Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και σε μια αίθουσα όπου ακουγόταν μόνο η ανάσα των παρόντων, αναλύθηκαν θέματα υψίστης σημασίας και εθνικού ενδιαφέροντος που άφησαν άφωνο το κοινό. Η Πρωτοβουλία των Δελφών για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και οι εκδόσεις Ινφογνώμων παρουσίασαν εκδήλωση-συζήτηση για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο περιβάλλον των νέων πολεμικών απειλών στη Μέση Ανατολή, της ελληνοαμερικανικής προσέγγισης και της κρίσης της ΕΕ, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου Η Κύπρος στο Στόχαστρο – Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: Κώστας Ευσταθίου, βουλευτής Λευκωσίας, μέλος Πολιτικού Γραφείου Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου ΕΔΕΚ, Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης-συγγραφέας, και Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Σ. Καλεντερίδης. Στη συζήτηση παρενέβη ο Κλεάνθης Γρίβας, ψυχίατρος-νευρολόγος και δρ Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Στο τέλος οι ομιλητές δέχτηκαν ερωτήσεις από το κοινό και στη συνέχεια ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων Λάκης Ιωαννίδης, δρ δικηγόρος-οικονομολόγος, ο πρόεδρος των Κυπρίων φοιτητών Θεσσαλονίκης και μέλη του συλλόγου, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι αξιωματικοί κ.ά.
Κείμενο, φωτογραφίες: Μιχάλης Καϊκουνίδης.
















