pontosnews.gr
Παρασκευή, 21/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

New York Times: Η Ουκρανία βοήθησε τη Β. Κορέα να κατασκευάσει πυραύλους

14/08/2017 - 5:26μμ
New York Times: Η Ουκρανία βοήθησε τη Β. Κορέα να κατασκευάσει πυραύλους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μυστικός συνεργάτης-κλειδί της Βόρειας Κορέας στο πυραυλικό πρόγραμμά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, φαίνεται πως είναι η Ουκρανία από την οποία το βορειοκορεατικό καθεστώς αγόρασε πυραυλοκινητήρες. Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) και πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η αγορά αυτή, μάλιστα, συνέβαλε στην επιτυχία της κατασκευής διηπειρωτικού πυραύλου που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή και με τον οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είχαν υποδείξει την Ρωσία και την Κίνα ως «οικονομικούς χορηγούς» της επιτυχούς εκτόξευσης του διηπειρωτικού πυραύλου πριν από ένα μήνα , αλλά δεν είχαν αναφερθεί ούτε μία φορά στην Ουκρανία. Οι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να εξακριβώσουν με βάση μια πρόσφατη φωτογραφία, που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του πυραύλου Hwasong-14 που είχε πραγματοποιήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι οι πυραυλοκινητήρες του, είναι κινητήρες τύπου Р-250, με τους οποίους εξοπλίζονται οι βαρέως τύπου σοβιετικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Р-36 (SS-9 σύμφωνα με την κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ). Στη φωτογραφία διακρίνεται εμφανώς το κάλυμμα του πυραυλοκινητήρα Р-250 και τέσσερις άλλοι κινητήρες προώθησης, που αντιστοιχούν στον Р-36.


(Φωτ.: GlobalSecurity.org)

Το ουκρανικό εργοστάσιο Yuzmash κατασκεύαζε τους συγκεκριμένους πυραύλους και κινητήρες για την Ρωσία. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες , το 2014, μετά την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και αφότου διέκοψε την συνεργασία με την Ρωσία, έστειλε τους κινητήρες στη Βόρεια Κορέα. «Προφανώς οι κινητήρες αυτοί εστάλησαν στην Βόρεια Κορέα μέσω λαθρεμπορίου, δήλωσε στους New York Times, ο εμπειρογνώμων του IISS Μάικλ Έλεμαν, εκφράζοντας την μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση αυτή και επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα συνίσταται στο πόσοι παρόμοιοι κινητήρες έφυγαν από την Ουκρανία μέσω λαθρεμπορίου». 


(Φωτ.: sovereignukraine.net)

Η αμερικανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πριν από έξι χρόνια Βορειοκορεάτες κατάσκοποι επιχείρησαν να κλέψουν μυστικά που αφορούσαν τους πυραύλους από το εργοστάσιο Yuzmash, αλλά συνελήφθησαν.

Δεν αποκλείεται η δεύτερη απόπειρα, που έγινε «μέσα στο χάος που επικράτησε μετά την επανάσταση στην Ουκρανία», να ήταν επιτυχής.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες, από την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση έως την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Hwasong πέρασαν 10 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατον μέσα σ αυτό το διάστημα να κατασκευάσει κάποιος εκ του μηδενός τον πυραυλοκινητήρα.

Το εργοστάσιο Yuzmash επανειλημμένα έχει απορρίψει παρόμοιες κατηγορίες. Στην ιστοσελίδα του μάλιστα αναφέρει ότι δεν παρέχει παρόμοιες τεχνολογίες ούτε στην Κίνα ούτε σε καμία άλλη χώρα. «Η οποιαδήποτε μεταβίβαση τεχνολογιών σε άλλες χώρες ή οργανισμούς που αφορούν την κατασκευή πυραύλων και διαστημική τεχνολογία, κατά την άποψη του εργοστασίου Yuzmash, δεν είναι σκόπιμη καθώς περιορίζει τις προοπτικές που έχει η Ουκρανία στις αγορές». Ωστόσο «οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν πιστεύουν όσα γράφει», γράφουν οι New York Times, επισημαίνοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχουν και μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Παροσένκο ελέγχει ή έστω έχει γνώση του τι συμβαίνει στην επιχείρηση αυτή».

Πάντως ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε, σήμερα, ότι «η Ουκρανία ουδέποτε πούλησε στη Βόρεια Κορέα τεχνολογία πυραύλων ούτε πυραυλοκινητήρες».

  • Πηγή: The New York Times, Reuters.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex/ertnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Γλυφάδα: Καρέ-καρέ η δράση διαρρήκτη – Με κατσαβίδι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα πολυκατοικίας

21/08/2026 - 12:10μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη 300.000 ευρώ στη Θεσπρωτία – 78χρονος πίστεψε ότι επένδυε σε κρυπτονομίσματα

21/08/2026 - 9:29πμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν – Απειλές σε όσους στηρίζουν την Τεχεράνη, πιέσεις και στο Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

21/08/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκαρφαλώνει στους 38°C ο υδράργυρος – Έως 6 μποφόρ οι βοριάδες

21/08/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: x.com/@esprimeramx)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού – Ταρακουνήθηκε και η Λίμα

20/08/2026 - 11:39μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απαντά στο Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία – «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Νετανιάχου»

20/08/2026 - 8:52μμ
Από αριστερά: ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης, η Μαρία Μπακαλίδου, ο Μιλτιάδης Παικόπουλος και ο δρ Νικ Ντάλας, με κοινό στόχο τη συνέχιση και ενίσχυση της διδασκαλίας των Κλασικών Ελληνικών στη Βικτώρια (φωτ.: The Greek Herald)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Μελβούρνη κρατά ζωντανά τα Αρχαία Ελληνικά – Νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας για τους μαθητές

20/08/2026 - 7:58μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθήνα σε Άγκυρα: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο» – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

20/08/2026 - 7:30μμ
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε έξαρση τα κρούσματα – Σε συναγερμό οι Αρχές, με αυξημένα μέτρα προστασίας

20/08/2026 - 6:13μμ
Φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΚΟΣΜΟΣ

«Γκριζάρει» ξανά το Αιγαίο η Άγκυρα – Στο στόχαστρο το ελληνικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

20/08/2026 - 4:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex/ertnews)

Άνω Γλυφάδα: Καρέ-καρέ η δράση διαρρήκτη – Με κατσαβίδι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα πολυκατοικίας

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: greekorthodox.org.au)

Αδελαΐδα: Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος σε διήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην «πόλη των Εκκλησιών»

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Στάθη Παρχαρίδη από Στάθης Παρχαριδης/Facebook-φωτό logo από Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου/Facebook)

Στάθης Παρχαρίδης: Το συγκινητικό μήνυμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκκου με βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Μητρόπολη Βελγίου)

Χούταλεν: Ο Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων του Βελγίου στον ναό της Παναγίας – Μια ενορία με ιστορία 70 χρόνων

2 ώρες πριν
Καρτ ποστάλ για την επέτειο της Επανάστασης των Νεότουρκων της 24ης Ιουλίου 1908, με το σύνθημα «Ζήτω η πατρίδα, ζήτω το έθνος, ζήτω η ελευθερία» στα οθωμανικά τουρκικά και τα γαλλικά, και μια φωτογραφία του Ενβέρ Πασά (πηγή: commons. wikimedia.org/wiki/File:1908-mesrutiyet.jpg)

Οι Ρωμιοί βουλευτές στην Οθωμανική Βουλή και οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (1908-1918)

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ec-patr.org/Νίκος Παπαχρήστου)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ίμβρο: Προσευχή στα ξωκλήσια και ένα συγκινητικό ταξίδι στη φύση και τις μνήμες της γενέτειράς του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV