pontosnews.gr
Σάββατο, 1/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το ελληνικό παστίτσιο κατακτά τη Νέα Υόρκη

28/01/2018 - 10:25πμ
Το ελληνικό παστίτσιο κατακτά τη Νέα Υόρκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο μουσακάς είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά φαγητά στον κόσμο, αλλά πλέον και το παστίτσιο κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση που του αξίζει. Ένας Έλληνας σεφ έχει κάνει το παραδοσιακό φαγητό της… μαμάς μόδα στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον Αναστάσιο Μυτιληναίο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρακτορείο 104,9 FM για το πώς το παστίτσιο έγινε περιζήτητο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Η ιστορία του Έλληνα σεφ, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει viral στα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο προετοιμασίας του πιάτου που προσφέρει στο εστιατόριό του να διαχέονται στις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια ιστορία επιτυχίας με πυρήνα το φαγητό «που φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά».

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ.σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες). Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», ανέφερε ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ενώ περιέγραψε πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».

Το ξεκίνημα, που οδήγησε στη δημιουργία του χώρου, έγινε όταν στην οικογένεια του Αναστάσιου Μυτιληναίου άρχισαν να βλέπουν «την ανάγκη που είχε η γειτονιά για κάτι τέτοιο, ένα ελληνικό εστιατόριο, καθώς είναι μια τεράστια ελληνική κοινότητα αυτή που κατοικεί και σήμερα στο Queens της Νέας Υόρκης».

«Σήμερα είναι το μόνο σημείο στη γενική περιοχή της Νέας Υόρκης, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για να φάει ελληνικό φαγητό. Ανάμεσα στη μετακίνηση, την κυκλοφορία, χρειάζεται μία ώρα για να έρθει κανείς, μία για να επιστρέψει, το εστιατόριό μας είναι το μόνο σημείο στο οποίο έρχονται (σ.σ.: οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης) για ελληνικό φαγητό», ανέφερε ο νεαρός Έλληνας σεφ.

Η τάση στην Αμερική για ποιοτικό φαγητό και νέες γεύσεις ευνόησαν την επιτυχία του εστιατορίου του: «Το φαγητό που ζεσταίνεις στα μικροκύματα ήταν κάτι που ήθελαν οι Αμερικανοί και οι Νεοϋορκέζοι πριν από πολλά χρόνια, σήμερα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος πιστεύω πως είναι πολύ πιο ενημερωμένος για ό,τι βάζει στο σώμα του, κάτι που είναι καταπληκτικό αφού θέλουν να έχουν πολύ καλύτερη υγεία» .

Για το πόσο δύσκολο είναι ένας Έλληνας σεφ να διαπρέψει στις ΗΠΑ, επισήμανε: «Η δουλειά που κάνω είναι κάτι που δεν είχα ονειρευτεί ποτέ πως θα κάνω, ο πατέρας μου εργαζόταν στις κατασκευές, ήταν μόνο η μητέρα μου εκείνη που εργαζόταν στον χώρο της εστίασης για μικρό διάστημα, όταν ήταν νεαρή, σε καταστήματα στη Νέα Υόρκη».

Μια ελληνική οικογένεια και μια «οικογένεια γεύσης»
Ένα από τα πέντε παιδιά μας οικογένειας, που από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 δίνει μια διαρκή μάχη να εξασφαλίζει την επαγγελματική επιτυχία, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος δεν εργαζόταν πάντα στην εστίαση. Για την ακρίβεια δούλεψε πολλά χρόνια στο χώρο των κατασκευών μέχρι που η συγκυρία και μια οικογενειακή ιδέα έφερα το Somethingreek στη ζωή του.

«Η ελληνική κουζίνα εκ φύσεως είναι ιδιαίτερα καθαρή, υγιεινή και “διαίτης”, είμαι -κι εγώ ακόμη- τυχερός που με αυτήν την κουζίνα μεγάλωσα καθημερινά αλλιώς κι εγώ θα είχα …πολύ βάρος!» σχολίασε ο, ενώ έκανε λόγο για μια οικογένεια που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό ακόμη και σήμερα το συναισθηματικό δέσιμο.

Από την άλλη πλευρά ως μια «δεύτερη οικογένεια» χαρακτηρίζει ο Έλληνας σεφ το προσωπικό του Somethingreek, όπου εργάζονται πάνω σε ελληνικές γεύσεις, πέρα από το πιάτο που έχει κάνει γνωστό τον χώρο, σε άτομα από όλο τον κόσμο. «Η Κέλι είναι που διευθύνει, ο ένας Κώστας είναι που αναλαμβάνει το ψήσιμο μαζί με τον Μάνο, ενώ στην ομάδα είναι ακόμη ένας Κώστας, που αναλαμβάνει τις παραδόσεις, ο Όσκαρ και ο Τζέρεμι», τόνισε.

«Κάθε ημέρα είναι όλα λίγο διαφορετικά. Ξεκινάω με έναν ελληνικό καφέ, κάθε ημέρα έχει κάτι νέο, οι πωλητές, τα υλικά, είναι η επιθυμία της μητέρας μου, φτάνω στο χώρο γύρω στις 11, καμιά φορά λίγο νωρίτερα και πολλές φορές είμαι αυτός που ανοίγω» σημείωσε ο Αναστάσιος  Μυτιληναίος και εξήγησε πως το προσωπικό είναι μεν κυρίως Έλληνες, αλλά υπάρχουν πάντα όσοι έρχονται από την κοινωνία της Νέας Υόρκης για να σχηματίζουν την ομάδα. «Είμαι πολύ τυχερός που κάνω αυτό που αγαπώ» κατέληξε.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Κυριακίδης
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook Ποντιακή αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας) «Ποντοξενιτέας»
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι sold out εμφανίσεις Αργυρού-Κλαυδίας στο Opera του Σίδνεϊ με έντονο το ποντιακό στοιχείο

31/10/2025 - 1:31μμ
Μέλη της ελληνικής κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας σε αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πατριωτικά ποιήματα και «Η Μάνα του ΄40» ζωντάνεψαν την 28η Οκτωβρίου στο Σίδνεϊ

30/10/2025 - 10:50πμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. (φωτ.: neoskosmos.com/Claire Gazis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Μελβούρνη τίμησε την ημέρα του «Όχι» στο ελληνoαυστραλιανό μνημείο

29/10/2025 - 5:11μμ
Γιορτή στα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου για την 28η Οκτωβρίου, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Κάιρο η Ελλάδα συνεχίζει να ζει και να αναπνέει – Τιμή στο παρελθόν, με μηνύματα για το μέλλον

29/10/2025 - 12:44μμ
Με ποιήματα και θεατρικά, τραγούδια και χορούς οι μαθητές του Education Program του Αγίου Βασιλείου στο Χιούστον του Τέξας γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου 1940 (φωτ.: Εθνικός Κήρυξ/Ηλίας Νεοφυτίδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια ΗΠΑ: Μικροί μαθητές ύμνησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28/10/2025 - 9:04μμ
Μέλη του «Ποντοξενιτέα» υποδέχονται το κοινό με κεράσματα και λύρα (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με τον «Ποντοξενιτέα» η προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Σίδνεϊ – «Τι σημαίνει για εσένα ο Καζαντζίδης;»

28/10/2025 - 10:40πμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι: Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, 100 χρόνια μουσικής μαγείας

27/10/2025 - 7:59μμ
Η γαλανόλευκη δίπλα στην αστερόεσσα, ανάμεσα στα κτήρια του Μανχάταν (φωτ.: facebook/Archbishop Elpidophoros of America)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Με το βλέμμα στη νεολαία οι εκδηλώσεις της παρέλασης στην Αστόρια

27/10/2025 - 5:28μμ
O Κωνσταντίνος Αργυρός και η Κλαυδία βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε περιοδεία στην Αυστραλία (Φωτ.: instagram argiros_konstantinos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμή υποδοχή με ποντιακή λύρα για την Κλαυδία και τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο Σίδνεϊ

27/10/2025 - 4:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Isaac Fontana)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βραζιλία: Νεκρός από σφαίρες ληστών έπεσε 18χρονος Ροδίτης

26/10/2025 - 5:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Σαλαμίνα: Ληστές σκότωσαν 75χρονη μέσα στο σπίτι της

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Euroleague: Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό

4 ώρες πριν
Πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το σπίτι όπου σημειώθηκε η φωτιά (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν μάνα και γιος, ο ένας με σακούλα στο κεφάλι – Ο άλλος γιος προσπάθησε να διαφύγει και τραυματίστηκε

4 ώρες πριν
Σε πρώτο πλάνο ο Γιάννης Λαγός και πίσω του διακρίνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Δίκη Χρυσής Αυγής στο Εφετείο: Αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσα Λαγός και Κασιδιάρης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Έχασε στο Πριγκιπάτο ο Παναθηναϊκός

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών)

Μουχαπέτ’ στα Γιαννιτσά από τον Σύλλογο Ποντίων

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign