pontosnews.gr
Σάββατο, 18/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέλιος Καζαντζίδης – Γιώργος Λιάνης: 32 χρόνια φιλίας σε ένα βιβλίο

6/12/2017 - 10:15πμ
Στέλιος Καζαντζίδης - Γιώργος Λιάνης: 32 χρόνια φιλίας σε ένα βιβλίο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τι ήταν λοιπόν ο Καζαντζίδης; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει ο Γιώργος Λιάνης στο έργο του Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, η Ψυχή, η Ζωή του (εκδόσεις Άγκυρα), το οποίο όμως δεν είναι ούτε βιογραφία, ούτε αγιογραφία του σπουδαίου Έλληνα τραγουδιστή, όπως τόνισε ο συγγραφέας. Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο θα εμφανιστεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν από το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο Παλλάς.

Λιάνης: Ουσιαστικά αποτελεί μια μεγάλη δική μου προσπάθεια να καταγράψω τη συλλογική και εθνική όραση γύρω από το φαινόμενο «Καζαντζίδης».

«Καθώς ο καιρός περνούσε και η “φτωχομάνα” σπάραζε μέσα στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ένα πρόσωπο ανέβαινε σταθερά και μεσουρανούσε. Κι αυτό το πρόσωπο ήταν του Στέλιου Καζαντζίδη. Αναπνέαμε όλοι μας μέσα στο οξυγόνο της φωνής του. Για τους περισσότερους από εμάς η αγάπη για τον Καζαντζίδη ήταν θρησκευτική υπόθεση. Αν υπήρχε μία μαγνητοταινία, οι μοναδικές φωνές που θα περνούσαν στην αιωνιότητα, θα ήταν η δική του και του Μάνου Κατράκη. Η φωνή του ήταν ήδη ένα άγαλμα κι όλοι καταθέταμε στεφάνια σ’ αυτό».

Το παραπάνω απόσπασμα περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, το οποίο κυκλοφορεί με την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως είπε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο επιχειρηματίας τον είχε ακούσει να μιλάει σε μια διάλεξη για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Όταν τελείωσε, τον ρώτησε πώς και γνώριζε τόσα πολλά για τον σπουδαίο τραγουδιστή. Του απάντησε ότι είχε υπάρξει φίλος του για 32 χρόνια. «Μου πρότεινε, λοιπόν, όλα αυτά να τα βάλω σε ένα βιβλίο. Μέσα σε έξι μήνες κάθισα και το έγραψα και αποφάσισα να το εκδώσω στην Άγκυρα, έναν εκδοτικό οίκο που γνώριζα από μικρός, μιας και με τα βιβλία του γαλουχήθηκα», τόνισε ο Γιώργος Λιάνης.

Για τις ανάγκες της έκδοσης αξιοποιήθηκαν και μαρτυρίες φίλων και ανθρώπων που είχαν την τύχη να ζήσουν από κοντά τον Στέλιο Καζαντζίδη. «Ήταν ένα ψηλό βουνό γεμάτος χαράδρες. Ένας άνθρωπος ο οποίος, αν και διέθετε το χρυσό λαρύγγι, έψαχνε να ζήσει με οτιδήποτε άλλο εκτός από τη φωνή του», συμπλήρωσε ο συγγραφέας, και υπογράμμισε ότι όλες τις γυναίκες τις ζωής του τις πέρασε από το «τεστ του ψαρέματος». Δεν υπήρξε κάποια που ήταν μαζί του και δεν της άρεσε ή δεν γνώριζε από ψάρεμα.

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με δωρεάν είσοδο
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από την Άννα Παπαδημητρίου των εκδόσεων Άγκυρα, ήταν και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και μαέστρος Μανώλης Καραντίνης και οι ερμηνεύτριες Ηρώ Σαΐα και Μαρία Γράμψα. Και οι τρεις καλλιτέχνες θα βρίσκονται την επόμενη Τρίτη στο Παλλάς. Εκεί θα γίνει και η δεύτερη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, ενώπιον κοινού που θα μπορέσει να δει δωρεάν τη μουσική παράσταση, «αυτό θα ήθελε άλλωστε και ο ίδιος ο Στέλιος Καζαντζίδης», σχολίασε ο Γιώργος Λιάνης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Μανιάτης, Κώστας Μπαλαχούτης, Γιώργος Κακουλίδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

«Έκπληξη» της τελευταίας στιγμής στο μουσικό αφιέρωμα στον Στελάρα ο Αντώνης Ρέμος.

Τις σπουδαίες επιτυχίες του Καζαντζίδη θα ερμηνεύσουν και οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ηρώ Σαΐα, Χρήστος Μάστορας, Μαρία Γράμψα Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μανώλης Καραντίνης, τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Σοφία Σπυράτου, στην παρουσίαση ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων αναμένεται να βρεθούν η χήρα του Στέλιου Καζαντζίδη, Βάσω, αλλά και η 92χρονη νονά του, Μαρία. «Αν ζούσε σήμερα ο Καζαντζίδης θα ήταν 86 ετών. Η νονά του ήταν μόλις 6 ετών όταν τον βάφτισε. Και αυτό γιατί η μητέρα του όταν ήταν έγκυος είχε δει ένα όνειρο με την Παναγία που της έλεγε πως το παιδί που κυοφορούσε έπρεπε να το βαφτίσει Στέλιο μια παρθένα. Και έτσι έγινε», κατέληξε ο Γιώργος Λιάνης.

Γιώτα Βαζούρα

  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης στο Παλλάς. Η διανομή των δελτίων για τη δωρεάν είσοδο γίνεται από σήμερα, από τα ταμεία του θεάτρου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

17/10/2025 - 10:00μμ
(Πηγή: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - trailer)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννης Καποδίστριας: Η θυσία του έγινε το θεμέλιο ενός ολόκληρου έθνους – Η ταινία

17/10/2025 - 12:25πμ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

MTV: Τέλος εποχής για το θρυλικό κανάλι που άλλαξε τη σχέση μας με τη μουσική

15/10/2025 - 9:50μμ
Σκηνή από την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» που θα παιχτεί στο Πολεμικό Μουσείο,  από τη θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων σε σκηνοθεσία Έφης Πίκουλα-Βουγιουκλάκη για φιλανθρωπικό σκοπό (φωτ.: Αρχείο Λένας Ψαθά - Έφης Πίκουλα Βουγιουκλάκη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζητείται ψεύτης» για… καλό σκοπό στο Πολεμικό Μουσείο

14/10/2025 - 8:02μμ
Ο Άλκης Γιαννακάς τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου (φωτ.: facebook/Άλκης Γιαννακάς)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ρεμάλι της Φωκίωνως Νέγρη δεν ζει πια εδώ – «Έφυγε» στα 82 του ο Άλκης Γιαννακάς

14/10/2025 - 10:16πμ
Η Άννα Κυριακού σε μία από τις πολλές ταινίες που γύρισε με τη Φίνος Φιλμ (πηγή: finosfilm.com)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άννα Κυριακού: Η αγαπημένη θεία Μπεμπέκα από τις «Τρεις Χάριτες» έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, αγάπης και αναγνώρισης

13/10/2025 - 2:05μμ
Το θραύσμα του κιονόκρανου, το οποίο προέρχεται από το Λεωνιδαίο της Αρχαίας Ολυμπίας (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θραύσμα κιονόκρανου επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία – Είχε απομακρυνθεί παράνομα τη δεκαετία του ’60

11/10/2025 - 3:28μμ
Μέρος της δημοτικής έκτασης που παραχωρήθηκε για ανασκαφή, κοντά στη σύγχρονη Αρίσβη (φωτ.: Δήμος Δυτικής Λέσβου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Δυτική Λέσβο μπαίνει η αρχαιολογική σκαπάνη για να έρθει στο φως η αρχαία Αρίσβη

11/10/2025 - 11:57πμ
Γυναικείο άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς (πηγή: efa-kilkis.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κιλκίς: Γλυπτά του Αρχαιολογικού Μουσείου θα αφηγηθούν την ιστορία τους – Πώς μπορείτε να την ακούσετε

10/10/2025 - 3:36μμ
Ο Λάσλο Κρασναχορκάι στο σπίτι του έξω από τη Βουδαπέστη, 11 Ιουλίου 2012 (φωτ.: EPA / Gyula Czimbal)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025 στον Ούγγρο Λάσλο Κρασναχορκάι

9/10/2025 - 2:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

«Να σταματήσουν εκεί όπου βρίσκονται» ζήτησε από Μόσχα και Κίεβο ο Τραμπ – Δεν είπε ούτε ναι, ούτε όχι για τους Tomahawk

11 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Περαία: Από ρευματοκλοπές μέχρι παραβάσεις του ΚΟΚ διαπιστώθηκαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας

46 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)

Κατεχόμενα: Το «κοινοβούλιο» του Ψευδοκράτους ενέκρινε την πρόταση λύσης δύο κρατών – Για ποιον λόγο έγινε τώρα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 51 λόγω τεχνικού προβλήματος

2 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Λαμπρόπουλος με τη λύρα του (φωτ.: ΣΠΝ, εικ.: ΧΚ)

ΣΠΝ: Μεγάλη ποντιακή πρωτιά στις πανελλήνιες αποδήμων – Ο Κυριάκος Λαμπρόπουλος συγκέντρωσε βαθμολογία 97,6/100

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δημογραφικό: Η υπογεννητικότητα και η Εκπαίδευση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign