pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρωταθλητές Ελλάδας Ju-Jitsu για το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» στο Πέραμα (βίντεο, φωτο)

13/02/2018 - 3:58μμ
Πρωταθλητές Ελλάδας Ju-Jitsu για το 2018 οι «Μαύροι Ιππότες» στο Πέραμα (βίντεο, φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την πρώτη φορά θα μπορούσε να είναι τυχαίο. Τη δεύτερη φορά ίσως μια ευχάριστη σύμπτωση. Όμως όταν έρχεται η τρίτη φορά να επιβεβαιώσει την υπεροχή σου και να σε ανεβάσει ακόμα μια φορά στο βάθρο, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι είσαι πρωταθλητής και ότι η πρώτη θέση δικαιωματικά σου ανήκει. Ο λόγος για τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Οργανισμό Περάματος «Μαύροι Ιππότες» που και το 2018 παραμένει στην κορυφή του ελληνικού ζίου-ζίτσου.

Με σύνολο 35 χρυσά, 25 αργυρά και 39 χάλκινα μετάλλια στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου, ο σύλλογος αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας!

Οι «Μαύροι Ιππότες» τερμάτισαν πρώτοι στο fighting και το ne-waza system, και δεύτεροι στο duo system με διαφορά μόλις ένα χρυσό μετάλλιο από τον ΑΣ Οκινάουα Καράτε «Λεύκαρος» που τερμάτισε πρώτος με 8 χρυσά.


Στιγμιότυπα από την α΄ φάση του πρωταθλήματος στα -18, -21, +21 (βίντεο: Γιώργος Αιγινίτης)

Στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (διεξήχθη σε δύο φάσεις, 20-21/1 και 27-28/1) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) πήραν μέρος 92 σύλλογοι από όλη τη χώρα με 1.915 αθλητές όλων των κατηγοριών, σε όλα τα συστήματα και συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πήραν μέρος στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Σωμάτων Ασφαλείας – Security.

Τα αγαθά κόποις κτώνται
Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Μικρασιάτης σενσέι Μόρφης Καρνέσης εκτός από το να είναι ο ίδιος επιτυχημένος αθλητής, ξέρει και πώς να φτιάχνει πρωταθλητές.


Ο σενσέι Καρνέσης με μερικά από τα αστέρια της χώρας

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, «Δεν λείπει τίποτα από κανένα παιδί για να γίνει πρωταθλητής. Ποτέ δεν ξέρεις ποια στιγμή θα ανθήσει και θα βγάλει αυτό που έχει μέσα του»!

Κλειδί και καθοριστικό ρόλο ώστε να οδηγηθεί ο σύλλογος και πάλι στην κορυφή έπαιξε η σχέση της προπονητικής ομάδας με τον κάθε αθλητή και αθλήτρια ξεχωριστά.


Τα μικρά λιοντάρια των «Μαύρων Ιπποτών» εν δράσει

Εκτός του αναγνωρισμένου προπονητή Γ.Γ.Α., και κατόχου μαύρης ζώνης 5 νταν στο ζίου-ζίτσου, στην εξέλιξη των πρωταθλητών έχει συμβάλει η προπονήτρια Μαρία Τσαγαλά και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής GI και NO-GI Ηλίας Παυλάκης που διδάσκει Brazilian Ju-Jitsu και φέτος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ne-waza, στα +94 κιλά.

Μετά το τέλος του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μια έκπληξη περίμενε μικρούς και μεγάλους ιππότες: Στις 10-11 Φεβρουαρίου είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζίου-ζίτσου των Βέλγων και δύο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών στο duo system Ίαν και Ράιαν Λόντενς, οι οποίοι παράλληλα ασχολούνται με το τζούντο και το καράτε.


Στιγμιότυπα από το διήμερο σεμινάριο με τους αδερφούς Λόντενς

Οι νεαροί Βέλγοι αποδείχθηκαν εξαιρετικοί δάσκαλοι για μικρούς και μεγάλους αθλητές, αλλά ακόμα σπουδαιότεροι μαθητές αφού έμαθαν πολλά από τους «Μαύρους Ιππότες».

Το σεμινάριο εντάσσεται στο «διαφορετικό» προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθούν οι «Μαύροι Ιππότες» προκειμένου οι αθλητές τους να έρχονται σε επαφή με προπονητικά προγράμματα ευρωπαϊκών σχολών και να γεμίζουν εμπειρίες από μικρή ηλικία.


Μια διαφορετική προπονητική προσέγγιση που κάνει το μάθημα παιχνίδι και γεμίζει τα παιδιά χαρά (βίντεο: Μόρφης Καρνέσης)

Είναι προφανές πως ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Οργανισμός Περάματος «Μαύροι Ιππότες» ξέρει το μυστικό για την κορυφή, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Μένει, σε επίπεδο ομοσπονδίας και πολιτείας, να γίνουν οι ενέργειες εκείνες που θα ενισχύσουν τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλονται όχι μόνο από τους «Μαύρους Ιππότες» αλλά και από άλλους συλλόγους σε όλη τη χώρα ώστε το άθλημα να ανέβει ψηλότερα. Η Ελλάδα είναι ήδη δεύτερη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τους κατάλληλους και προς όφελος του αθλήματος θεσμικούς χειρισμούς, οι Έλληνες αθλητές μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση παγκοσμίως. Γιατί τους αξίζει!

Πόπη Παπαγεωργίου

  • Όλα τα επαγγελματικά βίντεο των «Μαύρων Ιπποτών» φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Αιγινίτη, σκηνοθέτη, μουσικού αλλά και αθλητή του ζίου-ζίτσου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο μνημείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου (φωτ.: Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μνήμη Μικρασίας στο Ελευθέριο-Κορδελιό – Τιμή στα θύματα της Γενοκτονίας

10/09/2025 - 9:59μμ
(Πηγή φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως/Μαρία Χαραλαμπίδου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Την ερχόμενη Κυριακή οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

9/09/2025 - 7:45μμ
Από τη φετινή αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων στην Καλαμαριά (φωτ.: Facebook / Ολυμπία Αντωνούδη-Ιωαννίδου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Ματωμένο Φεγγάρι» στον ουρανό, κόκκινο στη θάλασσα της Καλαμαριάς – Η άφιξη των προσφύγων, 103 χρόνια μετά

8/09/2025 - 10:14μμ
Το Ηρώο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό Θήβας (φωτ.: Δήμος Θηβαίων)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Θήβα: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Μικρασιάτες της Γενοκτονίας

8/09/2025 - 3:03μμ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: Δήμος Ηρακλείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κρήτη: Το Ηράκλειο τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

7/09/2025 - 9:35μμ
Στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ιωνία τιμή στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτ.: Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ημέρα Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής στην προσφυγική Νέα Ιωνία

7/09/2025 - 6:00μμ
Έλληνες στο Τσανάκκαλε (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Β', εφ. «Καθημερινή»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

1922 – Μαρτυρία Κυριάκου Κουκουλήθρα: Οι άλλοι που ήταν εξορία γύρισαν αποδεκατισμένοι· πέθαναν πολλοί εκεί

5/09/2025 - 10:22μμ
Ο όχλος λεηλατεί κατάστημα στο Πέρα (φωτ.: αρχείο Fahri Çoker / Εκδόσεις Ιδρύματος Ιστορίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κωνσταντινούπολη: Σε εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

5/09/2025 - 9:13μμ
Μικρασιάτες πρόσφυγες σε πλοίο που τους έφερε στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μαρτυρία Κατίνας Γεωργιάδου: Λίγο ψωμί μάς έδιναν μόνο. Νερό δεν υπήρχε. Μας δίνανε θάλασσα και πίναμε

2/09/2025 - 9:55μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΟΠΣΕ: Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

1/09/2025 - 10:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)

Μαρινέλλα: «Δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον» λέει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

5 ώρες πριν
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

6 ώρες πριν

Ψηφιακή Σάντα ΑΜΚΕ: Γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μεγάλο ποντιακό γλέντι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μόλις μία μαθήτρια

7 ώρες πριν
«Οι τέσσερις εποχές», έργο του ελληνικής καταγωγής Καναδού ζωγράφου Yehouda Chaki (πηγή: Liquidwords / commons.wikimedia.org)

ΕΜΥ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν η Adel, ο Byron και ο Leonidas

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign