pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Μυτιληνιός tattoo artist της Μελβούρνης

31/01/2018 - 7:55μμ
Ο Μυτιληνιός tattoo artist της Μελβούρνης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ξεκίνησε την τέχνη της δερματοστιξίας το 2001 στη Μυτιλήνη, στο νησί απ’ όπου κατάγεται. Σήμερα, 17 χρόνια μετά είναι ένας επιτυχημένος tattoo artist στη μακρινή Αυστραλία. Ο λόγος για τον Γιάννη Λυρή, ο οποίος μίλησε στο ομογενειακό ραδιόφωνο SBS και αναφέρθηκε τόσο στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας όσο και στην μετέπειτα πορεία του στο χώρο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το νησί του, τη Λέσβο.

Όπως είπε ο ίδιος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, όλα ξεκίνησαν από τη μεγάλη αγάπη του για τη ζωγραφική, την πρόκληση να εκφράζεται επάνω στο δέρμα κι όχι σε χαρτί ή σε καμβά καθώς και από την ιδέα να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο συγκεκριμένο χώρο, αφού υπήρχε τέτοια προοπτική στη Μυτιλήνη. Όταν πήρε την απόφαση να φύγει για την Αυστραλία και να δραστηριοποιηθεί εκεί επαγγελματικά, η μεγαλύτερη δυσκολία του ήταν στο κομμάτι της επικοινωνίας. Κι αυτό γιατί τα αγγλικά του δεν ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.

Ωστόσο, αυτό το εμπόδιο στη συνέχεια ξεπεράστηκε κι από κει και πέρα δεν είχε σχεδόν ποτέ πρόβλημα στο να εκφράσει τον δικό του καλλιτεχνικό κόσμο. Υποστηρίζει ότι τα πράγματα στην Αυστραλία για έναν tattoo artist είναι σχετικά απλά. «Δεν χρειάστηκε ποτέ να αποδείξω σε κάποια υπηρεσία αυτό που κάνω, την τέχνη μου δηλαδή. Αρχικά ψάχτηκα για δουλειά μέσα από αγγελία. Τους άρεσε αυτό που έκανα, κατόπιν βρήκα δικό μου χώρο κι έτσι ξεκίνησα εδώ», λέει ο Γιάννης Λυρής.

Παραδέχεται ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στην Αυστραλία, αλλά επισημαίνει ότι εάν επικεντρωθείς σε έναν τομέα και είσαι καλός, τότε η δουλειά σου γίνεται γνωστή και ο κόσμος σε γνωρίζει και σε εμπιστεύεται. Όπως είπε, εκείνος έχει ρίξει βάρος καλλιτεχνικά στο φωτορεαλιστικό τατουάζ και προσπαθεί να εξελίσσεται όσο γίνεται περισσότερο.

Στην ερώτηση ποιο ήταν το πιο παράξενο-εκκεντρικό σχέδιο που του ζήτησαν να κάνει, απάντησε ότι αυτό συνέβη την περίοδο που ήταν στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι ένας πελάτης στη Μυτιλήνη, του ζήτησε να του κάνει ένα τατουάζ με τη φράση «Τούρκος καλός, μόνο νεκρός». Όπως λέει, σοκαρίστηκε και δεν χτύπησε το tattoo. «Απέφυγα να το κάνω. Δεν συμφωνώ γενικότερα με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Ήταν κάτι που δεν μου άρεσε να το κάνω και έτσι δεν το έκανα. Το βρήκα πολύ ακραίο», δήλωσε.

  • Πηγή: sbs.com.au.
  • Φωτογραφίες: Giannis Liris tattoo artist Melbourne / Facebook.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο 28χρονος κτηματομεσίτης Στέλιος Κίκιρης έπιασε τον σταυρό στο Princes Pier της Μελβούρνης (φωτ.: The Greek Herald/Μαίρη Συνανίδη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια στην Αυστραλία: Μέδουσες, περιορισμός στους πιστούς που βουτούν, απαγορευτικό στις γυναίκες και στο βάθος… καρχαρίας

12/01/2026 - 11:14μμ
Ο 18χρονος Άθως Καρυστινός τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την  κληρονομία της οικογένειάς του (φωτ.: orthodoxobserver.org/Δημήτριος Πανάγος & Brittainy Newman)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεοφάνια στο Tarpon Springs: Όταν οι… βουτιές είναι οικογενειακή υπόθεση

10/01/2026 - 10:17μμ
Ελληνίδες πολιτικές πρόσφυγες σε χώρο εστίασης στην Τασκένδη, τη δεκαετία του 1950. Στο φόντο διακρίνονται σοβιετικά πολιτικά συνθήματα (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αρχείο Κώστα Πολίτη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τασκένδη, εκεί όπου ο ελληνισμός έστησε δεύτερη πατρίδα

9/01/2026 - 4:04μμ
(Φωτ.: 7News)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Στάχτη» η ιστορική επιχείρηση του Έλληνα ομογενή Κον Πετράκου στην Αδελαΐδα

8/01/2026 - 10:59πμ
Οι «Ακρίτες του Πόντου» ακοίμητοι φρουροί και μιας... Πόρσε (φωτ.: facebook/Yitonia/709.este)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Οι Ακρίτες του Πόντου και των… Πόρσε – Το εντυπωσιακό project της ομάδας «yitonia»

7/01/2026 - 10:22πμ
(Φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντοξενιτέας: 25” για το 2025

6/01/2026 - 8:40μμ
Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Ρόουζμπαντ, κατά μήκος της ακτογραμμής της χερσονήσου Μόρνινγκτον (φωτ.: facebook/Glik Andriotis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Ηλιόλουστα Θεοφάνια στη Βικτόρια

6/01/2026 - 7:40μμ
Ο 18χρονος Κώστας Κοψάφτης έπιασε τον σταυρό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (φωτ.:  facebook/Imagine Frankston)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Φράγκστον της Μελβούρνης

6/01/2026 - 4:44μμ
(Φωτ.: Facebook/Παναγία Σουμελά Σίδνεϊ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κρητικοί και Πόντιοι μαζί στη μακρινή Αυστραλία – Γιορτή ενότητας και παράδοσης στο Σίδνεϊ

6/01/2026 - 11:08πμ
O Γιώργος Μίγλης με τη σύζυγό του, Χρυστάλλα και τα εγγόνια τους στο «Νέο Μπακάλικο» (φωτ.: facebook/New Bakaliko)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Υόρκη: Πωλητήριο στο «Νέο Μπακάλικο» του Λονγκ Άιλαντ που έθρεψε γενιές ομογενών – «Η γιαγιά μου τα μαγείρευε όλα αυτά»

5/01/2026 - 6:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/Αρμενική Παροικία Κρήτης /Armenian community of CRETA)

Αρμενική Κοινότητα Ηρακλείου Κρήτης: Ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τον απανταχού αρμενικό ελληνισμό με την ιστορική του πατρίδα

31 λεπτά πριν
Σκασμένα λάστιχα σε τρακτέρ στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αποστόλης Ντόμαλης)

Φθορές στα τρακτέρ δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Προβοκάτσια για να σπάσει το μπλόκο της Νίκαιας καταγγέλει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ

59 λεπτά πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Μαθαίνω ποντιακά: Το ρήμα νεράσκουμαι και μια …αρχαία παρεξήγηση

1 ώρα πριν
Ο Γιώργος Βασιλείου σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Κωνσταντίνου)

Κύπρος: Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου σε ηλικία 94 ετών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η Αυστραλία καθιερώνει ημέρα εθνικού πένθους για την αντισημιτική επίθεση στο Σίδνεϊ

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη βράβευση (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών βράβευσε τον Δ. Τομπουλίδη – «Θα συνεχίσω να προσφέρω σε ό,τι προωθεί τον πολιτισμό των προγόνων μου»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign