pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο «μύθος» του Στέλιου Καζαντζίδη στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου

11/12/2017 - 7:50μμ
Ο «μύθος» του Στέλιου Καζαντζίδη στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η ζωή του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή, του «Στέλιου» που «υπάρχει» βαθιά ριζωμένος στις ψυχές των Ελλήνων, είναι το θέμα της παράστασης Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή του όλη, που κάνει πρεμιέρα ανήμερα τα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου) στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ένα προσφυγόπουλο, γιος του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει τη ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ίσως ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας.

Το έργο-αφιέρωμα στον θρυλικό καλλιτέχνη έχει σκηνοθετήσει η Μιμή Ντενίση.

«Το έχει το κάρμα μου φαίνεται να ασχολούμαι με τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Αυτό το κείμενο δεν είναι ένα έργο όπως όλα τα άλλα. Είναι μια θεατρική παράσταση και όχι μουσική, η οποία στηρίζεται στην ουσία της ζωής του Στέλιου, και όχι στα κουτσομπολιά. Ο Στέλιος, άλλωστε, ως γνωστόν, δεν ήθελε ποτέ να ασχολείται με τα δεύτερα. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν. Ήταν ένα φαινόμενο φωνής και ήθους. Εξάλλου, μια σκετή φωνή δεν αρκεί για να σε λατρέψει το κοινό», υπογράμμισε η Μιμή Ντενίση και αποκάλυψε ότι το έργο τής πρωτοπροτάθηκε πριν από τρία χρόνια, την περίοδο που η ίδια ασχολούνταν με την «Σμύρνη μου αγαπημένη». 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η γνωστή θιασάρχης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στον Ελληνικό Κόσμο, δεν αποκλείεται μετά από αυτήν την παράσταση να ακολουθήσει και ταινία!

Η πλούσια ζωή του «Στέλιου της Ελλάδας» ξεδιπλώνεται στην ενδιαφέρουσα παράσταση, το «χτίσιμο» της οποίας έγινε με βάση τα όσα γράφονται στο βιβλίο των φίλων του Καζαντζίδη, Νίκου Τζανιδάκη και Πάνου Υφαντή «Απομεσήμερο με το Στέλιο». Τα κείμενα της παράστασης έγραψαν η Μιμή Ντενίση και η Κωνσταντίνα Γιαχαλή.

Παράλληλα, από το θεατρικό περνούν και εμβληματικές προσωπικότητες της μουσικής, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Χρυσίνης, ο Τσάντας, ο Τσιτσάνης. «Στην παράσταση θα δούμε την ιστορία του από 14 ετών μέχρι και την εποχή που πήρε την απόφαση να σταματήσει τις εμφανίσεις στα νυχτερινά μαγαζιά. Ουσιαστικά, ο επίλογος της είναι η γνωριμία του με την Βάσω. Όπως και στο βιβλίο, έχω βάλει τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής του. Αυτά που θα ήθελε εκείνος να μπουν» εξήγησε ο Ν. Τζανιδάκης.

«Δεν θα κάναμε ποτέ ένα έργο στο οποίο θα βλέπαμε την Μαρινέλλα ή την Καίτη Γκρέυ, γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του να τσακώνονται με τον Καζαντζίδη επί σκηνής. Αυτό δεν συνάδει ούτε με τις δικές μου ηθικές αξίες αλλά ούτε και με το ίδιο το θέατρο. Για αυτό άλλωστε και στο θεατρικό έχουμε κρατήσει τα ονόματα των προσώπων που έμειναν στη ζωή του. Εκείνα της Βάσως και της μητέρας του της Γεσθημανής. Οι κυρίες, οι έρωτες του δεν ονοματίζονται.», συμπλήρωσε η Μ. Ντενίση.  

Τον «Στελάρα» ενσαρκώνει στην παράσταση ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας, ο οποίος μίλησε εντυπωσιασμένος για τις αξίες και το ήθος του Καζαντζίδη ενώ την μητέρα του Γεσθημανή υποδύεται η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ο Αντώνης Λουδάρος υποδύεται έναν φανταστικό φίλο του τραγουδιστή, τον Γιορδάνη, ενώ ο Δημήτρης Σταρόβας θα ενσαρκώσει τον Χειλά, έναν θρυλικό μαγαζάτορα της εποχής. Ακόμη, στον ρόλο της θείας του θα δούμε την Νεφέλη Ορφανού, της τραγουδίστριας την Νίκη Παλληκαράκη, ενώ τέλος ο Σταύρος Νικολαΐδης θα ενσαρκώσει τρεις ρόλους, μεταξύ των οποίων και εκείνον του Μανώλη Χιώτη. 

«Ήταν ένα χρέος μου να γίνει η ζωή του Στέλιου θεατρικό» εξήγησε η σύζυγος του θρυλικού τραγουδιστή Βάσω Καζαντζίδη, συνεχίζοντας πως «η επιθυμία του ήταν να μεταφέρουμε τη ζωή του στην μεγάλη οθόνη. Ξεκινάμε όμως με το θεατρικό». Αξίζει να σημειωθεί πως για την παράσταση έχουν επιλεγεί τα καλύτερα τραγούδια του Στέλιου, γνωστές επιτυχίες αλλά και κομμάτια που πολλοί δεν έχουν φανταστεί ότι εκείνος έχει πει. Όπως είναι τα «Πέτρινα χρόνια», ή η «Καταχνιά». 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Kristopher Harris / flickr.com / commons.wikimedia.org)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντόλι Πάρτον: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και πλέον επιτυχημένη τραγουδίστρια της κάντρι – Και όχι μόνο

25/08/2026 - 10:07μμ
Ο Δημήτρης Κόκοτας στην κηδεία του πατέρα του, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου. Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

25/08/2026 - 3:53μμ
(Φωτ.: Χρήστος Μαρκίδης/Facebook)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρήστος Μαρκίδης: Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και ποιητής – Η διαδρομή του στην τέχνη

25/08/2026 - 12:39μμ
(Φωτ.: Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον αργαλειό της παράδοσης: Η τέχνη που συνεχίζεται στη Δράμα

24/08/2026 - 3:48μμ
Το ταλέντο τούς οδήγησε σ' ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη (φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνόπουλα κατακτούν το Berklee με υποτροφίες στην παραδοσιακή μουσική

22/08/2026 - 2:35μμ
(Φωτ.: instagram / madonna)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαντόνα: «Ένιωσα την παρουσία του Θεού» στην Πάτμο

22/08/2026 - 8:35πμ
Μέρος της αφίσας (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Ελεύθερη είσοδος και ξεναγήσεις κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι

21/08/2026 - 12:02πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαντόνα: Η επίσκεψη στα Μετέωρα και η ιδιωτική συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής Βαρλαάμ

16/08/2026 - 7:57μμ
Ο Βασίλης Βασιλειάδης, ένας από τους σημαντικούς Έλληνες κατασκευαστές κλασικής κιθάρας, κατασκευάζει μία κιθάρα στο εργαστήριό του στην Κοζάνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Στραβού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Βασιλειάδης: Ο Κοζανίτης οργανοποιός που ταξιδεύει τις κιθάρες του στην Ευρώπη

16/08/2026 - 1:14μμ
(Πηγή: ebu.ch)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η Eurovision τον Μάιο του 2027

13/08/2026 - 1:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

12 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο η Γκίκα στην πάλη

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: Kristopher Harris / flickr.com / commons.wikimedia.org)

Ντόλι Πάρτον: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και πλέον επιτυχημένη τραγουδίστρια της κάντρι – Και όχι μόνο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

2 ώρες πριν
(Φωτ,: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο μπάντμιντον η Σωτηρίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV