Δίχως έλεος βομβαρδίζει περιοχές στο βόρειο Ιράκ η τουρκική αεροπορία, καταστρέφοντας όχι μόνο καταφύγια, και αποθήκες με όπλα αλλά και προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε ιστορικά μνημεία. Μετά το πλήγμα οκτώ στόχων στο βόρειο Ιράκ, ‒σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu οι επιθέσεις έγιναν στις περιοχές Ζαπ, Αβασίν, Μπασγιάν και Χακούρκ‒ έγινε γνωστό πως καταστράφηκε ένας σπουδαίος, αρχαίος ναός στο Αφρίν.
Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τον αρχαίο ναό Αΐν Νταρά, στο Αφρίν.
Ο ναός είχε χτιστεί το 1.300 π.Χ. και ήταν πολύ γνωστός σε όλη την περιοχή. Θεωρείται μεγάλη αρχαιολογική καταστροφή, ανάλογη με εκείνες που έκαναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Σχετικά με την καταστροφή του ναού δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την Άγκυρα.
Στο μεταξύ, σήμερα Τούρκος εισαγγελέας διέταξε την κράτηση 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης (ΤΤΒ), καθώς διεξάγεται έρευνα μετά την άρνηση της ένωσης να υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, που διεξάγεται στα βόρεια της Συρίας.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στην Άγκυρα, η Αστυνομία άρχισε τις απαραίτητες διαδικασίες σήμερα το πρωί, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε οκτώ επαρχίες. Ο πρόεδρος της TTB Ραζίτ Τουκέλ και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν συλληφθεί σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλί Σεκέρ (CHP).