pontosnews.gr
Τρίτη, 7/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρωταθλητές Ελλάδας Ju-Jitsu για το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» στο Πέραμα (βίντεο, φωτο)

13/02/2018 - 3:58μμ
Πρωταθλητές Ελλάδας Ju-Jitsu για το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» στο Πέραμα (βίντεο, φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την πρώτη φορά θα μπορούσε να είναι τυχαίο. Τη δεύτερη φορά ίσως μια ευχάριστη σύμπτωση. Όμως όταν έρχεται η τρίτη φορά να επιβεβαιώσει την υπεροχή σου και να σε ανεβάσει ακόμα μια φορά στο βάθρο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι είσαι πρωταθλητής και ότι η πρώτη θέση δικαιωματικά σου ανήκει. Ο λόγος για τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Οργανισμό Περάματος «Μαύροι Ιππότες» που και το 2018 παραμένει στην κορυφή του ελληνικού ζίου-ζίτσου.

Με σύνολο 35 χρυσά, 25 αργυρά και 39 χάλκινα μετάλλια στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου, ο σύλλογος αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας!

Οι «Μαύροι Ιππότες» τερμάτισαν πρώτοι στο fighting και το ne-waza system, και δεύτεροι στο duo system με διαφορά μόλις ένα χρυσό μετάλλιο από τον ΑΣ Οκινάουα Καράτε «Λεύκαρος» που τερμάτισε πρώτος με 8 χρυσά.


Στιγμιότυπα από την α΄ φάση του πρωταθλήματος στα -18, -21, +21 (βίντεο: Γιώργος Αιγινίτης)

Στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (διεξήχθη σε δύο φάσεις, 20-21/1 και 27-28/1) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) πήραν μέρος 92 σύλλογοι από όλη τη χώρα με 1.915 αθλητές όλων των κατηγοριών, σε όλα τα συστήματα και συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πήραν μέρος στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Σωμάτων Ασφαλείας – Security.

Τα αγαθά κόποις κτώνται
Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Μικρασιάτης σενσέι Μόρφης Καρνέσης εκτός από το να είναι ο ίδιος επιτυχημένος αθλητής, ξέρει και πώς να φτιάχνει πρωταθλητές.


Ο σενσέι Καρνέσης με μερικά από τα αστέρια της χώρας

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, «Δεν λείπει τίποτα από κανένα παιδί για να γίνει πρωταθλητής. Ποτέ δεν ξέρεις ποια στιγμή θα ανθήσει και θα βγάλει αυτό που έχει μέσα του»!

Κλειδί και καθοριστικό ρόλο ώστε να οδηγηθεί ο σύλλογος και πάλι στην κορυφή έπαιξε η σχέση της προπονητικής ομάδας με τον κάθε αθλητή και αθλήτρια ξεχωριστά.


Τα μικρά λιοντάρια των «Μαύρων Ιπποτών» εν δράσει

Εκτός του αναγνωρισμένου προπονητή Γ.Γ.Α., και κατόχου μαύρης ζώνης 5 νταν στο ζίου-ζίτσου, στην εξέλιξη των πρωταθλητών έχει συμβάλει η προπονήτρια Μαρία Τσαγαλά και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής GI και NO-GI Ηλίας Παυλάκης που διδάσκει Brazilian Ju-Jitsu και φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ne-waza, στα +94 κιλά.

Μετά το τέλος του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μια έκπληξη περίμενε μικρούς και μεγάλους ιππότες: Στις 10-11 Φεβρουαρίου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζίου-ζίτσου των Βέλγων και δύο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών στο duo system Ίαν και Ράιαν Λόντενς, οι οποίοι παράλληλα ασχολούνται με το τζούντο και το καράτε.


Στιγμιότυπα από το διήμερο σεμινάριο με τους αδερφούς Λόντενς

Οι νεαροί Βέλγοι αποδείχθηκαν εξαιρετικοί δάσκαλοι για μικρούς και μεγάλους αθλητές, αλλά ακόμα σπουδαιότεροι μαθητές αφού έμαθαν πολλά από τους «Μαύρους Ιππότες».

Το σεμινάριο εντάσσεται στο «διαφορετικό» προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθούν οι «Μαύροι Ιππότες» προκειμένου οι αθλητές τους να έρχονται σε επαφή με προπονητικά προγράμματα ευρωπαϊκών σχολών και να γεμίζουν εμπειρίες από μικρή ηλικία.


Μια διαφορετική προπονητική προσέγγιση που κάνει το μάθημα παιχνίδι και γεμίζει τα παιδιά χαρά (βίντεο: Μόρφης Καρνέσης)

Είναι προφανές πως ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Οργανισμός Περάματος «Μαύροι Ιππότες» ξέρει το μυστικό για την κορυφή, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Μένει, σε επίπεδο ομοσπονδίας και πολιτείας, να γίνουν οι ενέργειες εκείνες που θα ενισχύσουν τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλονται όχι μόνο από τους «Μαύρους Ιππότες» αλλά και από άλλους συλλόγους σε όλη τη χώρα ώστε το άθλημα να ανέβει ψηλότερα. Η Ελλάδα είναι ήδη δεύτερη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τους κατάλληλους και προς όφελος του αθλήματος θεσμικούς χειρισμούς, οι Έλληνες αθλητές μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση παγκοσμίως. Γιατί τους αξίζει!

Πόπη Παπαγεωργίου

  • Όλα τα επαγγελματικά βίντεο των «Μαύρων Ιπποτών» φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Αιγινίτη, σκηνοθέτη, μουσικού αλλά και αθλητή του ζίου-ζίτσου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ψηφίστηκε η διάταξη για τις συντάξεις υπερήλικων ομογενών – Λύση σε εκκρεμότητα πολλών ετών

4/07/2026 - 3:54μμ
Στιγμιότυπο από την έναρξη του χορευτικού μέρους του 7ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Αττικής, Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δήμος Νέας Ιωνίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών: Από τους χορούς στις διεκδικήσεις – Ψήφισμα για τη Γενοκτονία και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

3/07/2026 - 2:46μμ
Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Με έντονο αποτύπωμα μνήμης το 7ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα στη Νέα Ιωνία – Παρών ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»

1/07/2026 - 3:25μμ
Το παρεκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Μυτιλήνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η χαμένη Παναγιά του Αϊβαλιού που ζει ακόμη σε ένα αδιέξοδο της Μυτιλήνης

29/06/2026 - 11:43μμ
Στιγμιότυπο από το προσυνέδριο νεολαίας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στη Νέα Ιωνία Αττικής (φωτ.: Facebook / Dimitris Pantelas)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών: Η νεολαία στο επίκεντρο, με προσυνέδριο και νέες πρωτοβουλίες

29/06/2026 - 5:29μμ
Η φωτιά του Κλήδονα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ο Κλήδονας «άναψε» ξανά στην Καισαριανή: Μνήμη, μικρασιάτικοι σκοποί και παραδοσιακό γλέντι στο Σκοπευτήριο

27/06/2026 - 6:42μμ
Τμήμα της αφίσας του 7ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Μικρασιατικών Σωματείων
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μικρασία χαίρε: Η Νέα Ιωνία γίνεται η πρωτεύουσα του προσφυγικού ελληνισμού στο 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων

27/06/2026 - 9:56πμ
Πατινάδα σε παλαιότερο αντάμωμα μικρασιατικών συλλόγων (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Νέα Ιωνία μετρά αντίστροφα για το 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων

26/06/2026 - 4:46μμ
Η Ερμούπολη και η Άνω Σύρος, από το βιβλίο των φωτογράφων Daniel Baud-Bovy / Frédéric Boissonnas, «Des Cyclades en Crète au gré du vent», Γενεύη 1919 (πηγή: travelogues.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ερμούπολη: Η πόλη που ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες συμπληρώνει δύο αιώνες ιστορίας

24/06/2026 - 2:47μμ
Η ερμηνεύτρια στα ερείπια του ναού, πριν από τη συναυλία (φωτ.: facebook / Μπέττυ Χαρλαύτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μπέττυ Χαρλαύτη: Ερμήνευσε το αρχαιότερο τραγούδι του κόσμου στη γη που το γέννησε, την Ιωνία

23/06/2026 - 11:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ: Χ / iocmedia)

ΔΟΕ: Επιστρέφει η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

8 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατος της 24χρονης στις Συκιές

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)

Το Θρυλόριο τιμά την Αγία Μαρίνα με επταήμερο αφιέρωμα στην ποντιακή παράδοση και τον πολιτισμό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Greek Orthodox Archdiocese of Canada)

Ο αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος αποχωρεί έπειτα από 52 χρόνια διακονίας – Ξεκινούν οι διαδικασίες διαδοχής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Μακροχώρι Ημαθίας: Τα χάταλα κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημα στον 1ο Καλοκαιρινό χορό του Συλλόγου Ποντίων – Και δικαίως

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/EMRAH GUREL/ POOL POOL PHOTO/ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τραμπ και Ερντογάν ανοίγουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – Στο τραπέζι τα F-35, η ευρωπαϊκή άμυνα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign