Και το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου πάει στην κορυφαία άλτρια Κατερίνα Στεφανίδη!
Το κατέκτησε με άλμα στα 4,82 μ. αφήνοντας πίσω της την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις.
Όμως δείχνοντας ακόμα μία φορά την κλάση της, η Κατερίνα έβαλε τον πήχυ στα 4,91 μ. καταφέρνοντας να το περάσει και αυτό! Δεν μπόρεσε όμως να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα που είναι 5,01 μ. και κρατάει από το 2005. Η Στεφανίδη τοποθέτησε τον πήχη στα 5.02 μ. αλλά δεν τον πέρασε.
Το χάλκινο μετάλλιο πήραν δύο αθλήτριες με άλμα 4,65 μ., η Ρομπέιλις Πεϊνάδο από τη Βενεζουέλα και η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα.
Συγχαρητήρια είπε στην Ελληνίδα αθλήτρια ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στο Twitter. «Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους» έγραψε. «Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ.