pontosnews.gr
Σάββατο, 8/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τη Δευτέρα η απολογία του πληρώματος του «Andromeda»

11/01/2018 - 5:44μμ
Η Ανδρομέδα μπορεί τελικά και να μην απειλεί τον γαλαξία μας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα απολογηθούν τα οκτώ μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Andromeda», το οποίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου, όπου μετέφερε 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες με προορισμό τη Λιβύη.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, έλαβαν προθεσμία από την Εισαγγελία Πειραιά για την απολογία τους. 

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

«Δεν υπάρχει καμία παρανομία αναφορικά με το φορτίο που μετέφερε το πλοίο. Το πλήρωμα κακώς κρατείται και οδηγήθηκε στην εισαγγελία. Αν μου ζητηθούν διευκρινήσεις από τις αρχές είμαι έτοιμος να μιλήσω αναλυτικά και έχω πολλά στοιχεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας στην οποία ανήκει το πλοίο «Andromeda» με σημαία Τανζανίας Θεόδωρος Ρέλλος.

Το πλήρωμα, που συνοδευόταν από άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έφθασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Κρήτη 2» και στις 10:30 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Τα εκρηκτικά που μετέφερε το πλοίο έχουν εκφορτωθεί, ήδη, στο λιμάνι του Ηρακλείου και όταν η δέσμευσή τους γίνει δεκτή από τις εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να μεταφερθούν σε κάποιο στρατόπεδο με τη συνδρομή του στρατού.

Το πλοίο που έχει κατασχεθεί διαπιστώθηκε, από την επιθεώρηση, ότι φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοΐα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος. Σχετικά με τις παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοΐα του πλοίου που φέρεται να έχει διαπιστώσει το Λιμενικό, ο Θεόδωρος Ρέλλος είπε ότι το πλοίο πραγματοποιούσε το τελευταίο ταξίδι του και μετά θα οδηγείτο για διάλυση στην Τουρκία.

Ζητούν την άμεση απομάκρυνση των εκρηκτικών υλών
Οι εκρηκτικές ύλες από το πλοίο «Andromeda» βρίσκονται στο λιμάνι του Ηρακλείου και για την αποφυγή κινδύνων για την δημόσια ασφάλεια, ζητεί ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης την άμεση απομάκρυνσή τους. Σύμφωνα με ενημέρωση του περιφερειάρχη, ποσότητα εκρηκτικών από προγενέστερη επιχείρηση του Λιμενικού, φυλάσσεται και στο λιμάνι στα Χανιά.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ζητώντας να ενεργήσουν τάχιστα για την άμεση απομάκρυνση των φορτίων.

«Για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες, παρακαλούμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση αυτών των εκρηκτικών υλών από το λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά και από λιμάνι των Χανίων. Ύστερα από τον κατάπλου του πλοίου “Andromeda” στο λιμάνι του Ηρακλείου και τον σχετικό έλεγχο των λιμενικών αρχών, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων της περιοχής του λιμένος Ηρακλείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε κατάστημα στον Άλιμο – Εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία

7/08/2026 - 11:33μμ
Η είσοδος της ΔΕΘ (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλασή της – Προϋπολογισμός 204,6 εκατομμύρια ευρώ

7/08/2026 - 10:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Διαρρήκτες πήραν από αυτοκίνητο αντικείμενα αξίας άνω των 19.000 ευρώ! – Δύο συλλήψεις

7/08/2026 - 9:00μμ
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος (φωτ.: ertnews.gr / Βασίλης Αναστασιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: «Τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει ο πατέρας, τι λέει ο οδηγός του φορτηγού

7/08/2026 - 7:14μμ
Ο καπνός από την πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας: Ο καπνός σκέπασε τις Μυκήνες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7/08/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Στεγαστικό επίδομα: Ποιοι 1.120 φοιτητές θα λάβουν 2.000 ή 2.500 ευρώ

7/08/2026 - 6:02μμ
Ο 55χρονος που είχε τον πατέρα του στον καταψύκτη, οδηγείται στα δικαστήρια Σπάρτης. Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστράς: «Τον έβαλα στην κατάψυξη για να τον κρατήσω άφθαρτο» – Ελεύθερος ο 55χρονος

7/08/2026 - 5:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Στεφάνι Κορινθίας – Μήνυμα από το 112, στη μάχη 7 εναέρια μέσα

7/08/2026 - 4:46μμ
Στο βάθος διακρίνεται καπνός από τη φωτιά στο Μονοπήγαδο Θέρμης. Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Sakis Garmezis)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μονοπήγαδο Θέρμης

7/08/2026 - 4:41μμ
(Πηγή: Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργαδικιωτών «Η Αφθόνη»)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυργαδίκια Χαλκιδικής: Έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει ο προσφυγικός οικισμός – Η ιστορία του ξεριζωμού από την Αφθόνη του Μαρμαρά

7/08/2026 - 2:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi)

Φωτιά σε κατάστημα στον Άλιμο – Εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία

2 ώρες πριν
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ζητάμε εκ νέου την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από την Ελλάδα

3 ώρες πριν
Η είσοδος της ΔΕΘ (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

ΔΕΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλασή της – Προϋπολογισμός 204,6 εκατομμύρια ευρώ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

4 ώρες πριν
Άποψη της Δέσμενας σήμερα (φωτ.: facebook.com/omer.bayram.7771586)

Δέσμενα: Το ελληνικό χωριό – αετοφωλιά της Αργυρούπολης του Πόντου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign