Στα… ασπρόμαυρα βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Basket League καθώς ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε σήμερα του Άρη με 63-57 στο «PAOK Sports Arena», στο παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Ο Λάκι Τζόουνς αλλά και οι «παλιοσειρές» του ΠΑΟΚ έκαναν τη διαφορά, δίνοντας τη δεύτερη φετινή νίκη στον Δικέφαλο του Βορρά.
Ο ΠΑΟΚ πήρε μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο από τους Κιτρινόμαυρους και το έκανε εκμεταλλευόμενος πλήρως τα λάθη του αντιπάλου του (πήρε 24 πόντους από αυτά). Από την άλλη ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει από το -15, κράτησε τον ΠΑΟΚ για περισσότερο από επτά λεπτά δίχως σκορ μειώνοντας σε 54-53, αλλά στο φινάλε δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του. Τα δεκάλεπτα: 18-18, 31-31, 54-39, 63-57.
Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας: ΑΕΚ-Κόροιβος Αμαλιάδας 86-60, ΓΣΛ Φάρος-Τρίκαλα 77-70, Λαύριο-Κολοσσός Ρόδου 80-62, Προμηθέας Πατρών-Κύμη 93-82.