Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXISnet. Ο φετινός φόρος ακινήτων θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν από τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2018.
Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να ενταχθεί και στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Με ηλεκτρονική αίτηση πριν από τη λήξη της πρώτης δοσης, και μετά με αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ. Οι 12 δόσεις είναι έντοκες. Επιστροφές φόρου εισοδήματος που δεν καταβλήθηκαν, θα συμψηφιστούν με τον ΕΝΦΙΑ. Αν προκύπτει επιστροφή πάνω από 300 ευρώ οι φορολογούμενοι πρέπει να πηγαίνουν στις εφορίες με τα δικαιολογητικά.
Όσοι διαπιστώσουν λάθη μπορούν να σπεύσουν για διορθώσεις, πριν από την πληρωμή της πρώτης δόσης. Λανθασμένα στοιχεία για: ημιτελή, όροφο, προσόψεις, διαχωρισμό βοηθητικών χώρων, ποσοστό συνδικαιούχων, ηλικία επικαρπωτή, θέση αγροτεμαχίων, είδος κτισμάτων και καλλιεργειών σε αγροτεμάχια ή κατάσταση παλιών κατοικιών, πολλαπλασιάζουν το φόρο.
















