pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πυρά από Μέρκελ-Σουλτς κατά Ερντογάν

20/08/2017 - 12:56μμ
Πυρά από Μέρκελ-Σουλτς κατά Ερντογάν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άνγκελας Μέρκελ και του Μάρτιν Σουλτς στην ωμή παρέμβαση Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα δύο μεγάλα γερμανικά κόμματα CDU και SPD κάνουν προεκλογικό αγώνα με επιθέσεις σε βάρος της Τουρκίας και κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κόμματα, που όπως είπε «είναι εχθροί» της Τουρκίας.

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο πρόεδρος του SPD και υποψήφιος στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, καταδίκασαν κάθε παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Χέρφορντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας η καγκελάριος τόνισε ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, ούτε στον πρόεδρο Ερντογάν να παρεμβαίνει. Οι Γερμανοί πολίτες, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν ελεύθερα το κόμμα που επιθυμούν».

Εξάλλου, ο Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε ότι «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Τούρκου προέδρου να δίνει οδηγίες για τις γερμανικές εκλογές». Και απευθυνόμενος στους Τούρκους της Γερμανίας ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία πρόσθεσε: «Ανήκετε σε εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε το διχασμό μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων στη Γερμανία».

Από την πλευρά του ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Καγκελαρίας Πέτερ Άλτμαϊερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα έχει αποτέλεσμα: «Οι ψηφοφόροι στη Γερμανία δεν θα επηρεαστούν από τις εκκλήσεις του Τούρκου προέδρου. Δεν έχουν ανάγκη νουθεσιών από το εξωτερικό».


(Φωτ.: dogan-akhanli.de)

Γερμανοτουρκική κόντρα με αφορμή τον συγγραφέα Ντ. Ακανλί
Στο μεταξύ, νέα ένταση στις γερμανοτουρκικές σχέσεις προκαλεί η σύλληψη του Τούρκου συγγραφέα Ντογάν Ακανλί στη Γρανάδα της Ισπανίας, έπειτα από αίτημα της Τουρκίας (Red Notice) στην Ιντερπόλ. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι ακριβώς προσάπτουν στον Τούρκο συγγραφέα οι τουρκικές Αρχές.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο Ακανλί μελετά στο έργο του τις διώξεις κατά των Αρμενίων και ότι τουρκικό δικαστήριο αναίρεσε εκ των υστέρων αθωωτική δικαστική απόφαση του 2011 σε υπόθεση ληστείας και ανθρωποκτονίας κατά του Τούρκου συγγραφέα. Σημαιώνεται ότι ο Ακανλί, ο οποίος από το 1991 ζει στην Κολωνία, διαθέτει μόνο γερμανική υπηκοότητα.

Η σύλληψή του στην Ισπανία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Bild κατηγόρησε τον Ερντογάν για «παρανοϊκή συμπεριφορά», προσθέτοντας ότι «είναι ήδη σκάνδαλο ότι ο πρόεδρος Ερντογάν συλλαμβάνει αθώους ακτιβιστές και δημοσιογράφους στην Τουρκία. Όταν τώρα το επιχειρεί και εκτός τουρκικής επικράτειας, τότε εμείς ως Ευρωπαίοι πρέπει να πούμε ένα αποφασιστικό όχι». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Τούρκου συγγραφέα, το πιθανότερο είναι οι ισπανικές Αρχές να αφήσουν εν τέλει ελεύθερο τον πελάτη του, μιας και η τουρκική πλευρά δεν έχει καταθέσει στοιχεία σε βάρος του που να δικαιολογούν έκδοση στην Τουρκία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Deutsche Welle.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Βοΐου Νεάπολης Κοζάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μια συναυλία ελπίδας για τον 25χρονο Πόντιο Δημήτρη Περτσινίδη – Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου στηρίζει τη μάχη του για ζωή

2/04/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2/04/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

2/04/2026 - 10:28πμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

2/04/2026 - 9:04πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

2/04/2026 - 8:36πμ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει το Ναύπλιο, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κόκκινο συναγερμό στην Κρήτη – Πού θα «χτυπήσουν» τα πιο έντονα φαινόμενα

2/04/2026 - 8:08πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων – Με εντάσεις και αιτήματα για ζωντανή μετάδοση η συνεδρίαση στη Λάρισα

1/04/2026 - 7:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Βοΐου Νεάπολης Κοζάνης)

Μια συναυλία ελπίδας για τον 25χρονο Πόντιο Δημήτρη Περτσινίδη – Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου στηρίζει τη μάχη του για ζωή

10 λεπτά πριν

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στο επίκεντρο αίτημα άρσης ασυλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Εξι μετάλλια για την ελληνική πάλη στο Ταλίν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής «Ο Εύξεινος Πόντος» ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό γλέντι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign