pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ιστορικές οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια

25/12/2017 - 10:15μμ
Σχοινάς: Η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Κι αυτό έγινε λόγω των ιστορικών θυσιών του ελληνικού λαού τα τελευταία 7-8 χρόνια, όπως ανέφερε στο χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».

«Αυτό είναι το κεφάλαιο τώρα που τοκίζουμε, αυτή είναι η ιστορική κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική ιστορία.

»Αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης πρέπει να το κατοχυρώσουμε, πρέπει να το προστατέψουμε και είναι και η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζουμε τις μεταμνημονιακές μας στοχεύσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεννόηση, ενότητα, πλατειά στήριξη αυτού του αμετάκλητου προσανατολισμού της Ευρώπης προς την Ελλάδα αλλά και αμετάκλητη στροφή της ευρωπαϊκής και ελληνικής κοινής γνώμης προς μια κοινή κατεύθυνση, προς μια κοινή διαδικασία, ένα κοινό μέλλον που θα μας ενώνει», ανέφερε .

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως είναι σαφές ότι «τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε και είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί. Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, που είναι στο τελικό στάδιο, θα αποτελεί την αρχή των συζητήσεων για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα. Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα αρχίσουν και θα ενταθούν και θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια προοπτική αυτοπεποίθησης και θα την επιτρέψουν να πατήσει γερά στα πόδια της και θα καταστήσει σαφές σε όλους, φίλους, εταίρους, εχθρούς και αγορές ότι τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα δεν θα αναστραφούν και θα καταστήσουν αναμφισβήτητα ένα γεγονός ότι σε αυτή την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της, θα μπορεί να βασίζεται στην ενεργό στήριξη και αρωγή της Ευρώπης».

Για το μεταναστευτικό ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως μετά το κολασμένο καλοκαίρι του 2015 όταν κατέρρευσαν οι πύλες εισόδου της ΕΕ για ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, η ΕΕ έκανε πάρα πολλά δημιούργησε συνοριοφυλακή, επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία, υπάρχει συντονισμός επιχειρήσεων στη νότια Ιταλία, γίνεται διαχωρισμός των αιτούντων άσυλο από αυτούς που πρέπει να επιστραφούν κλπ. Τόνισε πως η νομοθεσία για το προσφυγικό πρέπει να αλλάξει για να μην πέφτουν τα βάρη στην Ελλάδα και την Ιταλία. «Αυτό θα γίνει, πιέζουμε όλοι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ώστε να βρεθεί μια λύση επιμερισμού των βαρών σε όλα τα κράτη μέλη και αυτό ήταν και το αντικείμενο των συζητήσεων στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Από τώρα μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αναδιαμόρφωση του Δουβλίνου και της μεταναστευτικής πολιτικής».

Σχολιάζοντας το Brexit ανέφερε πως «πρόκειται για ένα διαζύγιο, για μια διαδικασία πολύ στενάχωρη για την οποία τον λόγο τώρα έχουν οι τεχνικοί όπως οι δικηγόροι στα διαζύγιο για να βρούμε τους όρους ενός πολιτισμένου διαζυγίου. Πρέπει μέχρι τον Μάρτιο του 2018 να βρεθούν λειτουργικοί τρόποι για τον χωρισμό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σιταροχώραφα στην περιοχή Κρόκος Κοζάνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Στραβού)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα 50 αγρότες για μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων από το Ε9

24/12/2025 - 6:10μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/publicdomainpictures-14/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσός: Για πρώτη φορά η τιμή του έσπασε το φράγμα των 4.500 δολαρίων ανά ουγγιά

24/12/2025 - 4:33μμ
(Φωτ.: Ulrike Görgl / pixabey.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 124 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκ. δικαιούχους

23/12/2025 - 1:47μμ
(Φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Λαζαρίδης: Πέθανε μια από τις κορυφαίες μορφές της ελληνικής οινοποιίας

21/12/2025 - 7:47μμ
Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Σωτηρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμπανάκι από ΥΠΕΝ: «Τρέξτε τους πολεοδομικούς σχεδιασμούς» – Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων

20/12/2025 - 12:43μμ
Λογαριασμός από την ΕΥΔΑΠ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης

19/12/2025 - 10:35πμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Diamonds of the Greek Economy: Κυριάκος Πιερρακάκης, «Η αναγνώριση είναι ένα βήμα για να προχωράς μπροστά»

18/12/2025 - 8:27μμ
Κατάστημα των ΕΛΤΑ (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα κλείσουν, θα μετασχηματιστούν – Παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών σε καταστήματα της γειτονιάς.

18/12/2025 - 12:00μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους

16/12/2025 - 11:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Κορυφώνεται η πενθήμερη «μάχη» στη Βουλή – Δείτε live τη συζήτηση

16/12/2025 - 7:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μυστηριακοί, πανέμορφοι και χειμωνιάτικοι Μωμόγεροι στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, με το φακό του Αθανάσιου Γκάντου. Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Αθανάσιος Γκάντος)

Κοζάνη σημαίνει Μωμόγεροι – Χριστούγεννα στον Άγιο Δημήτριο και στον Τετράλοφο με το ποντιακό δρώμενο

20 λεπτά πριν
Διαφημιστική πινακίδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνοικία της Μόσχας (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

CNN: Η Ευρώπη απροετοίμαστη για πόλεμο με τη Ρωσία – «Το ρίσκο είναι ξανά πραγματικό»

46 λεπτά πριν
Απόσπασμα από κείμενο του Σμυρνιού ζαχαροπλάστη Παναγή Βαλάκη

«Σμυρνιά κάλαντρα» στη Μυτιλήνη του 1935 – «Η Σμύρνη ίτανε πολιτία με τα ούλα τσι»

1 ώρα πριν
Φωτογραφία του Κωνσταντίνου Γκίνη από το Silver alert

Άνω Πορόια: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνο Γκίνη

2 ώρες πριν
Ο μητροπολίτης Ζάμπιας με τα παιδιά του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου Λουσάκας (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)

Τα ελληνικά κάλαντα αντήχησαν στη Ζάμπια: Χριστούγεννα με άρωμα Ελλάδας στην καρδιά της Αφρικής

2 ώρες πριν
Παιδιά Ελλήνων στην Τασκένδη (πηγή: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς)

«Το ελληνικό θαύμα στην Τασκένδη»: Έκθεση-αφιέρωμα στον ελληνισμό της Κεντρικής Ασίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign