pontosnews.gr
Πέμπτη, 17/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βραβείο εξοικονόμισης ενέργειας στο νοσοκομείο Γρεβενών

26/11/2017 - 11:21πμ
Βραβείο εξοικονόμισης ενέργειας στο νοσοκομείο Γρεβενών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε το νοσοκομείο Γρεβενών, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Εφαρμόζοντας απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στο νοσοκομείο Γρεβενών, οι υπάλληλοι τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μείωσαν τα έξοδα κατανάλωσης σε ηλεκτρική ενέργεια, νερό και θέρμανση.

Αποτέλεσμα ήταν να εξοικονομηθεί την τετραετία 2012-2016 το ποσό των 850.000 ευρώ!

Η προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας ήταν μια ιδέα του τεχνικού διευθυντή του Νοσοκομείου Γρεβενών Βύρωνα Μπακαΐμη, που την υλοποίησε με την βοήθεια των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας. Στην τετραετία 2012 – 16 υπήρξε μείωση της κατανάλωσης κατά 70% στο νερό, κατά 50 % στα έξοδα θέρμανσης, και κατά 35% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που κατατάσσει το νοσοκομείο της πόλης πρότυπο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ διεκδικεί και το παγκόσμιο βραβείο εξοικονόμησης ενέργειας.

Πριν από μερικές ημέρες η πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikic – Boehm σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, απένειμαν το εθνικό βραβείο Energy Globe Ελλάδας 2017, για το έργο εξοικονόμησης που επιτελέστηκε σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη του νοσοκομείου. Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος του έργου Βύρωνας Μπακαΐμης, ενώ, εκτός από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, παρέστησαν και εκπρόσωποι υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο έργο είναι υποψήφιο, μαζί με 2.000 έργα από όλο τον κόσμο, για να διεκδικήσει το διεθνές βραβείο Energy Globe 2017 στην κατηγορία του, στο πλαίσιο της τελετής που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2018 στην Τεχεράνη. Ο θεσμός των βραβείων Energy Globe αποτελεί σήμερα παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό βραβείο, με τη συμμετοχή 180 και πλέον χωρών.

«Αλλάξαμε τη συνηθισμένη στάση και συμπεριφορά του προσωπικού»
Για το σημαντικό αυτό επίτευγμα του νοσοκομείου Γρεβενών μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βύρωνας Μπακαΐμης, τονίζοντας πως αυτό που έπρεπε να αλλάξει ήταν η νοοτροπία του προσωπικού. «Τους στόχους αυτούς τούς πετύχαμε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου, εφαρμόζοντας απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας που ο καθένας ακολουθεί στο σπίτι του. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσαμε, αρχικά, ήταν οι αγκυλώσεις και οι συνήθειες του προσωπικού σε όλη τη βαθμίδα λειτουργίας του νοσοκομείου», ανέφερε.

Από τους διακόπτες φωτισμού, που πρέπει να κλείνουν όταν εξέρχεται κάποιος από έναν χώρο, την αλόγιστη χρήση του κλιματιστικού, ακόμη και σε χώρους που δεν υπάρχει αναγκαιότητα, ή την περιττή θέρμανση, ακόμη και σε αποθηκευτικούς χώρους.

Το πρώτο βήμα ήταν η εκτενής ενημέρωση του προσωπικού, ενώ ακολούθησαν οι ενημερωτικές αφίσες και υπενθυμίσεις σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, όπου δινόταν έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας επισήμανε ότι «η συστηματική υπενθύμιση των κανόνων εξοικονόμησης σε ενέργεια θέρμανση και νερό δεν σταμάτησε ποτέ από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας. Στην προσπάθεια αυτή εντάχθηκαν ακόμη και οι ασθενείς με τους συνοδούς τους, που φιλοξενούνταν τουλάχιστον μια βδομάδα στους χώρους των κλινικών του νοσοκομείου».

Επιπρόσθετα, σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης έγιναν ορισμένες «έξυπνες» μικροπαρεμβάσεις, με τοποθέτηση χρονοδιακοπτών, που ρυθμίζουν τη λειτουργία σε θέρμανση και φωτισμό συγκεκριμένων χώρων. Για παράδειγμα, ο κλιματισμός και η θέρμανση του χώρου των διοικητικών υπηρεσιών έκλεινε αυτόματα τις αργίες, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, που οι χώροι ήταν κλειστοί, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Παράλληλα, ο Βύρων Μπακαΐμης αποκάλυψε ότι αντιμετωπίστηκε με σχολαστικότητα η υδροδότηση των χώρων του νοσοκομείου, αλλάχτηκαν όλα τα φλοτέρ στις υδροδεξαμενές και στους χώρους υγιεινής και όπως τόνισε «μόνο από αυτήν την ενέργεια είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από το πρώτο δίμηνο». Σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «ξοδεύτηκαν 10.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού και υλικών για να εξοικονομήσουμε στην τετραετία 850.000 ευρώ», και ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρξει κάποια χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα και ότι οφείλονται «στην αρχική επιμονή της τεχνικής μας υπηρεσίας», που στη συνέχεια η ιδέα της «αγκαλιάστηκε» από «όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του νοσοκομείου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Σε χωριστά κελιά στον Κορυδαλλό οι δύο γιατροί – Η νέα εξέλιξη και η κατάθεση που περιμένουν οι Αρχές

17/09/2026 - 3:57μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 14χρονος συνελήφθη για απειλές με μαχαίρι σε συμμαθητές του

17/09/2026 - 1:54μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τιμολόγηση στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας

17/09/2026 - 12:33μμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες – Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

17/09/2026 - 11:38πμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στην ανακρίτρια η 18χρονη για την κακοποίηση του νεογέννητου – Μάχη για τη ζωή του δίνει το βρέφος

17/09/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον Κορυδαλλό οι δύο γιατροί – Τα νέα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές

17/09/2026 - 8:54πμ
Μετά τη βροχή (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Πού θα επιμείνουν οι βροχές, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

17/09/2026 - 8:08πμ
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Σε ιατρείο που στεγάζεται εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να έπαθε την ανακοπή, προτού μεταφερθεί στο «Ελπίς». Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Η έρευνα ανοίγει τώρα και στους ελέγχους του ιατρείου – Τι απαντά ο ΙΣΑ

16/09/2026 - 11:32μμ
Ταξί στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Τι αλλάζει στα κόμιστρα – Ακριβότερα αεροδρόμια και αναμονή

16/09/2026 - 8:45μμ
Ο Αλκέτ Ριζάι το 2013, κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Λαμίας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλκέτ Ριζάι: Άφαντος για τρίτο 24ωρο – Τον αφόπλισε, τον αναγνώρισε και του επέστρεψε το όπλο

16/09/2026 - 8:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)

Υπόθεση Μαζωνάκη: Σε χωριστά κελιά στον Κορυδαλλό οι δύο γιατροί – Η νέα εξέλιξη και η κατάθεση που περιμένουν οι Αρχές

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία / Julia Kowacic)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας: «Χρυσός» ο Μουσελίμης στην Ισπανία

28 λεπτά πριν
Επιστολή γραμμένη στα καραμανλίδικα, από το Κιρκχαρμάν της Αμάσειας, περίπου το 1910.
(πηγή: Wikimedia Commons, Public Domain)

Μια επιστολή από την Αμάσεια: Οι Πόντιοι που έγραφαν τουρκικά με ελληνικά γράμματα, τα καραμανλίδικα

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Alexis Giannoulias)

Οι προτεραιότητες του Ελληνοαμερικανού Αλέξη Γιαννούλια στην κούρσα για τη δημαρχία του Σικάγο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Μακροχώρι: Ο Αγιασμός και δύο θεατρικές βραδιές άνοιξαν τη νέα χρονιά για τον Σύλλογο Ποντίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Θεσσαλονίκη: 14χρονος συνελήφθη για απειλές με μαχαίρι σε συμμαθητές του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV