pontosnews.gr
Κυριακή, 12/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Ναι» από 148 βουλευτές στο άρθρο για την αλλαγή φύλου από τα 15

10/10/2017 - 4:23μμ
Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε live τα όσα γίνονται στη Βουλή
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με 148 «ναι» σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών και μετά από ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 171 βουλευτές έναντι 114 που καταψήφισαν.

Υπέρ του επίμαχου άρθρου 3 για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τάχθηκαν 148 βουλευτές, ενώ 124 δήλωσαν «όχι» και 13 «παρών». Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν «όχι» και ένας «παρών».

Την τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές ενώ 39 την καταψήφισαν!

Ποιοι ψήφισαν και τι
Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία. «Όχι» σε όλα για την αλλαγή φύλου, «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ.


Μέλη των διεμφυλικών οργανώσεων LGBTQ στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

«Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της ΧΑ και της Ένωσης Κεντρώων δήλωσαν «όχι» σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ναι» σε όλα και «παρών» στο άρθρο 3.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15, «παρών» στα υπόλοιπα, με επιστολική ψήφο γιατί βρίσκεται στη Βραζιλία.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν απούσα από την ψηφοφορία. Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου. Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ Σερρών), ψήφισε «ναι» επί της αρχής, «ναι» στη τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7. 


Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και βουλευτές του κόμματος αντιδρούν ενώ συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

«Ναι» στην τροπολογία, «όχι» στο άρθρο 3, ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Πειραιώς Γεωργία Γεννιά. Η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ, Β Πειραιώς), ψήφισε «ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία. «Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία, ψήφισε και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν. Ο Καμμένος Δημήτρης, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης από την Αλέκα Παπαρήγα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ψήφισε «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρο 3. Ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος Αχαϊας), ψήφισε «όχι» σε όλα. O Κατσίκης Κωνσταντίνος, διόρθωσε την ψήφο του σε «ναι» επί της αρχής, «όχι» στα άρθρα, «ναι» στην τροπολογία. Η ανεξάρτητη βουλευτής Μάρκου Αικατερίνη (Β΄ Θεσσαλονίκης), ψήφισε «όχι» σε όλα.

Ο Λαζαρίδης Γεώργιος (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση, «όχι» στα άρθρα 1-7. O βουλευτής Γρηγοράκος Λεωνίδας, ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο 3 για την αλλαγή φύλου. Ο Μπαργιώτας Κωνσταντίνος (ΠΑΣΟΚ, Λαρίσης), ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρου 3 για την αλλαγή φύλου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
Στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

7/04/2026 - 1:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών

7/04/2026 - 8:36πμ
Η Θεανώ Φωτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβάσταχτο πένθος για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ο 48χρονος γιος της

6/04/2026 - 2:25μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: Το σχέδιο Μητσοτάκη και τι θέλει να αλλάξει μετά το 2027

6/04/2026 - 2:01μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή μετά το 2027

6/04/2026 - 11:36πμ
(Φωτ.: facebook / Μάξιμος Σενετάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Σενετάκης: Για κανέναν λόγο και σε κανέναν δεν θα επιτρέψω να καταστώ θύμα πολιτικής ανθρωποφαγίας

6/04/2026 - 9:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιχρωματισμένη καρτ ποστάλ εποχής από γειτονιά της Τραπεζούντας όπου υπάρχει δημόσια βρύση. Η καρτ ποστάλ εποχής είναι από το αρχείο του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη

Πάσχα στην Τραπεζούντα το 1913: Από την ακμή του Ποντιακού Ελληνισμού στον Γολγοθά του ξεριζωμού το 1923

25 λεπτά πριν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος πριν αναχωρήσει από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν (φωτ.: EPA/ Sohail Shahzad)

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν: Η «τελική προσφορά» του Βανς και η ψύχραιμη αντίδραση της Τεχεράνης

50 λεπτά πριν
Εικόνα από την Αναστάσιμη ακολουθία στον Ιερο Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Ελευθέρι Θεσπρωτίας (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/ EUROKINISSI)

«Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί» του π. Αρίσταρχου Γκρέκα

1 ώρα πριν
Ανθισμένη πασχαλιά (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η Κυριακή του Πάσχα – Πού θα σημειωθούν βροχές

2 ώρες πριν

Ανάσταση με το φως που ενώνει ζωντανούς και νεκρούς – Οι ευχές του PontosNews

10 ώρες πριν
Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην Πλάκα (φωτ.:  EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ανάσταση: Live η ακολουθία – Το Φως περνά από λαμπάδα σε λαμπάδα

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign