pontosnews.gr
Πέμπτη, 6/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στέλιος Καζαντζίδης – Γιώργος Λιάνης: 32 χρόνια φιλίας σε ένα βιβλίο

6/12/2017 - 10:15πμ
Στέλιος Καζαντζίδης - Γιώργος Λιάνης: 32 χρόνια φιλίας σε ένα βιβλίο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τι ήταν λοιπόν ο Καζαντζίδης; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα στο οποίο επιχειρεί να απαντήσει ο Γιώργος Λιάνης στο έργο του Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, η Ψυχή, η Ζωή του (εκδόσεις Άγκυρα), το οποίο όμως δεν είναι ούτε βιογραφία, ούτε αγιογραφία του σπουδαίου Έλληνα τραγουδιστή, όπως τόνισε ο συγγραφέας. Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο θα εμφανιστεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα, μία ημέρα πριν από το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο Παλλάς.

Λιάνης: Ουσιαστικά αποτελεί μια μεγάλη δική μου προσπάθεια να καταγράψω τη συλλογική και εθνική όραση γύρω από το φαινόμενο «Καζαντζίδης».

«Καθώς ο καιρός περνούσε και η “φτωχομάνα” σπάραζε μέσα στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ένα πρόσωπο ανέβαινε σταθερά και μεσουρανούσε. Κι αυτό το πρόσωπο ήταν του Στέλιου Καζαντζίδη. Αναπνέαμε όλοι μας μέσα στο οξυγόνο της φωνής του. Για τους περισσότερους από εμάς η αγάπη για τον Καζαντζίδη ήταν θρησκευτική υπόθεση. Αν υπήρχε μία μαγνητοταινία, οι μοναδικές φωνές που θα περνούσαν στην αιωνιότητα, θα ήταν η δική του και του Μάνου Κατράκη. Η φωνή του ήταν ήδη ένα άγαλμα κι όλοι καταθέταμε στεφάνια σ’ αυτό».

Το παραπάνω απόσπασμα περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, το οποίο κυκλοφορεί με την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως είπε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο επιχειρηματίας τον είχε ακούσει να μιλάει σε μια διάλεξη για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Όταν τελείωσε, τον ρώτησε πώς και γνώριζε τόσα πολλά για τον σπουδαίο τραγουδιστή. Του απάντησε ότι είχε υπάρξει φίλος του για 32 χρόνια. «Μου πρότεινε, λοιπόν, όλα αυτά να τα βάλω σε ένα βιβλίο. Μέσα σε έξι μήνες κάθισα και το έγραψα και αποφάσισα να το εκδώσω στην Άγκυρα, έναν εκδοτικό οίκο που γνώριζα από μικρός, μιας και με τα βιβλία του γαλουχήθηκα», τόνισε ο Γιώργος Λιάνης.

Για τις ανάγκες της έκδοσης αξιοποιήθηκαν και μαρτυρίες φίλων και ανθρώπων που είχαν την τύχη να ζήσουν από κοντά τον Στέλιο Καζαντζίδη. «Ήταν ένα ψηλό βουνό γεμάτος χαράδρες. Ένας άνθρωπος ο οποίος, αν και διέθετε το χρυσό λαρύγγι, έψαχνε να ζήσει με οτιδήποτε άλλο εκτός από τη φωνή του», συμπλήρωσε ο συγγραφέας, και υπογράμμισε ότι όλες τις γυναίκες τις ζωής του τις πέρασε από το «τεστ του ψαρέματος». Δεν υπήρξε κάποια που ήταν μαζί του και δεν της άρεσε ή δεν γνώριζε από ψάρεμα.

Μια μεγάλη μουσική εκδήλωση με δωρεάν είσοδο
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από την Άννα Παπαδημητρίου των εκδόσεων Άγκυρα, ήταν και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και μαέστρος Μανώλης Καραντίνης και οι ερμηνεύτριες Ηρώ Σαΐα και Μαρία Γράμψα. Και οι τρεις καλλιτέχνες θα βρίσκονται την επόμενη Τρίτη στο Παλλάς. Εκεί θα γίνει και η δεύτερη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, ενώπιον κοινού που θα μπορέσει να δει δωρεάν τη μουσική παράσταση, «αυτό θα ήθελε άλλωστε και ο ίδιος ο Στέλιος Καζαντζίδης», σχολίασε ο Γιώργος Λιάνης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Μανιάτης, Κώστας Μπαλαχούτης, Γιώργος Κακουλίδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

«Έκπληξη» της τελευταίας στιγμής στο μουσικό αφιέρωμα στον Στελάρα ο Αντώνης Ρέμος.

Τις σπουδαίες επιτυχίες του Καζαντζίδη θα ερμηνεύσουν και οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ηρώ Σαΐα, Χρήστος Μάστορας, Μαρία Γράμψα Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μανώλης Καραντίνης, τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Σοφία Σπυράτου, στην παρουσίαση ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων αναμένεται να βρεθούν η χήρα του Στέλιου Καζαντζίδη, Βάσω, αλλά και η 92χρονη νονά του, Μαρία. «Αν ζούσε σήμερα ο Καζαντζίδης θα ήταν 86 ετών. Η νονά του ήταν μόλις 6 ετών όταν τον βάφτισε. Και αυτό γιατί η μητέρα του όταν ήταν έγκυος είχε δει ένα όνειρο με την Παναγία που της έλεγε πως το παιδί που κυοφορούσε έπρεπε να το βαφτίσει Στέλιο μια παρθένα. Και έτσι έγινε», κατέληξε ο Γιώργος Λιάνης.

Γιώτα Βαζούρα

  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης στο Παλλάς. Η διανομή των δελτίων για τη δωρεάν είσοδο γίνεται από σήμερα, από τα ταμεία του θεάτρου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάκης Χαλκιάς: Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι

6/08/2026 - 4:41μμ
(Φωτ.: Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης: Από τη Θράκη στην Ινδονησία και στο Jakarta World Folk Festival 2026

6/08/2026 - 11:31πμ
Ο Λάκης Χαλκιάς (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα η κηδεία του Λάκη Χαλκιά στο Α’ Νεκροταφείο

6/08/2026 - 8:35πμ
Η διαφημιστική αφίσα της «Οδύσσειας» του Κρ.Νόλαν
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οδύσσεια, 2026 μ.Χ.: Από τον Όμηρο στον Κρίστοφερ Νόλαν – Τα έπη που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και τη σκηνή

5/08/2026 - 10:08μμ
Αρχαιολογικός χώρος Ραμνούντα (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ραμνούντας: Η άγνωστη καστροπολιτεία της Αττικής με δύο λιμάνια και το ιερό της Νέμεσης

5/08/2026 - 3:16μμ
Ο Λάκης Χαλκιάς (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Πέμπτη η κηδεία του Λάκη Χαλκιά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

4/08/2026 - 4:10μμ
Άποψη του πύργου της πύλης του Κάστρου των Μογλενών (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέλλα: Το Κάστρο των Μογλενών ανοίγει ξανά τις πύλες του

4/08/2026 - 9:21πμ
Ο Λάκης Χαλκιάς στη Βαρβάκειο, την Τσικνοπέμπτη του 2016 (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάκης Χαλκιάς: Όταν ξεσήκωνε τη Βαρβάκειο αγορά, την Τσικνοπέμπτη του 2016

3/08/2026 - 2:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Χαλκιάς – Από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού τραγουδιού

3/08/2026 - 9:06πμ
Ο Βίνσεντ Παστόρε ως «Big Pussy» (πηγή: HBO / commons.wikimedia.org)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βίνσεντ Παστόρε: Πέθανε ο Ιταλοαμερικανός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Big Pussy»

2/08/2026 - 2:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας σήμερα και αύριο

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Λάκης Χαλκιάς: Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι

39 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/
Alexi Giannoulias)

Ελληνοαμερικανός διεκδικεί τη δημαρχία του Σικάγου – Ποιος είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Καστοριά: Έκτακτα μέτρα μετά τον εντοπισμό ευλογιάς των προβάτων στον Γέρμα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 26χρονου Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας Ελίζαμπεθ Τζέιν Ρος, στον ανακριτή (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)

Προφυλακιστέος ο 26χρονος Αφγανός που κατηγορείται για τον φόνο της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Christos Topkaras)

Ποντιακοί χοροί στο αεροδρόμιο της Ρόδου: Η παράδοσή μας «πέταξε» σε όλο τον κόσμο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign