Ακόμα 676 έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Φ. Κένεντι δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ. Πρόκειται κυρίως για διαβαθμισμένες αναφορές της CIA, που είχαν μείνει απόρρητες για αρκετές δεκαετίες.
Παρά τον όγκο των εγγράφων, δεν υπάρχουν μεγάλες αποκαλύψεις σε αυτά για το ποιος τελικά ευθύνεται για τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
Ανάμεσα σε αυτά τα έγγραφα, υπάρχουν 553 φάκελοι που δεν είχαν δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Πρόκειται για αναφορές για απόπειρες στρατολόγησης σοβιετικών διπλωματών που υπηρετούσαν στο εξωτερικό και απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχαν υποκλαπεί. Παράλληλα, υπάρχουν ντοκουμέντα του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Άμυνας και μιας επιτροπής του Κογκρέσου που ερεύνησε τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας, στην Πολιτεία του Τέξας.
Το συμπέρασμα εκείνης της επιτροπής είναι ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ διέπραξε μόνος του τη δολοφονία. Αυτό το γεγονός αμφισβητείται, καθώς οι θεωρίες συνομωσίας γύρω από τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι είναι πολλές και ποικίλουν οι πιθανοί υπεύθυνοι. Καταγράφεται επίσης μια επίσκεψη του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ στην πόλη του Μεξικό.
Πληροφορίες για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Το μέγεθος των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι μεγάλο και εκτός από πληροφορίες για την υπόθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, περιλαμβάνονται στοιχεία για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και την προσωπική του ζωή. Μάλιστα, φέρεται να είχε σχέση με τη σύζυγο ενός οδοντιάτρου και ίσως να είναι πατέρας ενός κοριτσιού.
Στην αναμονή οι υπόλοιποι φάκελοι
Αυτός είναι ο τρίτος… γύρος δημοσίευσης εγγράφων από τα αμερικανικά Εθνικά Αρχεία για την υπόθεση, όπως προέβλεπε ο νόμος του 1992 που προέβλεπε πως όλα τα ντοκουμέντα που συνδέονταν με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι θα δημοσιοποιούνταν σε 25 χρόνια. Δημοσιεύτηκαν 3.810 φάκελοι την 24η Ιουλίου και ακόμα 2.891 την 26η Οκτωβρίου.
Ακόμα υπάρχουν φάκελοι που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δίνει προθεσμία έξι μήνες σε FBI και CIA, για να του παρουσιάσουν τους λόγους για τους οποίους πιέζουν τα εναπομείναντα «ευαίσθητα» διαβαθμισμένα έγγραφα να μη δημοσιοποιηθούν. Πάντως, στις τελευταίες αποκαλύψεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε να μη δημοσιευτούν έγγραφα που αφορούν άτομα τα οποία είναι ακόμα εν ζωή.