pontosnews.gr
Κυριακή, 25/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «φτιάχνουν» το προφίλ της Τουρκίας στις ΗΠΑ

14/06/2017 - 8:30μμ
Οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «φτιάχνουν» το προφίλ της Τουρκίας στις ΗΠΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, και ο έλεγχος του κρατικού μηχανισμού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται πιο ασφυκτικός, η Άγκυρα επενδύει εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει… καλό πρόσωπο στις ΗΠΑ. Ειδικά μετά τη βίαιη επίθεση των σωματοφυλάκων του Τούρκου προέδρου κατά διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον στις 16 Απριλίου, σημειώνει το περιοδικό Armenian Weekly.

Δυστυχώς όμως για την Άγκυρα, ακόμα και οι 10 ισχυρές εταιρείες δημοσίων σχέσεων που έχει προσλάβει δεν καταφέρνουν να εξωραΐσουν την εικόνα της!

Εκατομμύρια δολάρια για τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας
Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι φορολογούμενοι πληρώνουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να επιτευχθεί ένας αρκετά δύσκολος στόχος. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ ήδη η τουρκική κυβέρνηση πληρώνει 5.000.000 δολάρια το χρόνο σε 10 εταιρείες δημοσίων σχέσεων για να προωθούν τα συμφέροντά της στην Αμερική, τα πράγματα δεν βαίνουν όπως θα ήθελε. Έτσι πριν από λίγους μήνες προσέλαβε ακόμα τρεις εταιρείες για να ενισχύσει την ομάδα!

Στον κατάλογο των συνεργαζόμενων με την τουρκική κυβέρνηση εταιρειών βρίσκονται μέχρι σήμερα οι Gephardt Group ($1.700.000), APCO ($741.000), Amsterdam Partners ($600.000), Greenberg Traurig ($480.000), Capitol Counsel ($384.000), Mercury ($240.000), Madison Group ($240.000), Mcbee Signal ($240.000), Jim Arnold ($240.000) και MediaFix ($108.000), ενώ στην ομάδα προστέθηκε και η Monte Advisory Group ($400.000). Προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι άλλες δύο νέες εταιρείες δημοσίων σχέσεων που προσλήφθηκαν. 

Η Monte Advisory Group, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Beast, διοικείται από τον Ντάγκλας Μπέικερ (φωτο), γιο του ρεπουμπλικάνου Τζέιμς Μπέικερ που στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και υπουργός Εξωτερικών του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και υπουργού Οικονομικών του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της Άγκυρας στην Αμερική.

Τι γνωρίζουμε για την εταιρεία
Ο Ντάγκλας Μπέικερ είναι «το μοναδικό στέλεχος» της Monte Advisory Group. Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί με τη μυστηριώδη κρατική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Knowledge Economy Association (KEA) που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη. 


Το λογότυπο της KEA

«Οι δραστηριότητες της KEA μερικές φορές ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης» σημειώνει το Daily Beast, προσθέτοντας ότι «τουλάχιστον ένα μέλος της ηγεσίας της ΚΕΑ εκπροσωπούσε την τουρκική κυβέρνηση».

Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της KEA Νταβούτ Καβράνογλου είναι σήμερα επιστημονικός σύμβουλος του Ερντογάν. Ο Καβράνογλου είχε τουιτάρει μια φωτογραφία του με τον Τζέιμς Μπέικερ.

Το Daily Beast μετέδωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Monte Advisory Group «ήταν επιφορτισμένη με το να έρθει σε επαφή με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και την ομάδα μετάβασης από τον έναν στον άλλον πρόεδρο» για λογαριασμό της KEA «για να βελτιώσει συνολικά τη σχέση μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και τη δημόσια εικόνα της πρώτης». Η Monte ήρθε επίσης σε επαφή με «απερχόμενους αξιωματούχους της διοίκησης Ομπάμα, έκανε συσκέψεις με προσωπικό από το υπουργείο Άμυνας και είχε ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Colin Kahl, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν».


Ο δικηγόρος Ισραφίλ Καχραμάν

Ο δικηγόρος Ισραφίλ Καχραμάν από την Κωνσταντινούπολη, είχε καταχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΕΑ, αναφέρει το Daily Beast. Αναφερόμενος στο συμβόλαιο, είπε πως στόχο έχει «την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επιστημονικό και οικονομικό πεδίο». Ο Καχραμάν, αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, φέρεται να έχει δηλώσει πως η ΚΕΑ ιδρύθηκε «από μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων με στόχο τη διεξαγωγή κοινωνικών δράσεων προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθησία στην Τουρκία για την ανάπτυξη μιας οικονομίας με υψηλή προστιθέμενη αξία.»

Αυτό, γράφει το Armenian Weekly δεν έχει νόημα. Γιατί μια οργάνωση που έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθησία για την οικονομία στην Τουρκία να προσλάβει μια εταιρεία άσκησης πίεσης (lobbying) στην Ουάσινγκτον; Μοιάζει περισσότερο να πρόκειται για βιτρίνα της τουρκικής κυβέρνησης από ό,τι για μια ομάδα ανεξάρτητων επιστημόνων. Ενδιαφέρον είναι να μαθαίναμε ποιος χρηματοδοτεί την ΚΕΑ…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο Σισλί – Τρεις συλλήψεις

25/01/2026 - 6:06μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 75χρονος έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο – Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα

25/01/2026 - 5:38μμ
Πολίτες στη Μινεάπολη συμμετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 37χρονου νοσηλευτή, κρατώντας πανό που αναγράφει «Η δολοφόνος ICE έξω από τους δρόμους μας» (φωτ.: EPA/Craig Lassig)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξεγέρσεις μετά τη νέα ανθρωποκτονία άοπλου στη Μινεάπολη – Ήταν νοσηλευτής και «ήθελε να αλλάξει τον κόσμο»

25/01/2026 - 3:45μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

25/01/2026 - 2:34μμ
Κακοκαιρία στο Ρίο, 10 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  apohxos.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

25/01/2026 - 12:11μμ
Επεισόδια έξω από το γραφείο του Έντι Ράμα, στα Τίρανα. Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Μολότοφ και χημικά στα Τίρανα: Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στους δρόμους

25/01/2026 - 11:44πμ
Στην οδό Γυθείου στη Γλυφάδα, όπου 46χρονος δολοφόνησε τον 80χρονο πατέρα του, Κυριακή 25 (φωτ.: ΕUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Γλυφάδα: Το 2014 δολοφόνησε τη μητέρα, σήμερα τον πατέρα του

25/01/2026 - 11:20πμ
Self test για κορονοϊό και γρίπη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση κρουσμάτων γρίπης: Ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας – Προσοχή στα παιδιά

25/01/2026 - 10:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Σορός 80χρονου στο πορτμπαγκάζ – Ο γιος κατηγορείται για ανθρωποκτονία

25/01/2026 - 9:29πμ
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Σλοβακία (φωτ. αρχείου: EPA/Martin Divisek)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Ενισχύει την άμυνα στα σύνορα με τη Ρωσία… χωρίς στρατιώτες

25/01/2026 - 8:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Έγραψε ιστορία η Ελλάδα – Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων: Χάλκινο μετάλλιο για τον Μήνο

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χάρης Ζαμπέτουλας)

Greek Basketball League: Επεισοδιακή επικράτηση του Ολυμπιακού στη Ρόδο – Άνετα το Μαρούσι ο Παναθηναϊκός

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Κωνσταντινούπολη: Ακέφαλο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο Σισλί – Τρεις συλλήψεις

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: 75χρονος έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο – Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΙΟ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA U21: «Ασημένια» η Γκίκα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign