Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στις νησιωτικές περιοχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές κυρίως ώρες στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Παγετός αναμένεται να δημιουργηθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:
Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες και μόνο στην Κρήτη τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 9 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και 4 και 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου.
















