Οι απανταχού συνωμοσιολόγοι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι μπορούν να είναι μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, καθώς μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ενέκρινε τη δημοσιοποίηση χιλιάδων φακέλων, ωστόσο αποφάσισε να καθυστερήσει για έξι μήνες την αποκάλυψη ορισμένων «ευαίσθητων» πληροφοριών.
Σύμφωνα με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος αποφάσισε να ικανοποιήσει τα πιεστικά αιτήματα κυρίως της CIA και του FBI και τελικά να αφήσει 300 έγγραφα στο σκοτάδι, καθώς θεωρείται ότι συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο έδωσε προθεσμία στα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών για να εξηγήσουν τους λόγους, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση.
Η δολοφονία Κένεντι αποτελεί μέχρι και σήμερα, 54 χρόνια μετά, αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας. Στα 2.800 έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν αποκαλύπτονται ορισμένες πτυχές της υπόθεσης, τη συνωμοσιολογία που ακολούθησε και το αντικομμουνιστικό πνεύμα της εποχής. Χαρακτηριστικό είναι ένα έγγραφο της CIA από υποκλαπείσα συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου 1963, κατά την οποία Αμερικανοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι άκουσαν τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τον πρώην πεζοναύτη που κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον Τζον Κένεντι, να μιλάει δύο μήνες πριν από τη δολοφονία σε «σπαστά ρωσικά» με πράκτορα της KGB στην Πόλη του Μεξικού.
Σε ένα άλλο έγγραφο του πανίσχυρου διευθυντή του FBI Τζέι Έντγκαρ Χούβερ προς τον Λευκό Οίκο, τον Δεκέμβριο του 1966, περιγράφονται πληροφορίες πηγής του FBI. Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αποδείξεις ότι ο πρώην πρόεδρος Λίντον Τζόνσον ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία Κένεντι. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Σοβιετικοί περιέγραφαν τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ ως έναν «νευρωτικό μανιακό» που δεν είχε σχέση με τη Ρωσία, απλά «ήταν άπιστος προς τη χώρα του».
Στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα ακόμα σημείωμα του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι μία ημέρα πριν από τη δολοφονία είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα στο γραφείο του από κάποιον που μιλώντας του ήρεμα του ανέφερε ότι ήταν μέλος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σκοτώσει τον δολοφόνο του JFK – όπως πράγματι έγινε δύο μέρες μετά, με δράστη τον Τζακ Ρούμπι. «Εμείς ενημερώσαμε τον αρχηγό της αστυνομίας ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επιπρόσθετη ασφάλεια, αλλά αυτό δεν έγινε», έγραφε τότε ο διευθυντής του FBI.
Επιπλέον το 1978, σύμφωνα με τα έγγραφα, επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας επισκέφθηκε την Κούβα προκειμένου να ερευνήσει τις προσπάθειες του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ να πάρει βίζα, αλλά και τις επισκέψεις του Τζακ Ρούμπι στο νησί το 1959. Μάλιστα, υπήρξε συνάντηση των γερουσιαστών με τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ούτε ο ίδιος ούτε η κουβανική κυβέρνηση είχαν ανάμειξη στη δολοφονία. Ωστόσο, σε άλλο έγγραφο σημειώνεται ότι τα νέα της δολοφονίας έφεραν «χαρά» στον Κουβανό πρεσβευτή και στο επιτελείο του.