pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παιδιά και διαδίκτυο: Απαντήσεις σε ερωτήματα των γονιών

17/09/2017 - 1:55μμ
Αποκαλυπτική έρευνα: 59% των παιδιών Δημοτικού έχει προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν καθημερινά τα παιδιά στο διαδίκτυο; Πώς μπορούν οι γονείς να ελέγχουν ποιες σελίδες επισκέπτονται; Από ποια ηλικία θα πρέπει να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης;

Πώς μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν τι βλέπουν και τι αναζητήσεις πραγματοποιούν τα παιδιά τους στο ίντερνετ;

Αυτά είναι ορισμένα από τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν πλέον τους γονείς σε όλο τον κόσμο, αφού η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων. Τα σύγχρονα παιδιά, από μικρή ηλικία, μαθαίνουν πλέον πώς να χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα τάμπλετ, αφού αυτά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι.


(Φωτ.: Flickr / Mommy MundoXYZ)

Το διαδίκτυο μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη ζωή των παιδιών όταν γίνεται σωστή χρήση, αλλά παράλληλα μπορεί να αποτελέσει και τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέσω του διαδικτύου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν πληροφορίες που θα τα βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις, ενώ μέσω της τεχνολογίας ενισχύουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον για την αναζήτηση εργασίας.

Από την άλλη, όμως, η αλόγιστη και χωρίς γονικό έλεγχο χρήση του διαδικτύου μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα: Παιδιά που παίζουν ατελείωτες ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια διαθέσιμα στο ίντερνετ, που επισκέπτονται ακατάλληλες για την ηλικία τους ιστοσελίδες και συνάπτουν γνωριμίες με αγνώστους. Η σκοτεινή επίδραση του διαδικτύου στα παιδιά μπορεί να τα οδηγήσει στην απομόνωση, στην υιοθέτηση αντικοινωνικής συμπεριφοράς, την παχυσαρκία, και σε ορισμένες περιπτώσεις στην διάπραξη αδικημάτων.

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια αποτρόπαια υπόθεση, όπου ένα 14χρονο παιδί από την Αυστραλία κατέθεσε σε δικαστήριο ότι βίαζε επανειλημμένα την ενός έτους ανιψιά του, επειδή τον εκβίαζαν. Συγκεκριμένα, ένας 32χρονος Βρετανός είχε πείσει τον ανήλικο, προσποιούμενος ότι ήταν ένα κορίτσι της ηλικίας του, να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες του.

Όταν το παιδί το έκανε, ο παιδεραστής στη συνέχεια άρχισε να εκβιάζει τον 14χρονο ότι εάν δεν βίαζε επανειλημμένα την ανιψιά του –και του έστελνε τα βίντεο– θα αναρτούσε τα πάντα στο διαδίκτυο. 

Για τους παραπάνω λόγους, οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς ότι θα πρέπει πάντα να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τα παιδιά τους όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου, ώστε να τα κρατούν ασφαλή από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό. 

Για να βοηθήσουν τους γονείς να ελέγχουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο διαδίκτυο, δύο φίλοι από την Αυστραλία, ο Άνταμ Μιλς και ο Στιβ Πακ, ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στον αγώνα κατά της αλόγιστης χρήσης του ίντερνετ από ανηλίκους. Ο λόγος για το KoalaSafe, το οποίο στην ουσία είναι ένας δεύτερος διακομιστής που δίνει στους γονείς «θεϊκές» δυνάμεις. Σύμφωνα με τους Μιλς και Πακ, τα παιδιά στην Αυστραλία περνούν κατά μέσο όρο 32 ώρες την εβδομάδα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή ή τάμπλετ, πολύ περισσότερες σε σύγκριση με συστάσεις που έχει δώσει στις οικογένειες η κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Η μικρή συσκευή, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή, επιτρέπει στους γονείς να έχουν πλήρη έλεγχο της χρήσης και πρόσβασης των παιδιών τους στο διαδίκτυο, όπως ποιες συσκευές χρησιμοποιούν, ποιες σελίδες επισκέπτονται, καθώς και πόσες ώρες και πότε σερφάρουν στο ίντερνετ. Μόλις εγκατασταθεί, το KoalaSafe ενεργοποιεί αυτόματα την ασφαλή αναζήτηση στη μηχανή της Google, ενώ ενημερώνεται συνεχώς με αναβαθμίσεις και μπλοκάρει οποιεσδήποτε ιστοσελίδες θεωρούνται ακατάλληλες για παιδιά.

Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα στους γονείς να ορίζουν οι ίδιοι τις ώρες που επιτρέπεται στα παιδιά τους η πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάτι που αποτελεί έναν εύχρηστο τρόπο να έχουν τον έλεγχο του χρόνου που ξοδεύουν τα παιδιά τους μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό που προσφέρει το σύστημα είναι η σελίδα αναλυτικών στοιχείων, που παρέχει τη δυνατότητα στους γονείς να βλέπουν πού και για πόσο πέρασαν τα παιδιά τους τον περισσότερο χρόνο στο ίντερνετ. Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει στοιχεία για παιχνίδια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπαίδευση κ.ά. Παρέχει επίσης στοιχεία για το πόσο χρόνο έχουν περάσει τα παιδιά σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή του σπιτιού που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Το ίντερνετ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ψηφιακή πηγή πληροφοριών που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα, παράλληλα μπορεί να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη νέα γενιά. Για το λόγο αυτόν οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τα προστατεύσουν από πιθανά ρίσκα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φανή Καμπάση.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε έναν συρμό με εσωτερικό όγκο 90 κυβικά μέτρα και γεμάτο με κόσμο, η συσκευή μείωσε το μικροβιακό φορτίο κατά 90% μέσα σε μόλις 15 λεπτά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Εξολοθρευτή» μικροβίων δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τι έδειξε το πείραμα σε βαγόνι του μετρό

9/09/2025 - 5:34μμ
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

7/09/2025 - 10:59μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη: Με τη βοήθειά της, ακόμα και το πένθος έγινε προσοδοφόρο!

14/08/2025 - 4:41μμ
Mικρή και απατηλά χαριτωμένη, αλλά σίγουρα όχι ακίνδυνη η προϊστορική φάλαινα (εικ.: Museums Victoria / Ruairidh Duncan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην Αυστραλία ανακαλύφθηκε προϊστορική φάλαινα – Τρομερός θηρευτής που ζούσε πριν από 26 εκατ. χρόνια

13/08/2025 - 12:49μμ
(Φωτ.: facebook.com/GreeceinNY)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μενέλαος Ράπτης: Από τη Θεσσαλονίκη στα πέρατα του σύμπαντος και μια απίστευτη ανακάλυψη

11/08/2025 - 10:19μμ
(Φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Πλήρης ημερών άφησε τα εγκόσμια ο Τζιμ Λόβελ – Ένας από τους σπουδαιότερους αστροναύτες

9/08/2025 - 7:25μμ
«Υπερρεαλιστικές» ανακατασκευές των προσώπων των γυναικών που ήταν αδελφές και εργάτριες σε προϊστορικό ορυχείο πυριτόλιθου στην περιοχή της Νότιας Μοραβίας (φωτ.: F. Fojtík)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυτά είναι τα πρόσωπα δύο προϊστορικών εργατριών ορυχείου στη σημερινή Τσεχία

5/08/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.: Emilian Robert Vicol / Pixabay)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βρέθηκαν οι γονείς της πατάτας – Μητέρα της είναι η… ντομάτα

2/08/2025 - 7:47μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από την ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Prisma Electronics (φωτ.: facebook/Πρίσμα Ηλεκτρονικά)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έτοιμος για το Διάστημα ο ελληνικός νανοδορυφόρος από την Αλεξανδρούπολη

28/07/2025 - 10:16μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υγεία και ψηφιακή τεχνολογία: Το στοίχημα για ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην ιατρική περίθαλψη

27/07/2025 - 10:42πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαύδος: Ένα ελληνικό νησί-θησαυρός, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (φωτο)

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

9 λεπτά πριν
Ο Φώτης Κόντογλου

Φώτης Κόντογλου: Προβολή ντοκιμαντέρ για τον «σπουδαίο Μικρασιάτη» στη Νέα Φιλαδέλφεια

34 λεπτά πριν
Εικόνα από το πολωνικό χωριό Wohyn όπου έπεσε ρωσικό drone στις 10 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA/ Wojtek Jargilo)

Φθηνή πρόβα πολέμου;

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/ Ρετρό Ελληνικού ποδοσφαίρου)

Γιώργος Μητσιμπόνας: Το καμάρι της Λάρισας που έγραψε ιστορία στα γήπεδα αλλά έφυγε στα 35 του

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook.com/AkritesAspropirgou1979)

Πόντιοι Ασπροπύργου: Αρχίζουν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες για τη νέα χρονιά

2 ώρες πριν
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα απευθύνεται για πρώτη φορά στους Αμερικανούς μετά τη δολοφονία του (φωτ.: YouTube)

«Δεν έχετε ιδέα γι’ αυτό που έχετε απελευθερώσει σε όλη τη χώρα»: Ομιλία της χήρας του Τσάρλι Κερκ δίπλα στην άδεια καρέκλα του συζύγου της

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign