pontosnews.gr
Σάββατο, 23/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μάγεψε την Ερμού η 14χρονη Πόντια βιολίστρια Μαριλένα Μιχαΐλοβιτς (βίντεο)

25/06/2017 - 7:36μμ
Μάγεψε την Ερμού η 14χρονη Πόντια βιολίστρια Μαριλένα Μιχαΐλοβιτς (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κατέβηκε από το Μεταλλικό Κιλκίς για να παρακολουθήσει τη μοναδική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο, και κατέληξε να παίζει βιολί με μουσικούς του δρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για τη 14χρονη Μαριλένα Μιχαΐλοβιτς (Καλαϊτζίδου) που μαζί με την οικογένειά της έζησε μοναδικές στιγμές στην πρωτεύουσα.

Η μικρή βιολίστρια όχι μόνο απόλαυσε τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο την περασμένη Δευτέρα, αλλά επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις στο Κιλκίς.

Περνώντας από την Ερμού μαζί με την οικογένειά της, πέτυχε την πολυμελή ορχήστρα «Ψυχή του δρόμου» (κομπανία μουσικών που παίζουν στους δρόμους σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας) να παίζει μουσική στον πεζόδρομο. Έχοντας μαζί της το βιολί, δεν αντιστάθηκε η μικρή ποντιοπούλα (κατά το ήμισυ, καθώς το άλλο της μισό κρατάει από τη Σερβία) στην πρόσκληση της ορχήστρας να παίξει μαζί τους.

Παίζοντας έντεχνα και ρεμπέτικα τραγούδια, κατάφεραν σύντομα να κάνουν το σημείο έναν μικρό συναυλιακό χώρο, με τους ηλικιωμένους να δακρύζουν από την επιλογή των τραγουδιών και τους τουρίστες να χορεύουν, και πέρα από το χειροκρότημα, εισέπραξαν και τα συγχαρητήρια όσων παρακολουθούσαν. «Μου άρεσε που μπόρεσα να χαρίσω στον κόσμο κάποια μηνύματα μέσω της μουσικής, διότι έβλεπα παππούδες και γιαγιάδες που άκουγαν τις επιλογές που κάναμε στα τραγούδια και έδιναν συγχαρητήρια», λέει ενθουσιασμένη η μικρή βιολίστρια, η οποία παρεμπιπτόντως μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να παίξει μουσική στο δρόμο.

Για μια μοναδική εμπειρία μιλάει και η μητέρα της, Ελένη, η οποία συγκινημένη τονίζει πως το αξίζει η κόρη της, γιατί αγαπάει τη μουσική. «Ζήτησαν από τη Μαριλένα να τους συνοδεύσει, και για δυο μέρες ήταν μαζί τους. Ήταν πρώτη φορά και ήταν εμπειρία γι’ αυτήν, να παίξει με μπάντα έξω στο δρόμο», αναφέρει.

Η μικρή βιολίστρια επί το έργο στον πεζόδρομο της Ερμού (φωτ.: Ελένη Καλαϊτζίδου)

Δεν ήταν βέβαια το μοναδικό σημείο όπου έπαιξε η μικρή βιολίστρια. «Την ίδια μέρα το απόγευμα, και καθώς περνούσαμε στην Πλάκα, είχε γνωρίσει μια ορχήστρα με μουσικούς από το εξωτερικό, ήταν ένα παιδί από την Αμερική που έπαιζε σαξόφωνο, ένας Ισπανός, και τα παιδιά τα υπόλοιπα ήταν Έλληνες, πολύ αξιόλογοι μουσικοί, όλοι σπουδαγμένοι πάνω στη μουσική. Της ζήτησαν να παίξει μαζί τους κι έπαιξε τζαζ μουσική», λέει χαρούμενη η μητέρα της Μαριλένας.

Η Μαριλένα μαθαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια βιολί στο Πολυάνειο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς. Δασκάλες της είναι η Ειρήνη Χοστελίδου στο βιολί και η κόρη της Ευδοκία στο πιάνο.

Παίζει επίσης πιάνο, κιθάρα, ενώ ετοιμάζεται να μάθει παραδοσιακό βιολί και κανονάκι. Ανάμεσα στα διάφορα κομμάτια παίζει ποντιακά και σέρβικα γιατί είναι οι ρίζες της, και πιστεύει ότι την βοηθούν στην εξέλιξή της.

Μια οικογενειακή σέλφι λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη (φωτ.: Ελένη Καλαϊτζίδου)

«Παρόλο που υπάρχει οικονομική κρίση», λέει η 14χρονη, «η μουσική μπορεί να απαλύνει για λίγο τον πόνο των ανθρώπων και να τους μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο εκείνη τη στιγμή που την ακούνε στο δρόμο. Να βγουν λίγο από την πραγματικότητα». Η Μαριλένα φαίνεται να το κατάφερε. Και όχι μόνο αυτό, καθώς τα μέλη της ορχήστρας «Ψυχή του δρόμου» της πρότειναν όταν θα ξανακατέβει Αθήνα να ανταμώσουν πάλι.

Η Μαριλένα θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μουσική και έχει βάλει ήδη έναν από τους επόμενους στόχους της, να περάσει όταν τελειώσει το Λύκειο, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας. «Η μουσική είναι το μόνο που πραγματικά θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου», καταλήγει. Όσο για τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, δηλώνει ότι την εντυπωσίασε, καθώς αποτελούνταν από πολλές χορωδίες και θα ήθελε να είναι ανάμεσα στους μουσικούς του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/gnomiwebtv)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο χορός της μνήμης συγκίνησε το Κιλκίς – Πατέρας και γιος χόρεψαν επί σκηνής σέρρα και αποθεώθηκαν

22/05/2026 - 10:39μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Στη δημοσιότητα οι επιστολές για επίσημη εκδήλωση την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας στην ΠΕ Ημαθίας

22/05/2026 - 7:33μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ιωάννινα: Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου μυήθηκαν στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου – Με αφορμή τη 19η Μαΐου

22/05/2026 - 6:37μμ
ΠΟΝΤΟΣ

«Δυο πατρίδες έχασα»: Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Κώστα Τηλαβερίδη για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

22/05/2026 - 4:29μμ
Αεροφωτογραφία της κατεστραμμένης προβλήτας στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης. 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSΙ / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΠΟΝΤΟΣ

«Εδώ έφτασαν οι δικοί μας άνθρωποι» – Η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων στην Καλαμαριά καταρρέει μαζί με τη μνήμη ενός ολόκληρου κόσμου

22/05/2026 - 3:50μμ
Στιγμιότυπο από την εμφάνιση του Καλλιτεχνικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», Πέμπτη 21 Μαΐου 2026 (φωτ.: Δήμος Φυλής)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η «Τραπεζούντα» έφερε τον Πόντο στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων

22/05/2026 - 2:38μμ
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»/Katerina Papadopoulou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Σινί μνήμης» στη Λάρισα – Τιμή και συγκίνηση για τη 19η Μαΐου

22/05/2026 - 1:55μμ
(Φωτ.: Facebook/Δήμος Εορδαίας)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στην ποντιακή διάλεκτο: Η αυλαία έπεσε, αλλά η συγκίνηση έμεινε ζωντανή – Τα βραβεία που απονεμήθηκαν

22/05/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ζακύνθου «Ακρίτες του Ιονίου»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Από τη μνήμη στην παράδοση: Μαθητές στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου βροντοφώναξαν «Ο Πόντος ζει!»

22/05/2026 - 10:00πμ
Στρατιωτικός χαιρετισμός από τον Πόντιο Εύζωνα, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

Ευζωνική ποντιακή στολή, τιμή και ένα μωρό που «έκλεψε» την παράσταση: Το παρασκήνιο πίσω από τους Εύζωνες της 19ης Μαΐου

22/05/2026 - 9:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φεστιβάλ ποντιακών εκδηλώσεων Ωραιοκάστρου: Αναβάλλεται η «Βιωματική Πορεία» – Κανονικά η θεατρική παράσταση

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Ελλήνων ακτιβιστών που συμμετείχαν στον στόλο «Global Sumud Flotilla» (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Αίσιο τέλος για τους 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla» – Επέστρεψαν στην Αθήνα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague – Final 4: Πέρασε στον τελικό η Ρεάλ – Για το 12ο τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Ένωση Μικρασιατών Λαμίας)

Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» στα χνάρια προσφύγων από τη Μικρασία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/gnomiwebtv)

Ο χορός της μνήμης συγκίνησε το Κιλκίς – Πατέρας και γιος χόρεψαν επί σκηνής σέρρα και αποθεώθηκαν

6 ώρες πριν
Εικόνα από την αφίσα της εκδήλωσης

Μνημόσυνο για τους 353.000 νεκρούς Έλληνες του Πόντου στη Ρόδο

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign