pontosnews.gr
Κυριακή, 1/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας: Σε ένα χρόνο βγαίνουμε από τα μνημόνια

26/07/2017 - 11:06μμ
Ο Τσίπρας γράφει για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Όλος ο διεθνής Τύπος μετά από πάρα πολλά χρόνια μιλά για δυναμική επιστροφή της Ελλάδας, να επαναληφθεί η πετυχημένη αυτή έξοδος, να έχουμε μια σταδιακή μείωση των επιτοκίων, ώστε σε ένα χρόνο από τώρα να μπορούμε να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Πρόσθεσε πως «δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε, αυτό που λέμε είναι ότι κάνουμε μια αρχή, ξέρουμε ότι τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Ο Αλ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε ένα χρόνο από σήμερα θα βγει από τα μνημόνια και ανέφερε ότι «μετά τις γερμανικές εκλογές περιμένουμε πιο σαφή μέτρα για το χρέος». «Για τη φορολογία έρχονται αυτοί που μας επιβάλλουν τον στενό κορσέ και μας ζητούν να κάνουμε κάτι, μην τρελαθούμε», επισήμανε ο πρωθυπουργός. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Όπως είπε, «τον προϋπολογισμό του 2019 θα έχουμε τη δυνατότητα να τον διαμορφώσουμε εμείς. Σταδιακά θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε τα μνημόνια» και πρόσθεσε πως το 2021, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, θα έχουμε εγκαταλείψει τα μνημόνια.

«Η επόμενη μέρα δεν θα είναι χειρότερη, έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε το αφορολόγητο, αλλά όσα εισπράξουμε θα δοθούν σε φοροελαφρύνσεις την ίδια στιγμή, ακριβώς όσα θα πάρουμε τόσα θα δώσουμε, είναι οξύμωρο», τόνισε.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha»

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη φοροδιαφυγή, για θέματα που αφορούσαν στο παρελθόν, το μεγάλο πάρτι, όπως αυτό στην υγεία, σταμάτησε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε πως υπάρχει η πολιτική βούληση να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Για τη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετώπισε δυσκολίες η κυβέρνηση, που δεν αντιμετώπισαν άλλες κυβερνήσεις. «Δεν περίμενα ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η μάχη ενός ολοκλήρου λαού με τέτοια κυνικότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφερθείς στους Ευρωπαίους εταίρους. Ερωτηθείς για το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό που θέλω να πω είναι ότι έδωσα αυτή τη μάχη με όλη μου τη δύναμη για να δικαιώσω την εντολή του λαού να διαπραγματευτώ. Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για ψεύτες, εάν ήμασταν ψεύτες δεν θα φτάναμε μέχρι το τέλος να δούμε ότι δεν υπάρχει αύριο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του»
«Πήγαμε σε μια εκλογική αναμέτρηση που οι 2 στις 3 ερωτήσεις που γίνονταν σε μένα ήταν για τον κ. Βαρουφάκη» είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. «Ο κ. Βαρουφάκης έχει γράψει ένα βιβλίο εδώ και τρεις μήνες, μου κάνει εντύπωση πως τρεις εφημερίδες την ίδια Κυριακή αποφάσισαν να έχουν το ίδιο θέμα. Επιχειρείται από την αντιπολίτευση και τα μέσα που τη στηρίζουν για αλλαγή ατζέντας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «το πρώτο 6μηνο του 2015 ήταν ένα 6μηνο μάχης του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, ήταν μια σημαντική μάχη που δεν αφορά πρόσωπα ούτε καν εμένα, δεν με αφορά που ήμουν επικεφαλής μιας κυβέρνησης, για τον κ. Βαρουφάκη θέλω να πω κάτι και δεν θα ξαναμιλήσω, θα του ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του».

«Άλλο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη»
«Δεν υπάρχει σύγκρουση κυβέρνησης-δικαιοσύνης, υπάρχουν προβλήματα στη δικαιοσύνη, τα οποία τα συζήτησα με τους δικαστικούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά τόνισε πως δεν κατηγορεί συλλήβδην τους δικαστικούς, ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους δημοσιογράφους. Η διάκριση των εξουσιών δεν αμφισβητείται από κανέναν, «άλλο όμως ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη», τόνισε. Καταλόγισε υποκρισία στις επικρίσεις της ΝΔ για τη θέση της κ. Θάνου, ως άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Πικραμμένος είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και πως ο κ. Αθανασίου παραιτήθηκε για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Άλλο η διάκριση των εξουσιών και άλλο η εξουσία των διακρίσεων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε η ασφαλέστερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφαλείας» είπε ο πρωθυπουργός αναφερθείς στην ασφάλεια και την παραβατικότητα.

Ερωτηθείς για τα Εξάρχεια, τα χαρακτήρισε ως μια ιδιαίτερη περιοχή, και υπενθύμισε την πρόσφατη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών. «Δεν έχω ως σημαντικότερο πρόβλημα τα Εξάρχεια από τα Λιόσια, το Μενίδι, το Δήμο Αχαρνών. Πρέπει να βρούμε μια λύση σίγουρα» σημείωσε και προσέθεσε: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η καταστολή θα φέρει αποτέλεσμα». Πάντως τόνισε πως η Ελλάδα μένει μια χώρα ασφαλής όταν όλη η Ευρώπη δεν είναι, λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων.

Για την εξωτερική πολιτική και τις προκλήσεις της Τουρκίας απάντησε πως η χώρα μας έχει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και πως έχει απόλυτα ρεαλιστική προσέγγιση. «Για να προστατεύσεις την ασφάλεια της χώρας πρέπει να προσέχεις την ειρήνη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρά την οικονομική κρίση έχει σημαντική γεωπολιτική θέση η οποία έχει ενισχυθεί». Επανέλαβε πως «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας». 

Έντονη αντίδραση των κομμάτων
Για ρεσιτάλ θράσους κάνει λόγο η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός φόρτωσε τη χώρα και τους πολίτες με νέα δυσβάσταχτα βάρη. Από την πλευρά του το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι στον ελληνικό λαό «κοστίζει πολύ ακριβά η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών», ενώ Το Ποτάμι κάνει λόγο για γνωστό κοκτέιλ ψεμάτων και λαθρεμπορίου ελπίδας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

31/01/2026 - 8:42μμ
Το μνημείο πεσόντων Ιμίων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίμια: Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησαν την 30ή επέτειο – Στο επίκεντρο των δηλώσεων η θωράκιση της χώρας

31/01/2026 - 3:16μμ
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

28/01/2026 - 6:39μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ψήφισα τη ρύθμιση για την επιμέλεια των παιδιών μαζί με ακόμα 179 βουλευτές και έκανα άμεσα χρήση

23/01/2026 - 5:21μμ
Κοπάδι στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σταθερά κατά του εμβολιασμού η Ελλάδα

22/01/2026 - 4:29μμ
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

22/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

19/01/2026 - 8:10μμ
Από αριστερά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αιγύπτιος ομόλογός του Μπαντρ Αμπντελατί και ο κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπο στο Κάιρο (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

18/01/2026 - 3:46μμ
Ο εκλιπών Αλέξανδρος Παπαδόγγονας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

17/01/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια φωτογραφία του Άλκη περιτριγυρισμένη από κεριά στο σημείο της δολοφονίας του (φωτ.: EUROKINISSI)

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Άλκη Καμπανό και κανείς δεν τον ξεχνά – Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας του

15 λεπτά πριν
Κούντουρον, ο μήνας με την κομμένη ουρά - Cover Image

Κούντουρον, ο μήνας με την κομμένη ουρά

39 λεπτά πριν
Χιόνια στο Ελατοχώρι Πιερίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές μέχρι το πρωί της Δευτέρας – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, που χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

1 ώρα πριν
Απεικόνιση της τελικής μορφής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Παραδίδεται αρχές του 2027 για άμεση λειτουργία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: greekherald.com.au)

Στην Ελλάδα για αποκατάσταση ο Ιωάννης Βιδινιώτης μετά το σοβαρό ατύχημα στην Αυστραλία, με τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Ξάνθη: Αναβάλλεται η σημερινή παρουσίαση λαογραφικών χορών με τη συμμετοχή ποντιακών σωματείων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign