pontosnews.gr
Σάββατο, 4/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το ελληνικό παστίτσιο κατακτά τη Νέα Υόρκη

28/01/2018 - 10:25πμ
Το ελληνικό παστίτσιο κατακτά τη Νέα Υόρκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά φαγητά στον κόσμο, αλλά πλέον και το παστίτσιο κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση που του αξίζει. Ένας Έλληνας σεφ έχει κάνει το παραδοσιακό φαγητό της… μαμάς μόδα στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον Αναστάσιο Μυτιληναίο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρακτορείο 104,9 FM για το πώς το παστίτσιο έγινε περιζήτητο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Η ιστορία του Έλληνα σεφ, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει viral στα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο προετοιμασίας του πιάτου που προσφέρει στο εστιατόριό του να διαχέονται στις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια ιστορία επιτυχίας με πυρήνα το φαγητό «που φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά».

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ.σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες). Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», ανέφερε ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ενώ περιέγραψε πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».

Το ξεκίνημα, που οδήγησε στη δημιουργία του χώρου, έγινε όταν στην οικογένεια του Αναστάσιου Μυτιληναίου άρχισαν να βλέπουν «την ανάγκη που είχε η γειτονιά για κάτι τέτοιο, ένα ελληνικό εστιατόριο, καθώς είναι μια τεράστια ελληνική κοινότητα αυτή που κατοικεί και σήμερα στο Queens της Νέας Υόρκης».

«Σήμερα είναι το μόνο σημείο στη γενική περιοχή της Νέας Υόρκης, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για να φάει ελληνικό φαγητό. Ανάμεσα στη μετακίνηση, την κυκλοφορία, χρειάζεται μία ώρα για να έρθει κανείς, μία για να επιστρέψει, το εστιατόριό μας είναι το μόνο σημείο στο οποίο έρχονται (σ.σ.: οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης) για ελληνικό φαγητό», ανέφερε ο νεαρός Έλληνας σεφ.

Η τάση στην Αμερική για ποιοτικό φαγητό και νέες γεύσεις ευνόησαν την επιτυχία του εστιατορίου του: «Το φαγητό που ζεσταίνεις στα μικροκύματα ήταν κάτι που ήθελαν οι Αμερικανοί και οι Νεοϋορκέζοι πριν από πολλά χρόνια, σήμερα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος πιστεύω πως είναι πολύ πιο ενημερωμένος για ό,τι βάζει στο σώμα του, κάτι που είναι καταπληκτικό αφού θέλουν να έχουν πολύ καλύτερη υγεία» .

Για το πόσο δύσκολο είναι ένας Έλληνας σεφ να διαπρέψει στις ΗΠΑ, επισήμανε: «Η δουλειά που κάνω είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ πως θα κάνω, ο πατέρας μου εργαζόταν στις κατασκευές, ήταν μόνο η μητέρα μου εκείνη που εργαζόταν στον χώρο της εστίασης για μικρό διάστημα, όταν ήταν νεαρή, σε καταστήματα στη Νέα Υόρκη».

Μια ελληνική οικογένεια και μια «οικογένεια γεύσης»
Ένα από τα πέντε παιδιά μας οικογένειας, που από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 δίνει μια διαρκή μάχη να εξασφαλίζει την επαγγελματική επιτυχία, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος δεν εργαζόταν πάντα στην εστίαση. Για την ακρίβεια δούλεψε πολλά χρόνια στο χώρο των κατασκευών μέχρι που η συγκυρία και μια οικογενειακή ιδέα έφερα το Somethingreek στη ζωή του.

«Η ελληνική κουζίνα εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα καθαρή, υγιεινή και “διαίτης”, είμαι -κι εγώ ακόμη- τυχερός που με αυτήν την κουζίνα μεγάλωσα καθημερινά αλλιώς κι εγώ θα είχα …πολύ βάρος!» σχολίασε ο, ενώ έκανε λόγο για μια οικογένεια που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό ακόμη και σήμερα το συναισθηματικό δέσιμο.

Από την άλλη πλευρά ως μια «δεύτερη οικογένεια» χαρακτηρίζει ο Έλληνας σεφ το προσωπικό του Somethingreek, όπου εργάζονται πάνω σε ελληνικές γεύσεις, πέρα από το πιάτο που έχει κάνει γνωστό τον χώρο, σε άτομα από όλο τον κόσμο. «Η Κέλι είναι που διευθύνει, ο ένας Κώστας είναι που αναλαμβάνει το ψήσιμο μαζί με τον Μάνο, ενώ στην ομάδα είναι ακόμη ένας Κώστας, που αναλαμβάνει τις παραδόσεις, ο Όσκαρ και ο Τζέρεμι», τόνισε.

«Κάθε ημέρα είναι όλα λίγο διαφορετικά. Ξεκινάω με έναν ελληνικό καφέ, κάθε ημέρα έχει κάτι νέο, οι πωλητές, τα υλικά, είναι η επιθυμία της μητέρας μου, φτάνω στο χώρο γύρω στις 11, καμιά φορά λίγο νωρίτερα και πολλές φορές είμαι αυτός που ανοίγω» σημείωσε ο Αναστάσιος  Μυτιληναίος και εξήγησε πως το προσωπικό είναι μεν κυρίως Έλληνες, αλλά υπάρχουν πάντα όσοι έρχονται από την κοινωνία της Νέας Υόρκης για να σχηματίζουν την ομάδα. «Είμαι πολύ τυχερός που κάνω αυτό που αγαπώ» κατέληξε.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Κυριακίδης
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παραχώρηση φωτογραφίας από τον Θεόδωρο Κουμαρτζή/ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από την Ευρωπό Κιλκίς στο Λονδίνο: Η αρχαία ελληνική λύρα κερδίζει το διεθνές ενδιαφέρον

3/07/2026 - 9:54μμ
Η πρόσοψη του ιστορικού καφέ (πηγή: Sardaka / commons.wikimedia.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νομική παρέμβαση για τη διάσωση του ιστορικού ελληνικού Paragon Café

3/07/2026 - 8:29μμ
(Φωτ.: ΥΠΕΞ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα παιδιά της ομογένειας μαθαίνουν την Γεωγραφία της πατρίδας τους! Πότε ξεκινούν τα διαδικτυακά μαθήματα

3/07/2026 - 12:33μμ
Στιγμιότυπο από το 10ο Συνέδριο «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία πέρα από τα ελληνικά σύνορα» (φωτ.: Facebook / Ambasciata di Grecia a Roma - Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Είμαστε όλοι Έλληνες»: Η ελληνική γλώσσα ένωσε επιστήμονες και ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας

2/07/2026 - 10:19πμ
Από την έναρξη της 48ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Κλίβελαντ του Οχάιο (πηγή: Εθνικός Κήρυκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΗΠΑ: Παραιτείται ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ μετά από ένταση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

1/07/2026 - 8:37μμ
Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων των Σταλινικών Διώξεων, στο μνημείο που βρίσκεται στην Ευπατορία, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας (φωτ.: Δήμος Ευπατορίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

82 χρόνια από τις Σταλινικές Διώξεις στην Κριμαία – Ο ξεριζωμός των Ελλήνων το 1944

30/06/2026 - 5:33μμ
Η Ευσταθία Σπυροπούλου με τους τρεις γιους της στη Μελβούρνη το 1964 (φωτ.: Museums Victoria/CC BY)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με 7 παιδιά στην Αυστραλία – Η Ελληνίδα μάνα που κράτησε την πατρίδα ζωντανή στην καρδιά της

30/06/2026 - 1:40μμ
Ο Χρήστος Βουρνάς κόβει τη βασιλόπιτα Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (φωτ.: «Εθνικός Κήρυκας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης – Πρόεδρος ο Χρήστος Βουρνάς

29/06/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: @ausembgr/Instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διάκριση για τον καθηγητή κορυφαίου Αυστραλιανού πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Μουζάκη: Αναγορεύτηκε επίτιμος καθηγητής στην Ελλάδα

29/06/2026 - 11:08πμ
Η είσοδος του ελληνορθόδοξου ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του πνευματικού κέντρου της ελληνικής κοινότητας της Νάπολης (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι τρεις σημαίες της Νάπολης: Η ελληνική εκκλησία που γεννήθηκε από την προσφυγιά και κρατά ζωντανή μια ιστορία πέντε αιώνων

29/06/2026 - 10:13πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Bernd Weissbro)

Σαν σήμερα η Εθνική Ελλάδας ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης

15 λεπτά πριν
Ιρανές θρηνούν για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, στο Μεγάλο Τέμενος Μοσάλα, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

«Θάνατος στην Αμερική» και δάκρυα στην Τεχεράνη: Η κηδεία του Χαμενεΐ γίνεται επίδειξη ισχύος

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ψηφίστηκε η διάταξη για τις συντάξεις υπερήλικων ομογενών – Λύση σε εκκρεμότητα πολλών ετών

1 ώρα πριν
Το λάβαρο των «Ακριτών» στην κεντρική πλατεία Wupperfelder Markt, στην αγορά του Βούπερταλ (πηγή: Facebook / Ποντοκράτορας Τ.)

Γερμανία: Στην καρδιά του Βούπερταλ χτύπησε ο παλμός του Πόντου – Το μεγάλο υπαίθριο πανηγύρι του «Ακρίτα»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Ρόδο: Μεγάλη κινητοποίηση στον Αττάβυρο

2 ώρες πριν
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Σάμος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά από ναυάγιο με μετανάστες – Έως έξι αγνοούμενοι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign