pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Λουτράκι φτάνει ο προαστιακός

3/02/2018 - 4:11μμ
Δεν κυκλοφορούν σήμερα προαστιακός και τρένα 3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη φάση της υλοποίησης είναι έτοιμο να μπει το έργο της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Αυτό ανακοίνωσαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και Θάνος Βούρδας.

Στα 15 εκατ. ευρώ το κόστος της επέκτασης του προαστιακού, σε δύο χρόνια ο χρόνος ολοκλήρωσής της.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Λουτράκι με τη συμμετοχή των βουλευτών Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη, Γιώργου Ψυχογιού και Γιώργου Τσόγκα, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και φορέων του δήμου, έγινε η ενημέρωση για την πορεία του έργου. «Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο στο ορόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να εξασφαλίσουμε τα 15 εκατ. ευρώ που απαιτεί η υλοποίησή του διαμέσου του ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Γιώργος Δέδες, υπενθυμίζοντας πως το προηγούμενο διάστημα και παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις υλοποίησης «ούτε ένα σεντ δεν είχε δεσμευθεί γι’ αυτό το λόγο».

«Το έργο θα εκτελεστεί μετά από συντονισμένη προσπάθεια ενάμιση έτους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, από τους βουλευτές και από τον δήμο. Εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεσμεύσαμε τις πιστώσεις, έχουμε τις εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες επιτροπές για τα τεύχη δημοπράτησης και το υλοποιούμε».

Από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα, παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου: Διπλή γραμμή τρένου 6,4 χλμ από τον Ισθμό ως το Λουτράκι με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, αποβάθρες σε Ισθμό, Καζίνο – Μηχανικό και Λουτράκι (οδός Αιγαίου), δευτερεύουσα γραμμή στον Ισθμό για διέλευση προς Κόρινθο και Λουτράκι, ανακαίνιση σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, δυνατότητα απευθείας σύνδεσης Λουτρακίου με Κόρινθο και Αθήνα.

Ο Θάνος Βούρδας αναφέρθηκε λεπτομερώς και στο χρονοδιάγραμμα του έργου. Στις 23 Μαρτίου 2018 ολοκληρώνεται η κατάθεση αιτήσεων – προσφορών υποψηφίων αναδόχων με την υπογραφή της σύμβασης να προσδιορίζεται το αργότερο για τον Σεπτέμβριο του 2018. Με απώτατο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους δεκαοκτώ μήνες, αυτό σημαίνει ότι το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2020, ο προαστιακός έρχεται στο Λουτράκι. Κάθε πιθανή εμπλοκή στην πορεία υλοποίησης του έργου έχει αποκλειστεί, αφού εξασφαλίστηκαν η τήρηση των κανόνων διαλειτουργικότητας της νέας με την κεντρική σιδηροδρομική γραμμή και η ρύθμιση των ζητημάτων απαλλοτριώσεων. «Στο υπουργείο μας δεν έχουμε έργα που μπλοκάρουν. Τουναντίον υπάρχουν πολλά έργα που τα ξεμπλοκάραμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δέδες.

Εκτός από το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη χρηματοδότηση του δήμου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 750.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου (με προτεραιότητα στο παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο) και τη δέσμευση 1,6 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθιτικών φαινομένων και βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες (Λουτρά).

Ως κορυφαία παρέμβαση για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν από τον Γιώργο Δέδε τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Λουτρακίου, στα οποία με ταχείς ρυθμούς ωριμάζουν πλήρως οι μελέτες, ώστε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λουτρακίου, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, να ενταχθεί στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων που θα εκτελέσει το Υπουργείο σε συγχρηματοδότηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: 10 συλλήψεις σε γιγαντιαία επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας – Εντοπίστηκαν κλεμμένα όπλα

21/04/2026 - 9:11μμ
(Φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού Αιγύπτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγυπτος: Απόσπασμα της Ιλιάδας ανακάλυψαν Ισπανοί αρχαιολόγοι στα κτερίσματα μούμιας

21/04/2026 - 7:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σορός εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Άνω Πόλη

21/04/2026 - 6:40μμ
Καθαρισμός οικοπέδου (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γρηγόρης Ξανθός)
ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρισμός οικοπέδων: Παράταση έως 15 Ιουνίου – Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και τα πρόστιμα που καραδοκούν

21/04/2026 - 5:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

21/04/2026 - 3:19μμ
Το γλυπτό πριν από το βανδαλισμό του (φωτ.: heraklionsculptures.gr / Γεώργιος Τσούμπας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Άγνωστοι «καρατόμησαν» τη χάλκινη προτομή του Νίκου Ξυλούρη – «Είναι εξοργιστικό» λέει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού

21/04/2026 - 2:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραμ: Τροποποιήσεις στη Γραμμή 7 με τερματισμό στο ΣΕΦ, λόγω έργων στον Πειραιά

21/04/2026 - 2:24μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάκης is back – Κέρδισε το Εurojackpot και συνεχίζει να το γιορτάζει κερνώντας τους πάντες

21/04/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

21η Απριλίου 1967: Η ημέρα που άλλαξε τα πάντα, μέσα από τα μάτια μιας μαθήτριας

21/04/2026 - 12:34μμ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου κανονικά διεξάγεται μετά τις δέκα το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου 2026, η κίνηση των φορτηγών και εμπορευμάτων από και προς το λιμάνι μετά την απόφαση να λυθεί το μπλόκο των κτηνοτρόφων έπειτα από επτά ημέρες αποκλεισμού λόγω των κινητοποιήσεων για τον αφθώδη πυρετό.  (Παναγιώτης Μπαλάσκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε ο αποκλεισμός του λιμανιού στη Μυτιλήνη από τους κτηνοτρόφους

21/04/2026 - 12:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλτ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL)

Ντόναλντ Τραμπ: Παρατείνεται η εκεχειρία με το Ιράν αλλά και ο ναυτικός αποκλεισμός των λιμανιών του

8 ώρες πριν
Σκηνή από τη θεατρική παράσταση «Ινάτενα», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ιωάννη Κοσμίδη, που παρουσιάστηκε την τελευταία μέρα του πρώτου κύκλου του 2ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ, στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (πηγή: facebook.com/poe.org?locale=el_GR)

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ – Αυλαία με ενθουσιασμό για τον πρώτο κύκλο στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Νίκησε τη Μονακό και τώρα Βαλένθια για τον Παναθηναϊκό

9 ώρες πριν
Σε συνεργασία των ισραηλινών δυνάμεων με τους κατοίκους του χριστιανικού μαρωνιτικού χωριού Ντέμπελ, ο Εσταυρωμένος τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του (πηγή: https://x.com/IDF)

Ισραήλ: «Χάδι» οι ποινές για τους στρατιώτες που εμπλέκονται στον βανδαλισμό του αγάλματος του Χριστού στον Λίβανο

9 ώρες πριν
Δίσκος του Στέλιου Καζαντζίδη από τη συλλογή του Τάσου Μυλωνά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στέλιος Καζαντζίδης: Μια βραδιά αφιερωμένη στον εμβληματικό Πόντιο καλλιτέχνη στο Αιγάλεω

10 ώρες πριν
(Πηγή: astynomia.gr)

Ασπρόπυργος: 10 συλλήψεις σε γιγαντιαία επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας – Εντοπίστηκαν κλεμμένα όπλα

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign