Η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση από την ελληνική κυβέρνηση, το ύψος της οποίας ενδέχεται να φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε, μετά τα αποτελέσματα της αυτοψίας που πραγματοποίησε στα 14 αεροδρόμια, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η εταιρεία κατά τη διάρκεια αυτοψίας στα 14 αεροδρόμια που αγόρασε τον Απρίλιο ανακάλυψε πολλά προβλήματα.
Μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, που δημιουργούν θέματα ασφαλείας.
Όπως ανέφερε, σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά τη στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.
Πηγή: protothema.gr
















