pontosnews.gr
Σάββατο, 11/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το ελληνικό παστίτσιο κατακτά τη Νέα Υόρκη

28/01/2018 - 10:25πμ
Το ελληνικό παστίτσιο κατακτά τη Νέα Υόρκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά φαγητά στον κόσμο, αλλά πλέον και το παστίτσιο κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση που του αξίζει. Ένας Έλληνας σεφ έχει κάνει το παραδοσιακό φαγητό της… μαμάς μόδα στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον Αναστάσιο Μυτιληναίο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρακτορείο 104,9 FM για το πώς το παστίτσιο έγινε περιζήτητο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Η ιστορία του Έλληνα σεφ, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει viral στα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο προετοιμασίας του πιάτου που προσφέρει στο εστιατόριό του να διαχέονται στις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια ιστορία επιτυχίας με πυρήνα το φαγητό «που φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά».

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ.σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες). Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», ανέφερε ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ενώ περιέγραψε πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».

Το ξεκίνημα, που οδήγησε στη δημιουργία του χώρου, έγινε όταν στην οικογένεια του Αναστάσιου Μυτιληναίου άρχισαν να βλέπουν «την ανάγκη που είχε η γειτονιά για κάτι τέτοιο, ένα ελληνικό εστιατόριο, καθώς είναι μια τεράστια ελληνική κοινότητα αυτή που κατοικεί και σήμερα στο Queens της Νέας Υόρκης».

«Σήμερα είναι το μόνο σημείο στη γενική περιοχή της Νέας Υόρκης, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για να φάει ελληνικό φαγητό. Ανάμεσα στη μετακίνηση, την κυκλοφορία, χρειάζεται μία ώρα για να έρθει κανείς, μία για να επιστρέψει, το εστιατόριό μας είναι το μόνο σημείο στο οποίο έρχονται (σ.σ.: οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης) για ελληνικό φαγητό», ανέφερε ο νεαρός Έλληνας σεφ.

Η τάση στην Αμερική για ποιοτικό φαγητό και νέες γεύσεις ευνόησαν την επιτυχία του εστιατορίου του: «Το φαγητό που ζεσταίνεις στα μικροκύματα ήταν κάτι που ήθελαν οι Αμερικανοί και οι Νεοϋορκέζοι πριν από πολλά χρόνια, σήμερα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος πιστεύω πως είναι πολύ πιο ενημερωμένος για ό,τι βάζει στο σώμα του, κάτι που είναι καταπληκτικό αφού θέλουν να έχουν πολύ καλύτερη υγεία» .

Για το πόσο δύσκολο είναι ένας Έλληνας σεφ να διαπρέψει στις ΗΠΑ, επισήμανε: «Η δουλειά που κάνω είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ πως θα κάνω, ο πατέρας μου εργαζόταν στις κατασκευές, ήταν μόνο η μητέρα μου εκείνη που εργαζόταν στον χώρο της εστίασης για μικρό διάστημα, όταν ήταν νεαρή, σε καταστήματα στη Νέα Υόρκη».

Μια ελληνική οικογένεια και μια «οικογένεια γεύσης»
Ένα από τα πέντε παιδιά μας οικογένειας, που από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 δίνει μια διαρκή μάχη να εξασφαλίζει την επαγγελματική επιτυχία, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος δεν εργαζόταν πάντα στην εστίαση. Για την ακρίβεια δούλεψε πολλά χρόνια στο χώρο των κατασκευών μέχρι που η συγκυρία και μια οικογενειακή ιδέα έφερα το Somethingreek στη ζωή του.

«Η ελληνική κουζίνα εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα καθαρή, υγιεινή και “διαίτης”, είμαι -κι εγώ ακόμη- τυχερός που με αυτήν την κουζίνα μεγάλωσα καθημερινά αλλιώς κι εγώ θα είχα …πολύ βάρος!» σχολίασε ο, ενώ έκανε λόγο για μια οικογένεια που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό ακόμη και σήμερα το συναισθηματικό δέσιμο.

Από την άλλη πλευρά ως μια «δεύτερη οικογένεια» χαρακτηρίζει ο Έλληνας σεφ το προσωπικό του Somethingreek, όπου εργάζονται πάνω σε ελληνικές γεύσεις, πέρα από το πιάτο που έχει κάνει γνωστό τον χώρο, σε άτομα από όλο τον κόσμο. «Η Κέλι είναι που διευθύνει, ο ένας Κώστας είναι που αναλαμβάνει το ψήσιμο μαζί με τον Μάνο, ενώ στην ομάδα είναι ακόμη ένας Κώστας, που αναλαμβάνει τις παραδόσεις, ο Όσκαρ και ο Τζέρεμι», τόνισε.

«Κάθε ημέρα είναι όλα λίγο διαφορετικά. Ξεκινάω με έναν ελληνικό καφέ, κάθε ημέρα έχει κάτι νέο, οι πωλητές, τα υλικά, είναι η επιθυμία της μητέρας μου, φτάνω στο χώρο γύρω στις 11, καμιά φορά λίγο νωρίτερα και πολλές φορές είμαι αυτός που ανοίγω» σημείωσε ο Αναστάσιος  Μυτιληναίος και εξήγησε πως το προσωπικό είναι μεν κυρίως Έλληνες, αλλά υπάρχουν πάντα όσοι έρχονται από την κοινωνία της Νέας Υόρκης για να σχηματίζουν την ομάδα. «Είμαι πολύ τυχερός που κάνω αυτό που αγαπώ» κατέληξε.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Κυριακίδης
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τορόντο: Το 17ο Παμποντιακό Συναπάντημα Νεολαίας ένωσε τη νέα γενιά του απόδημου Ελληνισμού

10/07/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: Facebook/Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Αδελφότητα Ποντίων «Παναγία Σουμελά» ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Τορόντο

10/07/2026 - 7:08μμ
(Φωτ.: greekculturalcenter.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δωρεάν βραδιές θεάτρου και κινηματογράφου από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

10/07/2026 - 6:12μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση εργασίας για την Αρχαία Ελλάδα (φωτ.: Facebook / Union of Greek Communities of Armenia)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αρμενία: Μια κατασκήνωση που κρατά ζωντανή την ελληνική ταυτότητα των παιδιών της διασποράς

10/07/2026 - 11:38πμ
Το ζεύγος Ματθαίου με Ηλία Κούρουγλο και Χρυσούλα Χριστοδούλου (φωτ.: Κώστας Κωστής/anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νίκος Ματθαίου: Ο Καρπάθιος που έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Αμερικής

8/07/2026 - 8:33μμ
Το Μέγαρο του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι, όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο η Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνισμού (φωτ.: Flickr / Jorge Franganillo)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνική γλώσσα έχει τη δική της διεθνή Ολυμπιάδα – Και γίνεται στη Ρουμανία

8/07/2026 - 2:08μμ
Η δρ Κάθι Έλντερ, η οποία επέλεξε να μάθει ελληνικά μετά τη συνταξιοδότησή της, φωτογραφήθηκε στα στούντιο του SBS στη Μελβούρνη (φωτ.: SBS Greek / Panos Apostolou)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να εμπνέει – Το μήνυμα κορυφαίας διεθνούς γλωσσολόγου που αφορά ολόκληρο τον ελληνισμό της διασποράς

7/07/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Άλιμος: Μια επίσκεψη μνήμης για τους Αυστραλούς πεσόντες και μια γέφυρα συνεργασίας Ελλάδας – Αυστραλίας

7/07/2026 - 8:52μμ
Το πάνελ των δημοσιογράφων στο 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στο Maliotis Cultural Center της Βοστόνης (φωτ.: Maliotis Cultural Center / Hellenic College Holy Cross)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Σίδνεϊ το 12ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο για την ελληνική γλώσσα και τον απόδημο ελληνισμό

6/07/2026 - 11:52μμ
Αφίσα του ελληνικού θεάτρου σκιών με τους ήρωες Μπιριγκόγκο, Κοπρίτη, Κολλητήρη και Καραγκιόζη του καλλιτέχνη Σπύρου  Κούζαρου (φωτ.: Δημήτρης Κατσούλης / Museums Victoria / CC BY 4.0)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η αφίσα του Καραγκιόζη που διέσχισε δύο ηπείρους – Το ταξίδι μιας ανεκτίμητης ελληνικής κληρονομιάς στην Αυστραλία

6/07/2026 - 8:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο τάφος του πρώην ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο τέμενος Ιμάμ Ρεζά, στη Μασχάντ (φωτ.: EPA / Iranian Supreme Leader Office)

Ιράν: «Η εκδίκηση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε», διαμηνύει ο νέος ανώτατος ηγέτης

9 λεπτά πριν
Ο Παύλος Πολάκης μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» για την επιστροφή Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

33 λεπτά πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Θάνατος 14χρονης από γαστρικό δακτύλιο: Κάθειρξη 7 ετών στον γιατρό

56 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά, Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Lia Vavoura)

Φωτιά στον Λαγκαδά: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κοντά στο Περιβολάκι

1 ώρα πριν
Βουλευτές στην αίθουσα της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Αγνοείται η ψηφοφορία στην Κνεσέτ – Οι Αζέροι αποδίδουν το «πάγωμα» στο Μπακού

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Ανθηρού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απ. Ζώης)

Το σχέδιο για να ξαναζωντανέψουν τα ελληνικά βουνά: Πώς η Αργιθέα θέλει να φέρει πίσω νέους κατοίκους

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign