pontosnews.gr
Τρίτη, 12/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «φτιάχνουν» το προφίλ της Τουρκίας στις ΗΠΑ

14/06/2017 - 8:30μμ
Οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «φτιάχνουν» το προφίλ της Τουρκίας στις ΗΠΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, και ο έλεγχος του κρατικού μηχανισμού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται πιο ασφυκτικός, η Άγκυρα επενδύει εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει… καλό πρόσωπο στις ΗΠΑ. Ειδικά μετά τη βίαιη επίθεση των σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου κατά διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον στις 16 Απριλίου, σημειώνει το περιοδικό Armenian Weekly.

Δυστυχώς όμως για την Άγκυρα, ακόμα και οι 10 ισχυρές εταιρείες δημοσίων σχέσεων που έχει προσλάβει δεν καταφέρνουν να εξωραΐσουν την εικόνα της!

Εκατομμύρια δολάρια για τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας
Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι φορολογούμενοι πληρώνουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να επιτευχθεί ένας αρκετά δύσκολος στόχος. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ ήδη η τουρκική κυβέρνηση πληρώνει 5.000.000 δολάρια το χρόνο σε 10 εταιρείες δημοσίων σχέσεων για να προωθούν τα συμφέροντά της στην Αμερική, τα πράγματα δεν βαίνουν όπως θα ήθελε. Έτσι πριν από λίγους μήνες προσέλαβε ακόμα τρεις εταιρείες για να ενισχύσει την ομάδα!

Στον κατάλογο των συνεργαζόμενων με την τουρκική κυβέρνηση εταιρειών βρίσκονται μέχρι σήμερα οι Gephardt Group ($1.700.000), APCO ($741.000), Amsterdam Partners ($600.000), Greenberg Traurig ($480.000), Capitol Counsel ($384.000), Mercury ($240.000), Madison Group ($240.000), Mcbee Signal ($240.000), Jim Arnold ($240.000) και MediaFix ($108.000), ενώ στην ομάδα προστέθηκε και η Monte Advisory Group ($400.000). Προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι άλλες δύο νέες εταιρείες δημοσίων σχέσεων που προσλήφθηκαν. 

Η Monte Advisory Group, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Beast, διοικείται από τον Ντάγκλας Μπέικερ (φωτο), γιο του ρεπουμπλικάνου Τζέιμς Μπέικερ που στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και υπουργός Εξωτερικών του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και υπουργού Οικονομικών του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της Άγκυρας στην Αμερική.

Τι γνωρίζουμε για την εταιρεία
Ο Ντάγκλας Μπέικερ είναι «το μοναδικό στέλεχος» της Monte Advisory Group. Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί με τη μυστηριώδη κρατική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Knowledge Economy Association (KEA) που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη. 


Το λογότυπο της KEA

«Οι δραστηριότητες της KEA μερικές φορές ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης» σημειώνει το Daily Beast, προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον ένα μέλος της ηγεσίας της ΚΕΑ εκπροσωπούσε την τουρκική κυβέρνηση».

Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της KEA Νταβούτ Καβράνογλου είναι σήμερα επιστημονικός σύμβουλος του Ερντογάν. Ο Καβράνογλου είχε τουιτάρει μια φωτογραφία του με τον Τζέιμς Μπέικερ.

Το Daily Beast μετέδωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Monte Advisory Group «ήταν επιφορτισμένη με το να έρθει σε επαφή με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και την ομάδα μετάβασης από τον έναν στον άλλον πρόεδρο» για λογαριασμό της KEA «για να βελτιώσει συνολικά τη σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και τη δημόσια εικόνα της πρώτης». Η Monte ήρθε επίσης σε επαφή με «απερχόμενους αξιωματούχους της διοίκησης Ομπάμα, έκανε συσκέψεις με προσωπικό από το υπουργείο Άμυνας και είχε ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Colin Kahl, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν».


Ο δικηγόρος Ισραφίλ Καχραμάν

Ο δικηγόρος Ισραφίλ Καχραμάν από την Κωνσταντινούπολη, είχε καταχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΕΑ, αναφέρει το Daily Beast. Αναφερόμενος στο συμβόλαιο, είπε πως στόχο έχει «την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επιστημονικό και οικονομικό πεδίο». Ο Καχραμάν, αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, φέρεται να έχει δηλώσει πως η ΚΕΑ ιδρύθηκε «από μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων με στόχο τη διεξαγωγή κοινωνικών δράσεων προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθησία στην Τουρκία για την ανάπτυξη μιας οικονομίας με υψηλή προστιθέμενη αξία.»

Αυτό, γράφει το Armenian Weekly δεν έχει νόημα. Γιατί μια οργάνωση που έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθησία για την οικονομία στην Τουρκία να προσλάβει μια εταιρεία άσκησης πίεσης (lobbying) στην Ουάσινγκτον; Μοιάζει περισσότερο να πρόκειται για βιτρίνα της τουρκικής κυβέρνησης από ό,τι για μια ομάδα ανεξάρτητων επιστημόνων. Ενδιαφέρον είναι να μαθαίναμε ποιος χρηματοδοτεί την ΚΕΑ…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα

12/05/2026 - 10:01μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στις φήμες περί «καταφυγίων και φόβο» το Κρεμλίνο αντεπιτίθεται επικοινωνιακά

12/05/2026 - 8:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τραυματίες και προσαγωγές

12/05/2026 - 7:44μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή στον Εισαγγελέα των οκτώ συλληφθέντων για την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Τιθορέα Φθιώτιδας (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ληστές με τις περούκες – Πώς εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση μετά την ένοπλη ληστεία στην Κάτω Τιθορέα

12/05/2026 - 7:15μμ
Στιγμιότυπο στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Δημογραφική κατάρρευση» βλέπουν οι ειδικοί: Η Ελλάδα μπορεί να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060

12/05/2026 - 6:17μμ
Ο Μάκης κερνά τους επισκέπτες του φεστιβάλ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στο Athens Street Food Festival: Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ

12/05/2026 - 5:59μμ
Αστυνομικοί βγαίνουν με προσαχθέντες από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτεπάγγελτη προανάκριση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Νοσηλεύεται 20χρονος με κάταγμα και κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα

12/05/2026 - 5:14μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική δίνη στη Βρετανία: Ο Στάρμερ παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία – Παραιτήσεις υπουργών και εσωκομματική ανταρσία

12/05/2026 - 4:52μμ
Ένας από τους επιβαίνοντες στο MV Hondius, μετά την απομάκρυνσή του από το κρουαζιερόπλοιο (φωτ.: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός στο MV Hondius: Ο ΠΟΥ καθησυχάζει αλλά κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων

12/05/2026 - 4:04μμ
Σπασμένα ακουστικά κοντά στην πολυκατοικία στην Ηλιούπολη από την ταράτσα της οποίας έπεσαν οι 17χρονες, Τρίτη 12 Μαΐου 2026.  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαζί πήδηξαν από την ταράτσα οι δύο 17χρονες στην Ηλιούπολη – Η μία νεκρή, η άλλη διασωληνωμένη

12/05/2026 - 3:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/ AkritesAspropirgou1979)

19η Μαΐου στον Ασπρόπυργο: Τιμή στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Άλμα παραμονής ο Αστέρας – Μειώθηκαν οι ελπίδες για ΑΕΛ, Πανσερραϊκό

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: «Οι Νεράιδες του Πόντου»)

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας» υποδέχεται τις «Νεράιδες του Πόντου»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χάλκινα μετάλλια οι Κλακάλα, Παπαδόπουλος και Δημητρόπουλος

2 ώρες πριν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στις φήμες περί «καταφυγίων και φόβο» το Κρεμλίνο αντεπιτίθεται επικοινωνιακά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign