Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, μετά από την ολοκλήρωση της πορείας για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Προσήχθησαν ακόμη 26 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.
Οι συλληφθέντες είναι 8 Έλληνες, εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι ενώ οι υπόλοιποι ηλικίας από 19 έως 36 ετών, και τρεις αλλοδαποί. Πρόκειται για έναν ανήλικο Ρουμάνο, έναν 18χρονο Αλβανό και έναν 26χρονο Ιταλό. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε κοινόχρηστους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί – εμπρηστικοί μηχανισμοί
- 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ
- 8 γκαζάκια
- 5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό
- 29 γυάλινα μπουκάλια
- 9 αντιασφυξιογόνες μάσκες.
















