pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Λουτράκι φτάνει ο προαστιακός

3/02/2018 - 4:11μμ
Δεν κυκλοφορούν σήμερα προαστιακός και τρένα 3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη φάση της υλοποίησης είναι έτοιμο να μπει το έργο της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Αυτό ανακοίνωσαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και Θάνος Βούρδας.

Στα 15 εκατ. ευρώ το κόστος της επέκτασης του προαστιακού, σε δύο χρόνια ο χρόνος ολοκλήρωσής της.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Λουτράκι με τη συμμετοχή των βουλευτών Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη, Γιώργου Ψυχογιού και Γιώργου Τσόγκα, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και φορέων του δήμου, έγινε η ενημέρωση για την πορεία του έργου. «Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο στο ορόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να εξασφαλίσουμε τα 15 εκατ. ευρώ που απαιτεί η υλοποίησή του διαμέσου του ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Γιώργος Δέδες, υπενθυμίζοντας πως το προηγούμενο διάστημα και παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις υλοποίησης «ούτε ένα σεντ δεν είχε δεσμευθεί γι’ αυτό το λόγο».

«Το έργο θα εκτελεστεί μετά από συντονισμένη προσπάθεια ενάμιση έτους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, από τους βουλευτές και από τον δήμο. Εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεσμεύσαμε τις πιστώσεις, έχουμε τις εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες επιτροπές για τα τεύχη δημοπράτησης και το υλοποιούμε».

Από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα, παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου: Διπλή γραμμή τρένου 6,4 χλμ από τον Ισθμό ως το Λουτράκι με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, αποβάθρες σε Ισθμό, Καζίνο – Μηχανικό και Λουτράκι (οδός Αιγαίου), δευτερεύουσα γραμμή στον Ισθμό για διέλευση προς Κόρινθο και Λουτράκι, ανακαίνιση σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, δυνατότητα απευθείας σύνδεσης Λουτρακίου με Κόρινθο και Αθήνα.

Ο Θάνος Βούρδας αναφέρθηκε λεπτομερώς και στο χρονοδιάγραμμα του έργου. Στις 23 Μαρτίου 2018 ολοκληρώνεται η κατάθεση αιτήσεων – προσφορών υποψηφίων αναδόχων με την υπογραφή της σύμβασης να προσδιορίζεται το αργότερο για τον Σεπτέμβριο του 2018. Με απώτατο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους δεκαοκτώ μήνες, αυτό σημαίνει ότι το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2020, ο προαστιακός έρχεται στο Λουτράκι. Κάθε πιθανή εμπλοκή στην πορεία υλοποίησης του έργου έχει αποκλειστεί, αφού εξασφαλίστηκαν η τήρηση των κανόνων διαλειτουργικότητας της νέας με την κεντρική σιδηροδρομική γραμμή και η ρύθμιση των ζητημάτων απαλλοτριώσεων. «Στο υπουργείο μας δεν έχουμε έργα που μπλοκάρουν. Τουναντίον υπάρχουν πολλά έργα που τα ξεμπλοκάραμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δέδες.

Εκτός από το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη χρηματοδότηση του δήμου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 750.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου (με προτεραιότητα στο παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο) και τη δέσμευση 1,6 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθιτικών φαινομένων και βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες (Λουτρά).

Ως κορυφαία παρέμβαση για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν από τον Γιώργο Δέδε τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Λουτρακίου, στα οποία με ταχείς ρυθμούς ωριμάζουν πλήρως οι μελέτες, ώστε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λουτρακίου, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, να ενταχθεί στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων που θα εκτελέσει το Υπουργείο σε συγχρηματοδότηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στο Ηράκλειο της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο: Ολοσχερής καταστροφή δύο επιχειρήσεων και ζημιές σε σπίτια

25/06/2026 - 10:37μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση στον Ορχομενό Βοιωτίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

25/06/2026 - 5:00μμ
(Πηγή: exchange.glomex.com/video/v-dji2u8uo43vt)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Σώθηκαν από θαύμα οι δύο χειριστές

25/06/2026 - 3:43μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/geralt)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα-Δολοφονία: 15,5 ετών το θύμα – Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα

25/06/2026 - 3:18μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στη Βάλια Κάλντα

25/06/2026 - 1:53μμ
Μέρος του εξωφύλλου του βιβλίου «Πύλες εξόδου προς την Αμερική. Η οικονομία της υπερατλαντικής μετανάστευσης στα ελληνικά λιμάνια (1890-1940)» (φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα ελληνικά λιμάνια στο αμερικανικό όνειρο – Η άγνωστη οικονομία της υπερατλαντικής μετανάστευσης

25/06/2026 - 1:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ηλίας Σπυριούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολoγίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για της Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026

25/06/2026 - 12:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα – Δολοφονία 17χρονου: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο του οπαδικού κινήτρου

25/06/2026 - 11:50πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Καλλιθέα: Νεκρός 17χρονος από μαχαιριά στο στήθος – Συνελήφθη ο δράστης

25/06/2026 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Σήμερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών

25/06/2026 - 8:39πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Μένουμε... Δήμο Αμυνταίου)

Μεγάλη ποντιακή βραδιά στο Αμύνταιο – Μια ξεχωριστή συνάντηση ποντιακής και λαϊκής μουσικής

25 λεπτά πριν
Εικόνα από τη φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στο Ηράκλειο της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο: Ολοσχερής καταστροφή δύο επιχειρήσεων και ζημιές σε σπίτια

54 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/photo/Σύλλογος Ποντίων Ευξεινούπολης - Αλμυρού «Δαυίδ Μέγας Κομνηνός»)

Το 1ο Παραδοσιακό-Ποντιακό Πανηγύρι Ευξεινούπολης: Η αυθεντικότητα ανταμώνει στη Μαγνησία

1 ώρα πριν
Κυριάκος Καραγιαννίδης, ο ταλαντούχος «Μύτον» του Οχυρού Δράμας (φωτ.: Αρχείο Κ.Κ.)

Κυριάκος Καραγιαννίδης (Καρά): Το πιο σημαντικό απ’ όσα κάνω, είναι ότι ακούγεται η ποντιακή διάλεκτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

2 ώρες πριν
Διασώστες ερευνούν στα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν από τους σεισμούς στη συνοικία Σαν Μπερναρντίνο του Καράκας, στη Βενεζουέλα (φωτ.: EPA/Carlos Seijas)

Βενεζουέλα: Δραματικές ώρες στα συντρίμμια μετά τους καταστροφικούς δίδυμους σεισμούς – Με γυμνά χέρια σκάβουν οι κάτοικοι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Εύξεινου Λέσχης Αχαρνών «Ο Καπετάν Ευκλείδης» – Συγκεντρώθηκαν 25 φιάλες αίματος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign