τους τρεις εισαγγελείς που διέπραξαν σωρεία λαθών και κατάχρηση εξουσίας. Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για γκεμπελικό τέχνασμα και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να το εξουδετερώσει είναι προσφεύγοντας εκείνος στη δικαιοσύνη.  

Εμάς μας παραπέμπουν για παραγεγραμμένα αδικήματα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα ανοίξει τους λογαριασμούς του, «δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές και ασυλίες» και ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα αν θα ανοίξει τους δικούς του λογαριασμούς και αν θα κρυφτεί πίσω από παραγραφές και κουκούλες.

Γενίκευσε την επίθεση λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στον ελληνικό λαό. Πόσο στοίχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, 100 δισ. ή 200 δισ. όπως λέει ο Ρέγκλινγκ; Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγοντας τα σύνορα έδωσε επιχειρήματα στον Ερντογάν και αντάμειψε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απαξίωσε τους εκατοντάδες χιλιάδες που κατέκλυσαν τις πλατείες για το Σκοπιανό. «Το να λογοδοτήσετε είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος, και θα λογοδοτήσετε δίχως στημένους ψευδομάρτυρες, θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τη ζημιά που κάνατε στην χώρα» είπε τελειώνοντας την ομιλία του.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

12 λεπτά πριν
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

36 λεπτά πριν
Μέλη της ανασκαφικής ομάδας εργάζονται στο σπήλαιο Κοσκάρλι, περίπου 40 χλμ. νότια της Τραπεζούντας, κατά την πρώτη ανασκαφική περίοδο το 2024 (φωτ.: Karadeniz Technical University / Department of Archaeology)

Τραπεζούντα: Το σπήλαιο που φωτίζει την προϊστορία του Πόντου – Ευρήματα σχεδόν 15.000 ετών

59 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το Taste of the Danforth 2026, στο Τορόντο του Καναδά (φωτ.: Beach Metro / Alizée Legrain)

Καναδάς: Η Ντάνφορθ μύρισε ξανά Ελλάδα – Περίπου 2 εκατ. επισκέπτες στο φεστιβάλ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ελιές στις Βολίμες Ζακύνθου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: imerazante.gr)

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα του 112 στις Βολίμες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign