Ώρες αγωνίας έζησαν περισσότερα από είκοσι πρόσφυγες και μετανάστες όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο βρίσκονταν βυθίστηκε στην περιοχή της Καλόλιμνου. Παρά την άμεση παρέμβαση του λιμενικού και παραπλεόντων πλοίων, μια γυναίκα πνίγηκε.
Ευτυχώς κατάφεραν να περισυλλέξουν σώους οκτώ άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα παιδάκι.
Ένας από τους διασωθέντες είπε ότι στο σκάφος επέβαιναν 22-24, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο τουριστικά σκάφη κι ένα φορτηγό πλοίο.
Πιο τυχεροί στάθηκαν τουλάχιστον 127 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν, σήμερα τα ξημερώματα, σε δύο διαφορετικά περιστατικά στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.
Ειδικότερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε και διέσωσε 65 ανθρώπους που επέβαιναν σε πλωτή μηχανοκίνητη λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης. Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 62 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο προέβη το πρωί πλωτό σκάφος της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.
- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
















