pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Λουτράκι φτάνει ο προαστιακός

3/02/2018 - 4:11μμ
Δεν κυκλοφορούν σήμερα προαστιακός και τρένα 3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη φάση της υλοποίησης είναι έτοιμο να μπει το έργο της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι. Αυτό ανακοίνωσαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και Θάνος Βούρδας.

Στα 15 εκατ. ευρώ το κόστος της επέκτασης του προαστιακού, σε δύο χρόνια ο χρόνος ολοκλήρωσής της.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Λουτράκι με τη συμμετοχή των βουλευτών Κορινθίας Μαρίας Θελερίτη, Γιώργου Ψυχογιού και Γιώργου Τσόγκα, του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και φορέων του δήμου, έγινε η ενημέρωση για την πορεία του έργου. «Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο στο ορόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να εξασφαλίσουμε τα 15 εκατ. ευρώ που απαιτεί η υλοποίησή του διαμέσου του ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Γιώργος Δέδες, υπενθυμίζοντας πως το προηγούμενο διάστημα και παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις υλοποίησης «ούτε ένα σεντ δεν είχε δεσμευθεί γι’ αυτό το λόγο».

«Το έργο θα εκτελεστεί μετά από συντονισμένη προσπάθεια ενάμιση έτους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, από τους βουλευτές και από τον δήμο. Εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεσμεύσαμε τις πιστώσεις, έχουμε τις εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες επιτροπές για τα τεύχη δημοπράτησης και το υλοποιούμε».

Από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα, παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου: Διπλή γραμμή τρένου 6,4 χλμ από τον Ισθμό ως το Λουτράκι με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, αποβάθρες σε Ισθμό, Καζίνο – Μηχανικό και Λουτράκι (οδός Αιγαίου), δευτερεύουσα γραμμή στον Ισθμό για διέλευση προς Κόρινθο και Λουτράκι, ανακαίνιση σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, δυνατότητα απευθείας σύνδεσης Λουτρακίου με Κόρινθο και Αθήνα.

Ο Θάνος Βούρδας αναφέρθηκε λεπτομερώς και στο χρονοδιάγραμμα του έργου. Στις 23 Μαρτίου 2018 ολοκληρώνεται η κατάθεση αιτήσεων – προσφορών υποψηφίων αναδόχων με την υπογραφή της σύμβασης να προσδιορίζεται το αργότερο για τον Σεπτέμβριο του 2018. Με απώτατο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους δεκαοκτώ μήνες, αυτό σημαίνει ότι το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2020, ο προαστιακός έρχεται στο Λουτράκι. Κάθε πιθανή εμπλοκή στην πορεία υλοποίησης του έργου έχει αποκλειστεί, αφού εξασφαλίστηκαν η τήρηση των κανόνων διαλειτουργικότητας της νέας με την κεντρική σιδηροδρομική γραμμή και η ρύθμιση των ζητημάτων απαλλοτριώσεων. «Στο υπουργείο μας δεν έχουμε έργα που μπλοκάρουν. Τουναντίον υπάρχουν πολλά έργα που τα ξεμπλοκάραμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δέδες.

Εκτός από το θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη χρηματοδότηση του δήμου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 750.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου (με προτεραιότητα στο παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο) και τη δέσμευση 1,6 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθιτικών φαινομένων και βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες (Λουτρά).

Ως κορυφαία παρέμβαση για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκαν από τον Γιώργο Δέδε τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Λουτρακίου, στα οποία με ταχείς ρυθμούς ωριμάζουν πλήρως οι μελέτες, ώστε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λουτρακίου, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, να ενταχθεί στο πλαίσιο των αντιπλημμυρικών έργων που θα εκτελέσει το Υπουργείο σε συγχρηματοδότηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Γκίνη από το Silver alert
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Πορόια: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Γκίνη

25/12/2025 - 6:09μμ
(Πηγή: visit-thesprotia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Θεσπρωτία: Τα αγνά χρόνια του μόχθου που αν και τους έλειπε η λάμψη ήταν γαλήνια

25/12/2025 - 1:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη

25/12/2025 - 1:06μμ
Εικόνα από το σημείο της έκρηξης σε κατάστημα τράπεζας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με ισχυρή έκρηξη στον Εύοσμο

25/12/2025 - 11:01πμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου  Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Του… αλκοτέστ έγινε από τα μεσάνυχτα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

25/12/2025 - 10:00πμ
Βροχή στη στολισμένη Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα με βροχές και καταιγίδες: Ο καιρός δεν κάνει… δώρα φέτος

25/12/2025 - 8:32πμ
Θερμές ευχές από την ομάδα του Pontosnews
ΕΛΛΑΔΑ

Το φως των Χριστουγέννων να γίνει παρηγοριά και ελπίδα

24/12/2025 - 11:43μμ
Συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας και τα Χριστούγεννα οι αγρότες – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον αγώνα»

24/12/2025 - 8:13μμ
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα με καταρρακτώδεις βροχές: Πλημμυρικά φαινόμενα σε Αττική και δυτική Ελλάδα

24/12/2025 - 7:24μμ
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο – ασφαλιστικές: Έρχεται το πρώτο νοσοκομείο με μοντέλο τύπου ΣΔΙΤ

24/12/2025 - 7:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μυστηριακοί, πανέμορφοι και χειμωνιάτικοι Μωμόγεροι στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, με το φακό του Αθανάσιου Γκάντου. Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Αθανάσιος Γκάντος)

Κοζάνη σημαίνει Μωμόγεροι – Χριστούγεννα στον Άγιο Δημήτριο και στον Τετράλοφο με το ποντιακό δρώμενο

7 λεπτά πριν
Διαφημιστική πινακίδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνοικία της Μόσχας (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

CNN: Η Ευρώπη απροετοίμαστη για πόλεμο με τη Ρωσία – «Το ρίσκο είναι ξανά πραγματικό»

33 λεπτά πριν
Απόσπασμα από κείμενο του Σμυρνιού ζαχαροπλάστη Παναγή Βαλάκη

«Σμυρνιά κάλαντρα» στη Μυτιλήνη του 1935 – «Η Σμύρνη ίτανε πολιτία με τα ούλα τσι»

58 λεπτά πριν
Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Γκίνη από το Silver alert

Άνω Πορόια: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Γκίνη

1 ώρα πριν
Ο μητροπολίτης Ζάμπιας με τα παιδιά του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου Λουσάκας (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)

Τα ελληνικά κάλαντα αντήχησαν στη Ζάμπια: Χριστούγεννα με άρωμα Ελλάδας στην καρδιά της Αφρικής

2 ώρες πριν
Παιδιά Ελλήνων στην Τασκένδη (πηγή: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς)

«Το ελληνικό θαύμα στην Τασκένδη»: Έκθεση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Κεντρικής Ασίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign