Όπως όλα δείχνουν, το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων θα διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στη Θεσσαλονίκη, παρά τη δήλωση μη συμμετοχής σε αυτό των ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τους Πόντιους σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, και παρά τις έντονες αντιδράσεις ανθρώπων του οργανωμένου ποντιακού χώρου.
«Βλέπω το μέγεθος της τραγωδίας, τον απόλυτο διασυρμό που επίκειται με τη σύγκληση ενός τέτοιου συνεδρίου» τόνισε ο Γιάννης Αποστολίδης σε χθεσινό άρθρο του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣΥΠΕ και την συνυπογράφουν εκ μέρους του ΔΣ της ο πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Αντωνιάδης, το διήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδου» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, και θα χωρίζεται σε δύο μέρη ανά ημέρα.
Η πρώτη μέρα του συνεδρίου, παρουσία σημαντικών ομιλητών, θα είναι αφιερωμένη στα θέματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, της ποντιακής παράδοσης και της νεολαίας. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογές για την ανάδειξη νέου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣΥΠΕ, και βάσει του ισχύοντος Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός συνέδρου από κάθε σωματείο μέλος (άρθρο 5 Καταστατικού ΔΙΣΥΠΕ) και ένα αναπληρωματικό.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική συνέλευση είναι τα εξής:
- Εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής.
- Διοικητικός απολογισμός.
- Οικονομικός απολογισμός.
- Έκθεση ΕΕ.
- Συζήτηση και λήψη απόφασης.
- Εκλογή ΔΣ και ΕΕ.
Τα σωματεία μέλη μπορούν να γνωστοποιούν τη δήλωση συμμετοχής τους τόσο προς τη ΔΙΣΥΠΕ ([email protected], 2313054737) όσο και προς τις ομοσπονδίες τους, μέχρι την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017.
















