pontosnews.gr
Κυριακή, 29/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόλεμος κατασκόπων στο διαδίκτυο: Iσραηλινοί έβλεπαν Ρώσους να παρακολουθούν τις ΗΠΑ

11/10/2017 - 9:31μμ
Τούρκοι χάκερ υποστηρίζουν ότι χτύπησαν κυβερνητικούς ιστότοπους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ισραηλινοί κατάσκοποι παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να εξαπολύουν επιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας τους πηγαίους κώδικες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες κατάφεραν να δουν, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, πώς οι Ρώσοι μπήκαν σε πληροφοριακά συστήματα χάρη στο δημοφιλέστατο αντιβιοτικό πρόγραμμα της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab που χρησιμοποιείται από σχεδόν 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μεταξύ αυτών των χρηστών ήταν, μέχρι πρόσφατα, και οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους για την «εισβολή» και κατόπιν ελήφθη η απόφαση, τον περασμένο μήνα, να απεγκατασταθούν όλα τα προγράμματα Kaspersky από όλους τους κυβερνητικούς αμερικανικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποιώντας αυτό το αντιβιοτικό ως «Δούρειο Ίππο», οι ρωσικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκτήσουν έγγραφα της NSA (της υπηρεσίας ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ) από την οποία είχε κλέψει μεγάλο αριθμό εγγράφων και ο Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Ρώσοι έκλεψαν απόρρητα έγγραφα από έναν υπάλληλο της NSA που τα είχε αποθηκεύσει στον προσωπικό υπολογιστή του.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στις 6 Οκτωβρίου από την εφημερίδα Wall Street Journal. Η εταιρεία Kaspersky είχε τονίσει τότε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για συνεργασία της με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Το να καταχρόμαστε την εμπιστοσύνη των πελατών μας για να διευκολύνουμε την κατασκοπεία μιας κυβέρνησης θα ήταν αντίθετο με την ηθική μας» διαβεβαίωσε ο ιδρυτής της, Γεβγκένι Κασπέρσκι.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Kaspersky Lab Αντόν Σίνγκαρεφ δήλωσε σήμερα στο ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Bfm.ru, ότι η εταιρεία ποτέ δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει καμία κυβέρνηση να κάνει κατασκοπεία. Αναφέρει μάλιστα ότι όταν η εταιρεία δοκίμαζε ένα από τα προγράμματά της «εντοπίσαμε μια μη συμβατή λειτουργία στο δίκτυο μας, την οποία αρχίσαμε να τη μελετάμε και κατ’ αυτόν τον τρόπο ανακαλύψαμε ότι στο πρόγραμμα μας υπάρχει ένα κακόβουλο κατασκοπευτικό λογισμικό, το οποίο το πιθανότερο είναι ότι είχε δημιουργηθεί με τη συνδρομή κάποιου κράτους.

»Πραγματοποιήσαμε έρευνα και εν συνεχεία αποφασίσαμε δημοσίως να ανακοινώσουμε το θέμα αυτό, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί διεθνώς ο επιχειρηματικός κόσμος. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, ότι ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη επίθεση, πολύ βαριά, πολύ κοστοβόρα και επειδή έγινε εναντίον της εταιρείας μας, όχι με σκοπό να κλέψουν χρήματα, μπορεί να συμπεράνει κανείς, ότι ήταν μια κατασκοπευτική επίθεση, πίσω από την οποία βρίσκεται κάποιο κράτος». Ο Αντόν Σίνγκαρεφ, στη συνέντευξη του αυτή, λέει ότι «θεωρητικά κάθε πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς, αλλά εμείς κάνουμε ό,τι εξαρτάται από εμάς για να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους και να τους εκμηδενίσουμε».

Ο ίδιος δεν αποκλείει εκατό τοις εκατό το ενδεχόμενο της ύπαρξης κάποιου insider, παρότι λέει ότι «η δουλειά μας είναι οργανωμένη κατά τέτοιο τρόπο που ο κίνδυνος αυτός είναι ελάχιστος».

Στο ερώτημα αν προτίθεται η εταιρεία να αντιδράσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο στο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ή της Wall Street Journal, ο Σίνγκαρεφ δηλώνει: «Αναμφίβολα, ξεκινήσαμε μια εσωτερική έρευνα ευελπιστώντας ότι θα πεισθούμε για μια ακόμη φορά ότι όλα τα συστήματα προστατεύονται πράγματι σε ύψιστο επίπεδο, ότι δεν υπήρξαν οι οποιεσδήποτε διαρροές» και πως «επιπλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια έρευνα επισήμως σε συνεργασία με τις Αρχές ασφαλείας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, εάν έχουν να προσκομίσουν κάποια στοιχεία και τους καλούμε με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λαμπρόπουλος, Νούση, Κουρσουμπά, Κολονιάρη, Στεργιούλας στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια πρωτιά για ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ: Ανακάλυψαν 8 νέα βαρυτικά κύματα

29/06/2025 - 12:18μμ
(Φωτ.: Χρήστος Βασιλείου)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Genius Olympiad: Χάλκινο για δυο Θεσσαλονικείς μαθητές που παράγουν ενέργεια από τα απομεινάρια στο …ταπεράκι της μαμάς

21/06/2025 - 9:09πμ
(Καλλιτεχνική απεικόνιση: Julius Csotonyi)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παλαιοντολογία: Αυτός είναι ο «Πρίγκιπας Δράκος» που ξαναγράφει την ιστορία των τυραννόσαυρων

14/06/2025 - 4:13μμ
(Καλλιτεχνική απεικόνιση του νέου είδους πτερόσαυρου: Alessio Ciaffi)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παλαιοντολογία: Άγνωστο είδος πτερόσαυρου ανακαλύφθηκε στη Γερμανία

10/06/2025 - 11:24μμ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη: Στην Αθήνα ο επόμενος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας Microsoft ΑΙ

5/06/2025 - 2:58πμ
(Φωτ.: Pixabay / Егор Камелев)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κουνούπια: «Αποκάλυψη τώρα» – Τα ηθικά ζητήματα της εξαφάνισης του πιο μισητού ζώου στον πλανήτη

4/06/2025 - 11:10μμ
Η μορφή του Απόστολου Παύλου όπως προέκυψε από την τεχνητή νοημοσύνη (φωτ.: Ιφιγένεια Καψωμενάκη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο Απόστολος Παύλος ζωντανεύει και απαντά στα διαχρονικά ερωτήματα του ανθρώπου

27/05/2025 - 1:12μμ
To σέλας στον Άρη (πηγή: Science Advances)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Για πρώτη φορά ερευνητές παρατήρησαν ορατό σέλας στον Άρη

15/05/2025 - 12:10μμ
(Πηγή φωτ: Dr. Caroline Cayrou, CC-BY 4.0)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα οικιακά πλυντήρια ρούχων καθαρίζουν αλλά δεν απολυμαίνουν λέει έρευνα

2/05/2025 - 10:45πμ
Εντυπωσιακή εικόνα από τη συσκότιση στην Ισπανία (φωτ.: EPA / Chema Moya)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ζερεφός για το μπλακάουτ στην Ιβηρική: «Αποκλείω το ατμοσφαιρικό φαινόμενο»

29/04/2025 - 6:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Μεσσηνία: Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε ελαιώνες

1 ώρα πριν
Η Ελίνα Τζένγκο την τέταρτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, στη Μαδρίτη (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος / EUROKINISSI)

Ελίνα Τζένγκο: Έσκισε η ακοντίστριά μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Μαδρίτη

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στο παλάτι των Ηλυσίων σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: Χ/Nikol Pashinyan)

Στο πλευρό της Αρμενίας η Γαλλία – Επικοινωνία Μακρόν-Πασινιάν

2 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία για το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά (φωτ.: Facebook / Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)

Μνήμη μου σε λένε Πόντο (και στην Αμερική) – Στην ιστορία πέρασε το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

3 ώρες πριν
Το μνημείο απεικονίζει την Κύπρο με αγνοούμενους και αγίους (φωτ.: instagram/vasilis.palmas)

Μνημείο για τους αγνοούμενους Κύπριους και Ελλαδίτες της Κύπρου στα Ανώγεια – «Το χρέος δεν ξεθωριάζει με τα χρόνια»

3 ώρες πριν
Αστυνομικοί είναι παραταγμένοι ενόψει της Πορείας Υπερηφάνειας (φωτ.: instagram/1goksubasaran)

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις για την Παρέλαση Υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign